نیازهای اختصاصی دوران طفولیت و خردسالی فرزندان:
۱- نیاز به بازی
بازی دنیای بچه هاست. لذا ما باید زمینه ای را فراهم کنیم که بچه ها بتوانند به راحتی و به خوبی بازی کنند.
برای بازی ابزارهای و مقدمه هایی نیاز است که به شرح زیر می باشد:
• همبازی
• محیط مناسب
• اسباب بازی مناسب
۲- نیاز به ارتباط معنوی
یکی از شاخصه های مهمی که جزء وظایف مادر می باشد این است که یک ارتباط معنوی را بین فرزند و اهل بیت (ع) ایجاد کند. این خیلی مهم است که مادر در محیط خانه از همان دوران خردسالی فرزند به این موضوع توجه داشته باشد.
مادری که حتی در حال شیردادن به فرزند است رو به قبله باشد یا سلامی به وجود مبارک حضرت اباعبدالله (ع) داشته باشد یا به محضر امام زمان (عج) عرض ادب داشته باشد. بسیار کمک کننده است.
همیشه به این اصل توجه داشته باشیم که کودکان براساس دیده هایشان تربیت می شوند. گاهی اواقت فضاسازی اتاق فرزندان نباید به طوری باشد که در این دوران شکل پذیری شخصیتی آنها در عمق وجودی آنها برود. مادران در اینجا نقش مهمی را در انتخاب حتی تصاویر اتاق فرزندان دارند.
این نگاه بلندی در تربیت است که خیلی هم مهم می باشد. و زمینه ای را فراهم می کند که وجود و روح و پوست و گوشت فرزندان از همان ابتدا با اهل بیت (ع) پیوند بخورد.
گاهی نواهایی را در خانه پخش کنیم که در مناقب و مدح اهل بیت (ع) باشد. این ها هم کمک کننده است. تواشیح در خانه پخش کنیم. البته منظور این نیست که این عمل دائمی انجام بشود.
۳- توجه به همسر
این هم از وظایف مهم مادر است. مادری که به پدر نقش مهمی را می دهد و در محیط خانه برای او احترام قائل است باعث می شود تا فرزندان هم در آینده از این پدر تبعیت بیشتری داشته باشند.
توصیه می کنیم که مادر به عنوان محوریت تربیت توجه داشته باشد که همسرش را در نگاه فرزند کوچک و تحقیر نکند. اختلافات پدر و مادر هم نباید در حضور بچه ها باشد.
از همان اول با خودمان پیمانی ببندیم که در حضور فرزند اختلافاتمان را بروز ندهیم و همین باعث می شود که در آینده تبدیل به عادت در محیط تربیتی خانه بشود.