مصرف بی رویه نبات و مضر نبودن آن یک باور غلط شایع بین مردم است این در حالی است که مصرف نبات به اندازه قند و شیرنی موجب افزایش میزان قند خون و بیماری دیابت می شود.
دکتر آزاده نجار زاده متخصص تغذیه پلی کلینیک تخصصی حضرت امام علی (ع) یزد ضمن بیان این مطلب اظهارداشت: به منظور پیشگیری از بروز دیابت ابتدا باید وزن را کنترل کرده و سپس مقدار کالری دریافتی را کنترل کرد چرا که بررسی ها نشان داده است میزان کالری دریافتی ارتباط مستقیم با بیماری دیابت دارد.وی با بیان این که بروز دیابت با میزان دریافت چربی و شیرینی زیاد در بدن ارتباط دارد ادامه داد: متاسفانه مصرف شیرینی در بین یزدی ها بالا است، علاوه بر این شیرینی دارای مقدار بالای چربی مضر است.وی افزود: هنگام طبخ شیرینی از روغن های جامد استفاده می شود که اسیدهای چرب ترانس موجود در این روغن هادر میزان بروز بیماریهای دیابت و قلبی و عروقی تاثیر دارد و ریسک آنها را بالاتر می برد.دکتر نجار زاده همچنین افزود: برخی افراد به دلیل ترس از سردمزاجی، از مصرف میوه و سبزی و سالاد در رژیم غذایی شان خودداری می کنند در حالی که اگر مقداری ادویه، زنجیبل و زعفران به غذا اضافه شود از میزان سردی کاسته و نیاز به مصرف نبات را کاهش می دهد.این متخصص تغذیه در ادامه انجام فعالیت فیزیکی و ورزش را بهترین روش برای پیشگیری و درمان بیماری دیابت عنوان کرد و افزود: در صورتی که فضایی برای انحام ورزش بانوان در نظر گرفته شود از بروز دیابت در بین زنان نیز جلوگیری خواهد شد چرا که در صورت نبود چنین مکان هایی افراد علاوه بر کم تحرکی به مصرف فست فود ها که فاقد ارزش غذایی هستند روی می آروند.وی در خصوص روشهای درمانی دیابت گفت: کاهش وزن اولین اصل درمان دیابت است.وی با تاکید بر افزایش فعالیت بدنی در افراد سالم و مبتلایان به دیابت گفت: در صورت تجویز دارو از سوی پزشک حتما داروها مصرف شوند تا افراد دیابتی دچار عوارض بیماری دیابت از جمله قطع پا یا کوری نشوند.دکتر نجار زاده در ادامه به دیابتی ها توصیه کرد: تعداد وعده های غذایی از ۳ وعده به ۵ وعده با حجم کم افزایش یافته تا فشار کمتری به بدن وارد شود.این متخصص تغذیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد بر افزایش مصرف فیبر، سبزیجات و میوه جات تاکید کرد و گفت: یک باور غلط دیگری در بین مردم شایع است که معتقد هستند مصرف میوه در طول روز آزاد است، این در حالی است که میوه دارای انرژی و کالری است و هر واحد میوه ۶۰ کیلوکالری انرژی به بدن وارد می کند.وی با بیان اینکه مصرف سبزیجات در رژیم غذایی آزاد هستند، توصیه کرد: کلیه افراد به ویژه دیابتی ها از مصرف سبزیجات در رژیم غذایی شان غافل نشوند.
کاهش وزن اولین اصل در مقابله و درمان “دیابت” است
- اردیبهشت ۲۴, ۱۳۹۲
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 143 نفر
- برچسب ها : بهداشت و سلامت, پزشکی و بهداشت عمومی, تغذیه, درمان دیابت, دیابت, کاهش وزن