نارنگی

نارنگي

ارزش تغذیه ای:
نارنگی دارای ویتامین های A ، B1 ، B2 ،C پروتئین ، چربی ، قند، حاوی مقدار زیادی فسفر، کلسیم می باشد.
اسم من نارنگی است و انواع و اقسام شیرین و ترش بزرگ و کوچک به اندازه یک فندق تا برابر یک گرمک دارم . خواص من مثل سایر مرکبات است و علاوه بر عناصر مفیدی که آن ها دارند، مقداری هم شبه کلر، برم در من دیده می شود و به همین جهت در لطیف کردن پوست دست و صورت ، بهتر از سایر برادرانم عمل می کنم و نوع شیرین من در تسکین اعصاب اثر بیشتری دارد. عده ای مرا به جای پرتقال سلطان مرکبات و شاه میوه ی زمستانی می نامند.تو سرخ
آنچه به نام تو سرخ در شمال ایران به عمل می آید، نوعی میوه ی مرکب است که خواص آن شبیه سایر مرکبات بوده ، و طرفداران زیادی ندارد. ولی اخیرا در جنوب ایران یک گیاه دیگر کاشته اند که در خوزستان به ((حسینقلی خانی )) معروف بوده و در تهران به نام ((گری پروت )) به فرش می رسد. این گیاه را در زبان خارجی ((پامپلوس )) می نامند، خوردن آب آن به عنوان اشتها آور و مقوی معده و قلب به کار می رود.باب بار تو
در بلوچستان به من باب بارتو می گویند. نوعی از خانواده ی مرکبات هستم که هسته من لعاب زیادی مثل تخم کتان دارد، و برای نرم کردن سینه بسیار مفید می باشم .تاثیر در سلامتی :
• این میوه خون را تصفیه و زیاد می کند.
• به خاطر داشتن مقدار فسفر و کلسیم بالا، نارنگی یکی از میوه هایی است که در تشکیل استخوان و اسکلت بدن موثر است.
حاوی مقدار زیادی منیزیم است و از این طریق در فعالیت عضلانی، دستگاه گوارش و سیستم عصبی موثر است.
سرد و تر ، مفرح قلب ،رافع خفقان، صفرا بر و فرونشاننده لهیب معده و کبد است .
نارنگی مسکن اعصاب است و برای کلیه بیماران مفید است .
اگر می خواهید شب راحت بخوابید چند دانه نارنگی بخورید .

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا