نکات مهم مالیاتی

۱. چالش عرضه کالا به خود از دید قانون مالیات بر ارزش افزوده:

در قانون مالیات بر ارزش افزوده آمده است که برداشت محصولات برای استفاده شغلی به عنوان دارایی، عرضه به خود تلقی شده و مشمول مالیات است.

منظور قانون از عرضه به خود، به هیچ وجه «فروش به خود» نیست (چرا که عرضه، صرفاً فروش نیست).

در واقع وقتی تولیدکننده خودرو، خودروی تولیدی خود را به عنوان دارایی ثابت بر می‌دارد طبق تصریح قانون، مشمول اعمال مالیات و عوارض موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده خواهد بود.

۲. اگر مالیات بدهکارید، حق انتقال اموال را ندارید!

مطابق با تغییراتی که قانون مالیات های مستقیم صورت گرفته است، دفاتر اسناد رسمی در هر مورد که نسبت به تنظیم اسناد وکالتی (بلاعزل) نسبت به اموال منقول و غیرمنقول و حقوق مالی اقدام کرده باشد، باید یک نسخه از اسناد تنظیمی را حداکثر تا یک ماه بعد به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه دهد.

پس از اینکه ثبت نقل و انتقال اموال و دارایی های منقول و غیرمنقول انجام شد و مطابق با این قانون برای آنها مالیات وضع گردید، تا زمانی که بدهی مالیاتی آنها به طور کامل پرداخت نشود، انتقال ممنوع خواهد بود.

۳. آیا می دانستید اختلاف بین درآمد مشمول مالیات با رقم اظهار شده مشمول جریمه است؟

طبق ماده ۱۹۴ قانون مالیاتها، اختلاف بیش از ۱۵% در درآمد مشمول مالیات مشخصه قطعی با رقم اظهار شده از طرف مؤدی مشمول:

۱- تعلق جرایم مقرر (غیر قایل بخشودگی)

۲-محرومیت از هر گونه تسهیلات و بخشودگی‌های مقرر در قانون مالیات‌ها تا سه سال بعد از ابلاغ مالیات مشخصه قطعی

متن کامل ماده ۱۹۴:

مؤدیانی که اظهارنامه آنها در اجرای مقررات ماده (۱۵۸) این قانون مورد رسیدگی قرار می‌گیرد، در صورتی که درآمد مشمول مالیات مشخصه قطعی با رقم اظهار شده از طرف مؤدی بیش از پانزده درصد (۱۵%) اختلاف داشته باشد علاوه بر تعلق جرایم مقرر مربوط که قابل بخشودن نیز نخواهد بود تا سه سال بعد از ابلاغ مالیات مشخصه قطعی از هر گونه تسهیلات و بخشودگی‌های مقرر در قانون مالیات‌ها نیز محروم خواهند شد.

۴.چه مواردی مشمول ارزش افزوده و ماده ۱۶۹ قانون مالیات های مستقیم نمی شود؟

ردیف های ذیل مشمول ارزش افزوده و ماده ۱۶۹ قانون مالیات های مستقیم مکرر نمی باشد:

۱- خرید و فروش اوراق بهادار موضوع ماده ۲۴ قانون بازار اوراق بهادار، سهام و سهم الشرکه

۲- خرید و فروش حق تقدم سهام یا سهم الشرکه

۳- سود و کارمزد بانک‌هاو موسسات اعتباری غیر بانکی

۴- دریافت و پرداخت حق عضویت اعضا مجامع حرفه ای، احزاب و انجمن ها و تشکل های غیردولتی که دارای مجوز از مراجع ذیربط می‌باشند.

۵- دریافت و پرداخت‌هایی که به موجب قانون ومصوبات هیات محترم وزیران توسط دستگاه اجرایی به تشکل های قانونی، نهادهای عمومی غیر دولتی، مجامع حرفه‌ای، انجمن های صنفی، اتحادیه‌ها، احزاب، اشخاص حقیقی و حقوقی انجام می‌شود.

۶- دریافت و پرداخت‌هایی که به موجب قانون و مصوبات هیات محترم وزیران توسط تشکل‌های قانونی، نهادی‌های عمومی غیردولتی، مجامع حرفه‌ای، انجمن‌های صنفی، اتحادیه ها، احزاب، اشخاص حقیقی و حقوقی انجام می‌شود.

۷- کمک‌ها، جوائز و هدایای بلاعوض

۸- مبالغی که تحت عناوین جریمه یا خسارت، انواع عوارض و مالیات (به استثناء مالیات و عوارض قانون مالیات برارزش افزوده) حق ثبت، حق تمبر، حقوق گمرکی و موارد مشابه به دستگاه‌های اجرایی پرداخت می شود.

۹- مال الاجاره های املاک موضوع ماده ۵۳ قانون مالیات‌های مستقیم

۱۰- براساس دستورالعمل‌های مذکور بنگاه‌های املاک و دفاتر اسناد رسمی ملزم به ارسال فهرست ثمن معاملات تنظیم شده نبوده و صرفا بابت حق‌الزحمه دریافتی و هزینه‌های مرتبط مشمول تکالیف مقرر دردستورالعمل های ماده ۱۶۹ مکرر است.

۱۱- حقوق و دستمزد پرداختی موضوع فصل سوم از باب سوم قانون مالیات‌های مستقیم

۱۲- وجوه پرداختی بابت حق نگهداری (شارژ) ساختمان و آبونمان های پرداختی

۱۳- معاملات نقل و انتقال املاک موضوع ماده ۵۹ قانون مالیات‌های مستقیم برای متعاملان

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید