در ایام ماه رمضان هر طرف را که نگاه میکنیم، خوراکیهای خوشمزهی مخصوص این ایام را میبینیم. زولبیا و بامیه اصلیترین عضو سفرهی ماه رمضان هستند که با طعم شیرین و مطبوعی که دارند، کام ما را در این ایام شیرین میکنند. در این برنامه قصد داریم طرز تهیه زولبیا را به شما آموزش میدهیم که ترد، خوشمزه و بسیار ساده است و به شما قول میدهیم که با چشیدن طعم آن، دیگر به سراغ زولبیای آمادهی بیرون نخواهید رفت.
مواد لازم برای زولبیا
- نشاستهی گل: ۱ پیمانهی سرخالی
- ماست چکیدهی ترش: دو سوم پیمانه
- آرد شیرینیپزی: ۱ قاشق غذاخوری
- روغن مایع: ۱ قاشق غذاخوری
- گلاب: ۳ قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذاخوری
- وانیل: یک دوم قاشق چایخوری
- شربت بار: ۱ قاشق غذاخوری
- بکینگ پودر: یک دوم قاشق چایخوری
مواد لازم برای شربت بار
- شکر: ۲ پیمانه
- آب: یک پیمانه
- هل: ۳ عدد
- زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذاخوری
- جوهر لیمو: یک سوم قاشق چایخوری
- آب لیمو ترش تازه: ۱ قاشق چایخوری
- گلوکز: یک و نیم قاشق غذاخوری
- گلاب: ۳ قاشق غذاخوری
طرز تهیه زولبیا
- برای تهیه شهد یا شربت بار برای زولبیا، ابتدا آب و شکر را داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید به آرامی و بدون هم زدن به جوش بیاید. وقتی نیمی از شکر حل شد، جوهر لیمو را اضافه کنید و به آرامی با یک قاشق چوبی شهد را هم بزنید.
- هل کوبیده شده، زعفران دم کرده، گلوکز مایع و گلاب را به شهد اضافه کنید و اجازه دهید ۱۵ دقیقه دیگر بهآرامی بجوشد تا آماده شود.
- برای تهیه خمیر زولبیا، نشاسته و ماست چکیده را با هم مخلوط کنید و سپس زعفران دم کرده، گلاب، روغن مایع و یک قاشق غذاخوری از شربت بار را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا یکدست شود.
- بعد از یکدست شدن خمیر، آرد شیرینیپزی، بکینگ پودر و وانیل را به مواد اضافه و خوب مخلوط کنید.
- اجازه دهید خمیر با درب بسته برای یک ساعت استراحت کند.
- خمیر زولبیا را داخل یک ظرف سس پمپی یا قیف شیرینی پزی بریزید و سپس آن را داخل روغن داغ ریخته و فرم دهید.
- وقتی دو طرف زولبیاها طلایی شد، آنها را داخل شربت بار داغ بریزید و سپس داخل آبکش قرار دهید تا شهد اضافی از آنها خارج شود.
- نوش جان.