شیرعسلی

شیرعسلی

شیرعسلی، شیرتغلیظ شده‌ای است که از تبخیر شدن آب اضافی شیر به همراه شکر به دست می‌آید. به دلیل کاربرد زیاد آن، طرز تهیه آن را آموزش می‌دهیم.
مواد لازم برای یک لیوان شیرعسلی:

شیر: دو لیوان

شکر: نصف لیوان

کره: مقداری

ابتدا قابلمه‌ی بزرگی انتخاب می‌کنیم تا شیرعسلی‌یمان سر نرود. شکر و شیر را در قابلمه می‌ریزیم. روی حرارت می‌گذاریم و هم می‌زنیم تا شکر حل شود. شیر که شروع به قل زدن کرد حرارت را بسیار ملایم می‌کنیم. هر ده دقیقه شیرعسلی را هم می‌زنیم تا ته نگیرد. وقتی آماده است که حجم شیر نصف شده و به غلظت رسیده باشد. حال کره را اضافه کرده؛ هم می‌زنیم و زیرش را خاموش می‌کنیم. بعد از سرد شدن در شیشه ریخته و در یخچال نگهداری می‌کنیم.

چند نکته‌ی مهم

    اگر شیرعسلی ته گرفت اصلاً هم نزنید تا ته‌دیگ وارد شیرعسلی نشود. سریع به قابلمه‌ی دیگری منتقل کنید.
    کره جهت طعم دادن به شیرعسلی است می‌توانید مقدار آن را با ذائقه‌ی خود تنظیم کنید.
    اگر دور قابلمه شکرک بست آن را به محتویات قابلمه هدایت نمی‌کنیم چون ممکن است پس از مدتی که در یخچال نگهداری می‌کنیم شکرک بسته و سفت شود.
    اگر شیرعسلی شما پس از مدتی سفت شد دوباره روی حرارت گذاشته کمی شیر اضافه کنید تا روان شود.
 سخن گرانقدر

داگلاس سیسیل نورث، اقتصاددان آمریکایی و برندۀ جایزۀ نوبل اقتصاد در سال ۱۹۹۳ می‌گوید «اگر می‌خواهید بدانید کشوری توسعه می‌یابد یا نه، سراغ صنایع و کارخانه‌های آن کشور نروید. این‌ها را به‌راحتی می‌توان خرید یا دزدید یا کپی کرد. می‌توان نفت فروخت و همه این‌ها را وارد کرد. برای این‌که بتوانید آینده کشوری را پیش‌بینی کنید، بروید در دبستان‌ها، ببینید آن‌جا چگونه بچه‌ها را آموزش می‌دهند. مهم نیست چه چیزی آموزش می‌دهند؛ ببینید چگونه آموزش می‌دهند. اگر کودکانشان را پرسشگر، خلاق، صبور، نظم‌پذیر، خطر‌پذیر، اهل گفت‌وگو و تعامل و برخوردار از روحیه مشارکت جمعی و همکاری گروهی تربیت می‌کنند، مطمئن باشید که آن کشور در چند قدمی توسعه پایدار و گسترده است.»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
به بالا بروید