امروزه بسیاری از محصولاتی که تحت عنوان “غلات صبحانه” یا “سریال” شناخته می شوند، دارای طعم و رنگهای مصنوعی، آردهای فرآیند شده و قند هستند که به شکلهای مختلفی تولید میشوند.
صنعت غلات صبحانهای در اواخر قرن ۱۹ همزمان با تلاشهایی که برای تغییر رژیم غذایی مردم آمریکا و افزایش تعداد محصولات غذایی به عمل می آمد، شکل گرفت.
هر چند خوردن صبحانه مهم ترین بخش برنامه غذایی انسان است، اما امروزه به دلیل کمبود وقت و عجله ی افراد برای خروج از منزل در هنگام صبح، بسیاری از مردم موفق به خوردن کامل آن نمی شوند، بنابراین تولید کنندگان غلات صبحانهای تلاش می کنند محصولاتی مغذی و خوش مزه و با قیمتی مناسب تولید کنند.
گندم، ذرت، برنج، جو دوسر و جو دانه های اصلی مورد استفاده در “غلات صبحانه” هستند. بافت و طعم خوب از مهم ترین خصوصیات این محصولات است. مواد تشکیل دهنده ی غلات صبحانه :
هر چند بعضی از این تولیدات، حاوی غلات بدون سبوس و قند هستند، اما با ویتامینها و مواد مغذی دیگری غنی شده اند.
با این حال اغلب کارشناسان تغذیه، استفاده از غلات سبوس دار را به دلیل فیبر موجود در آن ها و جلوگیری از سرطان، بیماریهای قلبی و دیابت توصیه می کنند. ضمن آن که غلات منابع طبیعی ویتامین های B6، اسید فولیک، اسیدپنتوتنیک و منابع خوب روی، آهن، منگنز و مس هستند.
روغنهای گیاهی غنی از ویتامین E و اسیدلینولئیک (اسید چرب ضروری) هستند. اگر پروتئین غلات طی فرآیند آنها حفظ شود، میتواند اثری مثبت بر رژیم غذایی داشته باشد. کارشناسان تغذیه مصرف ۲۰ تا ۳۵ گرم فیبر را در روز از طریق مصرف غلات سبوس دار، میوهها و سبزیها توصیه می کنند.
مطالعات علمی نشان داده است که فیبرهای محلول و غیرمحلول جزو ضروریات رژیم غذایی انسان هستند. فیبر محلول می تواند کلسترول خون را کاهش دهد و فیبر نامحلول در جلوگیری از یبوست، سرطان روده و دیابت موثر است. اکثر غلات سبوس دار حاوی حداقل ۴ گرم فیبر در دانه های خود هستند که از حدود ۲ درصد (در ذرت) تا ۱۱ درصد (در گندم) متغیر است.
کاهش کلسترول مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا نیز قرار گرفته است. بر اساس مطالعات انجام شده، با مصرف روزانه جو دو سر، کلسترول خون افراد تا ۱۸ درصد کاهش می یابد.
ضمن آن که جو دو سر به دلیل این که فاقد سدیم است، می تواند نقش مهمی در رژیم غذایی کم سدیم (نمک) و کاهش فشار خون بازی کند. جو دو سر در کنترل اشتها نیز موثر است، زیرا فیبر محلول موجود در آن، افراد را برای مدت طولانی تری، سیر نگه می دارد و از گرسنگی آن ها در وسط روز جلوگیری می کند.
با ادامه تحقیقات درمورد فواید مصرف غلات سنتی، تولید کنندگان مواد غذایی نیز برای استفاده از خواص آن ها در سلامتی افراد، رغبت بیشتری برای افزایش یا کاهش عناصر و تعدیل مقدار استفاده از این مواد در تولیدات خود نشان دادند.
صنایع غذایی تولید کننده غلات صبحانهای در پاسخ به تقاضای مصرف کنندگان برای دسترسی به مواد غذایی مفید، تغییراتی را در ترکیب این محصولات ایجاد کردند. یکی از این تغییرات افزودن ویتامین ها، ریزمغذی ها و دیگر مواد به آن هاست.
مصرف بسیاری از مواد برای بدن ضروری است، اما میزان آن ها در مواد غذایی معمولی کم است، بنابراین افراد ترجیح می دهند تا آن ها را از طریق مصرف یک ماده غذایی غنی شده تامین کنند. به همین دلیل امروزه با محصولاتی مانند غلات صبحانهای مواجه میشویم که با تعداد زیادی از این مواد غنی سازی شده اند، به طوری که مصرف روزانه آن ها بخش عمده ای از نیاز مصرف کنندگان را در مورد ویتامینها و … تامین میکند، ولی به هر حال رعایت موارد بهداشتی و تاثیر مصرف آن ها بر سلامتی افراد، باید با دقت و حساسیت زیادی مورد توجه قرار گیرد.
غلات صبحانه ای breakfast cereal
- فروردین ۲۷, ۱۳۹۲
- ۰۰:۰۰
- بدون نظر
- تعداد بازدید 93 نفر
- برچسب ها : بهداشت و سلامت, تغذیه, صبحانه, غلات, فیبر