شوید Dill
نام علمی Aniethum graveolens گیاه شناسی
شوید گیاهی است یکساله یا دوساله که گاهی ارتفاع آن به یک متر نیز میرسد . ریشه آن راست و مخروطی شکل و سفید است . این گیاه در اکثر نقاط دنا منجمله قسمتهای جنوب اروپا ،مصر ،آمریکا و چین پرورش داده می شود .
میوه شوید بیضوی ،مسطح وب طول ۴ میلیمتر و عرض ۳ میلیمتر است . رنگ آن قهوه ای روشن و در سطح آن برجستگیهایی برنگ زرد و در کناره های آن لبه بال مانندی به رنگ زرد روشن دیده می شود . خواص داروئی: تخم شوید اثرات درمانی زیادی دارد منجمله بعنوان ضد تشنج ،ضد درد، نفخ شکم ، ادرار آور و برای تقویت معده بکار می رود .
برای کسانیکه اشتهای زیادی به غذا ندارند و لاغر هستند تخم شوید بهترین دارو است زیرا اشتها را زیاد کرده معده را تقویت می کند و انرژی به بدن می دهد . تخم شوید را می توان برای ناراحتی معده ، بی خوابی و ضد گاز معده بکار برد . خانمهای شیر ده که شیر آنها کم است باید حتما روی چند بار دم کرده تخم شوید یا در تخم شوید بخورند و در غذای خود مصرف کنند بطور معجزه آسائی شیر آنها زیاد خواهد شد .
جهت تنگ نفس سکسکه و ضعف معده و کبد و سپرز مرا تجویز کرده اند. سنگ کلیه و مثانه را خرد می کنم و از قولنج کلیوی جلوگیری می نمایم و مانع فساد غذا در معده هستم . خوردن من با عسل جهت دفع سموم و کمک بر، قی کردن است . خوردن پخته برگ تازه و خشک من همچنین بذر من جهت پراکنده کردن باد و تسکین درد پشت و مثانه مفید است . دل بهم خوردگی و قی را نیز تسکین می دهم ، پختن گوشت با من باعث از بین رفتن کف و بوی زهم آن است .
من دارای ویتامین ((ث )) مقدار زیادی هورمون زنانه هستم و به همین جهت شهوت زنان و شیر آنان را زیاد می کنم و شهوت مردان را تسکین می دهم . در بذر من که میوه من است ۳ تا ۴ درصد اسانس قابل استخراج وجود دارد که در آن چندین ترکیب شیمیایی است و نوعی که در هند به عمل می آید، دارای یک ترکیب خاص است .
میوه من دارای اثر محرک و بادشکن است ، مقوی معده و زیادکننده شیر است ، و برای رفع سکسکه اطفال تجویز می شود. میوه مرا می توانید به صورت دم کرده ۴ تا هشت در هزار بنوشید، ولی بهتر است عرق آنرا به صورت آب مقطر گرفته ۵ تا صد گرم میل نمایید. میوه من مانند تمام بذرهای خانواده چتریان مقوی معده بوده و در بعضی از کشورها آنرا داخل ادویه کرده ، چاشنی غذاها و ترشی ها می نمایند و در ایران نیز داخل ترشی هفته بیجار و ترشی های دیگر می شوم طب گیاهی ایران خواص زیادی را برای شوید قائل است مثلا در مورد درد شدید و ورم معده از دم کرده شوید استفاده می کردند که اثر تسکین فوری دارد .
من مقوی معده – اشتهاآور – ضد سم – مسکن دل درد و دردهای دیگر می باشم . پیشاب آور و بازکننده ی عادت ماهانه زنان هستم
از شوید برای دل درد در حیوانات نیز استفاده می شود ودام داران قدیم بخوبی به این موضوع واقف بودند . مثلا برای گوسفند و بز کافی است که مقدر ۳۰ گرم تخم شوید به آنها داد که نفخ و دل درد را ساکت کنند . در مورد بیمارانی که مبتلا به استفراغ شدید هستند و هیچ غذایی حتی آب را نمی توانند در معده خود نگاهدارند بهترین درمان شوید است . این نوع بیماران باید دم کرده شوید را آهسته آهسته بنوشند .
در چین حتی شوید را برای کمردردهایی که بعلت انقباض عضلانی باشد بکار میبرند .
یک نسخه قدیمی چینی برای باد فتق نیز از تخم شوید استفاده می کنند
همچنین افرادی که دارای بیماری چربی خون میباشند از علف شوید و تخم آن برای درمان بیماری استفاده نمایند که نحوا استفاده تخم شوید به صورت جوشانده میباشد که روزانه باید به مقدار دو استکان مصرف نمایند و عرق شوید یک استکان بعد از نهار و شام.
گیاه آن در سبزیجات مصرف میشود و تخم آن خواص زیادی دارد که در زیر به آن اشاره خواهد شد :
اسم من شوید است . به من شبت – شوت و شود هم می گویند. من شباهت زیادی به رازیانه دارم ، به این جهت عده ای به من رازیانه کاذب لقب داده اند و عده ای را عقیده بر آن است که ما در زمین های مختلف می توانیم به هم تبدیل شویم درستی و نادرستی این عقیده را باید از متخصصین فن کشاورزی پرسید. من از ایران تا جنوب فرانسه می روم .
من ((شوید)) هستم !
- خرداد ۴, ۱۳۹۲
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 100 نفر
- برچسب ها : ازدیاد شیر, استفراغ شدید, باد فتق, بهداشت و سلامت, تخم شوید, خواص, شوید, ضد تشنج, کمر درد, گرفتگی عضلانی, گیاهان, نفخ شکم