پرسش ـ برای اینکه ارتباط هایمان با اهل بیت(ع) مخصوصاً امام زمان(عج) هیچگاه قطع نشود چه باید کرد؟
پاسخ ـ در پاسخ سؤال، توجهتان رابه چند نکته جلب میکنیم:
۱ . اولین گام جهت ارتباط با امامان(ع)، شناخت افکار و اندیشه ها و سیره عملی آن بزرگواران و نیز شناخت حقوقی است که آنان بر عهده ما دارند؛ تا زمانیکه معرفت ما نسبت به آن بزرگواران سطحی باشد و تنها آنان را تعبّداً احترام و تکریم کنیم، ارتباط و اتصال ما با آنان، عمیق نخواهد شد. بنابراین لازم است حقوق ائمه به خصوص توقعات و انتظارات امام عصر(عج) را نسبت به خود بدانیم و با عمل به وظیفه، زمینه ارتباط را ایجاد کنیم.
۲ . معرفت به ائمه(ع)، مستلزم محبت آگاهانه و عاشقانه به آنان شده و درنتیجه چنین محبّتی منشأ امتثال اوامر الهی (طاعت خداوند) و اجتناب از گناهان خواهد گردید، چنانکه امام علی(ع) فرموده است:مَنْ اَحَبَّنا فَلْیَعْمَلْ بِعَمَلِنا (بحارالانوار، ج ۱۰، ص ۹۲.)
هر کس ما را دوست دارد، باید همانند ما عمل کند.
در روایتی دیگر، امام صادق(ع) فرموده است:
بین ما (ائمه) و خداوند هیچ قرابت و خویشی نیست جز بوسیله اطاعت از دستورات الهی، پس هر کس اطاعت الهی نموده و ما را دوست دارد، او در حقیقت شیعه ما خواهد بود. (همان، ج ۷۱، ص ۱۷۹.)
بزرگترین چیزی که مانع یا سبب قطع ارتباط ما با ائمه میگردد و عنایات آنان را از ما سلب میکند، گناه و عوارض آن است. در مقابل، هرگاه عمل مثبتی ـ نظیر خدمت به مردم خصوصاً به محرومین ـ از روی اخلاص انجام پذیرد، قطعاً محبّت بیشتر ائمه(ع) را به خود جلب خواهد کرد.
بنابراین مهمترین عامل تداوم ارتباط با ائمه(ع) پس از معرفت،مراقبت دائمی از رفتار و اعمال خودمان میباشد.
۳ . دستورالعمل هایی نیز در کنار نکات یاد شده جهت ارتباط بیشتر با امام زمان(عج) از ناحیه اولیای الهی بیان گردیده است که برخی از آنها عبارتاند از:
الف ـ خواندن زیارت جامعه و مطالعه کتاب هایی که در شرح آن نوشته شده اند.
ب ـ خواندن نماز امام زمان(عج) ماهی یک بار (حداقل).
ج ـ خواندن زیارت آل یاسین ماهی یک بار (حداقل).
د ـ سلام دادن به امام عصر(عج) هنگام خوابیدن و برخاستن از خواب.