سرکه از جمله فرآورده های طبیعی است که مصرف خوراکی و دارویی داشته و بیشترین کاربرد را در تهیه انواع ترشیجات دارد.
یک لیوان سرکه ۳۳ کالری انرژی دارد و سرشار از ویتامینها و املاح معدنی است.
مصرف سرکه در انواع ترشی ها، شورها و سالادهای فصل باعث خوشمزگی، طعم دهندگی، تحریک اشتها و ترشح بیشتر شیره گوارشی شده و هضم غذا را بهتر می کند.
از سوی دیگر، سالادهایی که با ترشیجاتی نظیر سرکه طعم میگیرند، سالمترین و مغذیترین نوع سالاد هستند، زیرا این طعمها سبب جذب بیشتر مواد ویتامینی و پروتئینی موجود در مواد سالاد مثل کاهو، هویج، خیار و گوجه فرنگی میشوند. از این رو استفاده از سرکه در تهیه سالادهای فصل توصیه میشود.فواید سلامتی:
– استفاده از سرکه در کنار وعدههای غذایی باعث رقیق شدن خون شده و به تجزیه چربیها و دفع سموم کمک کرده و سبب کاهش چربی و کلسترول بد خون میشود.
– اسید سیتریک موجود در سرکه، هضم و جذب کلسیم موجود در سرکه و سایر موادغذایی را آسان میکند و در سوخت و ساز بدن موثر است.
– سرکه می تواند باکتریهای مضر سیستم گوارشی را از بین ببرد، بنابراین افرادی که در سیستم گوارش خود با مشکلاتی نظیر: یبوست، نفخ، اسهال، دل درد و دفع نامرتب مزاج مواجهند، میتوانند با مصرف سرکه به رفع این مشکل بپردازند.
– سرکه میتواند ترشح اسید معده را متعادل کرده و از بروز گاز معده جلوگیری کند.
– سرکه در رفع جرم دندان و التهاب لثه موثر است. به منظور رفع بوی بد دهان و نیز سفیدی دندانها، هفتهای یک بار دندانهای خود را با مسواک آغشته به سرکه مسواک بزنید.
– در صورتی سرکه میتواند در کاهش وزن تاثیرگذار باشد که فرد از رژیم غذایی مناسبی جهت کاهش وزن پیروی کند، در غیر این صورت سرکه تاثیری در کاهش وزن نخواهد داشت.
– بُخور سرکه ی رقیق شده در رفع گرفتگی بینی ناشی از سرماخوردگی موثر است و سردردی را که در اثر بدی هوای محیط، بخار حمام و زیادی صفرا باشد، معالجه میکند.
– سرکه در درمان بوی عرق بدن، قارچ پا و ورم پا موثر است و میتواند در رفع احساس گرگرفتگی پاها تاثیر قابل توجهی داشته باشد.
– سرکه ضدعفونی کننده قوی است و میتواند به عملکرد سمزدایی کبد کمک کرده و صفرا را از بین ببرد.
– دوام سرکه نامحدود است. حتی اگر بعد از مدتی کدر شود و رسوب کند، همچنان خاصیت دارد.
چه کسانی نباید سرکه بخورند
سرکه برای مبتلایان به ضعف اعصاب، درد مفاصل و زخم معده مضر است.نکته ای درباره ی سرکه های صنعتی
سرکه ی مصنوعی(صنعتی) در مقایسه با سرکه ی طبیعی، از خاصیت چندانی برخوردار نیست. رنگ اصلی این سرکه ها سفید بوده که با رنگ مصنوعی کاراملی، برخی از آنها را به رنگ سرکه های خانگی تبدیل میکنند.
در این سرکه ها برای افزایش ماندگاری، از مواد نگهدارنده استفاده میشود. بنابراین استفاده از سرکه های صنعتی برای تهیه انواع ترشی توصیه نمیشود.
خواص درمانی سرکه

- فروردین 25, 1392
- 00:00
- No Comments
- تعداد بازدید 152 نفر
- برچسب ها : بهداشت و سلامت, تغذیه, جذب کلسیم, جرم دندان, خواص درمانی, سرکه, سرکه مصنوعی, فواید
اشتراک گذاری این صفحه در :

هم کفو بودن در ازدواج
۱۴۰۴/۰۱/۱۸
روان شناسي رابطه خانواده با نوجوان
۱۴۰۴/۰۱/۱۷
اذان و اقامه نوزاد
۱۴۰۴/۰۱/۱۶
ويژگيهاي دوران نوجواني
۱۴۰۴/۰۱/۱۵
از زندگی تا شهادت سید حسن نصرالله
۱۴۰۳/۰۹/۱۲
مفهوم «کوثر» در قرآن و ارتباط آن با شخصیت حضرت زهرا (س) چیست؟
۱۴۰۳/۰۸/۳۰
رعایت حریم خصوصی دیگران در قرآن، احادیث و آثار امام
۱۴۰۳/۰۸/۱۶