پیشگیری از تغییرات خلق و خو در پاییز با ۹ غذای سالم!

پیشگیری از تغییرات خلق و خو در پاییز با ۹ غذای سالم!

فصول سرد سال و کاهش ساعات روشنایی روز یک اثر مشخص در بسیاری از افراد دارد و آن ابتلا به افسردگی فصلی و تغییرات خلق و خوی است.

کاهش انرژی، بی‌تحرکی، پایین آمدن عملکرد از علائم افسردگی فصلی است. از نشانه‌های دیگر افسردگی فصلی، پرخوری، زیادشدن وزن، و علاقه به خوردن مواد قندی و شکلات است.

با این حال گزینه‌های غذایی سالمی وجود دارد که روند افسردگی فصلی و علائم ناشی از آن را بهبود می‌بخشد:

سیب‌زمینی شیرین: سرشار از آنتی‌اکسیدان است ضمن این که ویتامین ث و منگنز، ویتامین ب ۶، بیوتین، اسید پانتوتنیک، بیوتین، پتاسیم و … آن را برای مبارزه با افسردگی و اضطراب نباید نادیده گرفت. سیب‌زمینی شیرین حاوی رنگ‌دانه‌های آنتوسیانین و فلاوونوئیدها است که منجر به کاهش التهاب در بدن می‌شوند و خاصیت ضد میکروبی دارند. آنتوسیانین نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های مرتبط با شیوه زندگی از جمله سرطان، دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های عصبی دارد.

چای بابونه: بابونه به عنوان یک داروی قدیمی برای درمان بسیاری از شرایط پزشکی از جمله ترس و بی‌خوابی استفاده می‌شده است. به گفته محققان آمریکایی استفاده از محصولات بابونه به هر شکل منجر به کاهش علائم در بیماران مبتلا به اختلال اضطراب منتشر می‌شود.

موز: غنی از پتاسیم است و به بهبود خلق و خوی کمک می‌کند. ضمن این که مطالعات انگلیسی نیز نشان داده مصرف موز منجر به تسکین علائم افسردگی، تنظیم فشارخون و تعادل pH می‌شود. موز همچنین حاوی تریپتوفان است که منجر به افزایش سروتونین مغز می‌شود و می‌تواند یک داروی ضدافسردگی برای افسردگی‌های خفیف تا متوسط باشد. ویتامین ب ۶ موجود در موز منجر به تبدیل تریپتوفان به سروتونین می‌شود ضمن اینکه ملاتونین موجود در موز باعث تنظیم ریتم خواب و مبارزه با خستگی خواهد شد.

مصرف شکلات تلخ: شکلات تلخ سطح اندورفین مغز را تحت تأثیر قرار می‌دهد. اندورفین جزو آن دسته از ترکیبات شیمیایی است که در بدن تولید و باعث می‌شود احساس کنید حالتان خوب است. مزایای شکلات تلخ فقط به این موضوع خلاصه نمی‌شود بلکه به نظر می‌رسد شکلات تلخ خاصیتی دارد که از لخته شدن خون در رگ‌ها جلوگیری می‌کند. نتایج یک بررسی که در هلند انجام شده نشان می‌دهد آن دسته از مردان هلندی که روزانه یک سوم یک تخته شکلات را می‌خوردند، فشارخونشان در سطح پایین‌تری قرار داشت و نرخ ابتلا به بیماری‌های قلبی در آن‌ها کمتر بود.

دانه کدوتنبل: این دانه یک داروی ضدافسردگی طبیعی است و مواد معدنی موجود در آن توانایی مبارزه با التهاب که خود عامل بروز افسردگی و اضطراب است را دارد. علاوه بر این، دانه کدوتنبل سرشار از منیزیم است که به عنوان یک ماده معدنی آرام‌بخش شناخته شده، به طوری که کاهش میزان منیزیم در بدن منجر به القاء اضطراب خواهد شد.

دارچین: در مصر باستان، این ادویه پرطرفدار برای درمان انواع شرایط سلامت استفاده می‌شده است. محققان آمریکایی در این میان به این نتیجه رسیده‌اند که حتی بوی دارچین می‌تواند منجر به بهبود عملکرد شناختی شود. این ادویه برای بهبود سطح اضطراب و افسردگی نیز مفید است چون می‌تواند باعث تنظیم قند خون شود. ۱ قاشق چای‌خوری دارچین حاوی ۲۲ درصد منگنز است؛ یک ماده معدنی کمیاب که می‌تواند منجر به بهبود عملکرد سیستم عصبی مرکزی و خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد شود.

زردچوبه: کورکومین موجود در زردچوبه یک عامل ضد التهابی قوی و یک ایبوپروفن طبیعی است که می‌تواند منجر به کاهش علائم افسردگی و اضطراب شود.

سیب: خاصیت آنتی‌اکسیدانی بالایی دارد و می‌تواند به جلوگیری از آسیب‌های ناشی از استرس اکسیداتیو و التهاب در بدن کمک کند. سیب همچنین سرشار از فیبرهای محلول است که منجر به تنظیم نوسانات قند خون می‌شود.

بادمجان: علاوه بر این که منبع خوبی از مس، ویتامین ب ۱، فیبر و منگنز است، مواد شیمیایی گیاهی مهم از جمل ترکیبات فنلی و فلاوونوئیدها را دارد که آنتی‌اکسیدان های قوی هستند. ماده شیمیایی گیاهی موجود در پوست بادمجان به نام ناسونین، منجر به محافظت غشای سلولی مغز در برابر ضربه یا رادیکال‌های آزاد می‌شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا