گلابی Pear
نام علمی Pirus communisگیاه شناسی
گلابی درختی است که بلندی آن به حدود ۱۰ متر می رسد و بیشتر در مناطق سردسیر و کوهستانی می ریود . این درخت بومی مناطق جنوبی دریای خزر می باشد .
ریشه گلابی عمیق است برگهای آن صاف و دندانه دارمی باشدگلهای گلابی سفید رنگ مایل به صورتی و بصورت خوشه ای است . میوه درخت گلابی مخروطی شکل ، گوشتدار ، شیرین و یا ترش و شیرین و برد است از تمام قسمتهای گلابی مانند برگهای جوان ،پوست وس اقه میوه آن استفاده طبی بعمل می آید .خواص میوه گلابی
گلابی از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است
۱)گلابی سنگ مجاری ادرار را دفع می کند
۲)آرام بخش و تب بر است
۳)در رفع عفونت مجرای ادرار موثر است
۴)مقوی بدن است
۵)تشنگی را برطرف می کند
۶)سوزش مثانه و مجرای ادرار را رفع می کند
۷)چون قند گلابی (لوز ) است بنبراین آنهایی که مبتلا به مرض قند هستند می توانند از آن استفاده کنند و برای آنها مضر نیست
۸)برای دفع سموم بدن بسیار موثر است
۹)برای پائین آوردن فشار خون باید مدت چند روز فقط گلابی مصرف کنید و غذای دیگر نخورید . البته این رژیم باید تحت نظر دکتر انجام گیرد و با اجازه پزشک متخصص باشد خواص دیگر قسمت های درخت گلابی
برگ وشکوفه درخت گلابی از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است
۱-شکوفه درخت گلابی مقوی معده است و خونریزی و اسهال را بند می آورد
۲-در مورد ورم چشم از ضماد شکوفه گلابی استفاده کنید
۳-تخم گلابی ضد کرم معده و روده لست
۴-دم کرده برگ گلابی برای رفع اسهال مفید است
۵-برای دفع سنگ کلیه ۵۰ گرم برگ گلابی را با ۵۰ گرم پوست سیب در یک لیتر آب جوش ریخته و بمدت ۲۰ دقیقه دم کنید و آنرا بتدریج بنوشید
۶-برای شستشوی زخم ها ۵۰ رگم پوست ساقه درخت گلابی را در یک لیتر آب ریخته و بگذاری چند دقیقه بجوشد و سپس آنرا کم کم بنوشید.خواص گلابی از نظر احادیث :
روایت شده گلابی بخورید زیرا دل را جلا میدهد و به اذن خدا دردهای درون را فرو مینشاند و معده را دباغی میکند گلابی و به با هم برادرند و در هنگام سیری مفیدتر از ناشتا هستند و کسیکه سنگینی و غش به او برسد باید ناشتا و قبل از غذای صبح بخورد
خوردنی به صورت میوه و آب میوه