‌ناگفته‌هایی از حماسه‌ عملیات مرصاد

رزمندگان ایران اسلامی دوران هشت ساله دفاع مقدس را با دستان خالی و با نیروی توکل، شجاعت و اراده در مقابل دشمن متجاوز بعثی و استکبار جهانی مقاومت کردند و نبردی تاریخی در تاریخ به ثبت رساندند و در حالی‌که دشمن در مقابل حماسه آفرینی جوانان حضرت روح‌الله تسلیم شده بود دست به دامان غرب شد تا با وساطت غرب، سازمان ملل و قطعنامه از باتلاقی که برای خود کنده بود بیرون بیاید.

اما شش روز پس از قبول قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت توسط ایران، نیروهای عراقی توافقات این قطعنامه را زیر پا گذاشته، مجدداً در جنوب و حوالی خرمشهر حمله کردند تا راه نفوذ برای ارتش مجاهدین خلق باز شود و حتی توانستند تا آستانهٔ تصرف آن پیش روند. به این ترتیب نیروهای دفاعی ایران در جبهه‌های جنوبی مستقر شدند. در این زمان سازمان مجاهدین عملیاتی با نام فروغ جاویدان را از مرزهای غرب ایران آغاز کرد.

۷۷ شهید لرستان در عملیات مرصاد

کشکولی با بیان اینکه در سال  ۶۷ که فشار جنگ بر ایران سنگین شده‌ بود و غربی‌ها و شوروی سابق پیش‌بینی می‌کردند که ایران در جنگ با شکست مواجه خواهد شد، منافقین‌ پس از قبولی قطعنامه ۵۹۸ عملیات فروغ جاوید را آغاز کردند،گفت: همزمان با حمله منافقین پایگاه هوایی همدان، دزفول، شهر سقز و کلیه روستاهای کرمانشاه را بمباران شیمیایی کردند، به‌همین دلیل روز اول پایگاه‌های نوژه نتوانستند حمله هوایی کنند ولی روز دوم با مدیریت شهید صیاد شیرزای حمله هوایی بسیار خوبی انجام شد و طی دو روز ۴هزار و ۸۰۰ نفر از منافقین کشته و مجروح شدند.

احمد مدهنی، فرمانده محور سپاه لرستان در این رابطه  اظهار داشت: به همراه نیروهای لرستان که متشکل از بسیج، کادر سپاه ناحیه لرستان و نیروهای مردمی بود بدون سازمان و به‌طور خودجوش خود را به پنج  کیلومتری اسلام‌آباد رساندیم.

وی افزود: پس از سازمان‌دهی گردان شبانه به سه‌راه اسلام‌آباد حرکت کردیم، منافقین شروع به تیراندازی از سمت چپ جاده کردند ولی ما به راهمان ادامه می‌دادیم، دو کیلومتری دشمن بودیم که در منطقه دشتی و تپه‌های جنگی زیر آتش دشمن قرار گرفتیم.

فرمانده وقت  محور سپاه لرستان عنوان کرد: این درگیری بعد از مدت کوتاهی به نبرد تن‌به‌تن تبدیل شد و تا ساعت پنج صبح به‌شدت ادامه داشت که بارزم بی‌امان نیروهای لرستانی سمت چپ جاده و دامنه تپه جنگلی را از دشمن گرفتیم و توانستیم یک گردان از تپه سنگی عبور دهیم.

وی با بیان اینکه نیروهای مردمی در این نبرد مؤثر عمل کردند، بیان کرد: این گردان توانست در این درگیری وسایل منافقین که عبارت بود از ۷۰ دستگاه تانک، خودرو، ماشین آتش‌نشانی و تانک سوخت را از بین ببرند.

انهدام تانک‌های دشمن توسط گردان انبیاء

مرتضی رنجبر، فرمانده مهندسی و جانشین وقت عملیات لشکر ۵۷ اظهار داشت: ارتش عراق با سه‌راه لشکر مکانیزه در دشت ذهاب، گردان ادوات در سرپل ذهاب و ما هم در منطقه کل داود مستقر شدیم.

وی افزود: گردان انبیاء در آنجا مستقر بود که با سه روز شجاعت تمام توانستند دو دستگاه تانک دشمن را منهدم و راه پیشروی دشمن را سد کنند، سوم مرداد نیروهای اطلاعات به خط رفتند که در همین زمان تمام منطقه زیر آتش قرار گرفت و سه تا از رزمندگان شهید شدند.

عملیات مرصاد به‌عنوان آخرین عملیات هشت سال دفاع مقدس با موفقیت چشمگیری به پایان رسید که در این میان رزمندگان لرستان نقش بی‌بدیلی ایفا کردند به‌گونه‌ای که بیش از  ۷۷ شهید این عملیات مربوط به استان لرستان است و بزرگ‌مردان این سرزمین توانستند آخرین برگ تاریخ جنگ را باافتخار ورق بزنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید