نظافت یکی از فراگیرترین فعالیتها در امور خانه داری است . و خانمهای خانه دار روزانه با موارد بسیاری از این دست بر خورد میکند . اغلب افراد برای تمیز کردن میز کابینت و سینک و هر آنچه در آشپزخانه میباشد از اسفنج یا اسکاچ استفاده میکنند. با توجه به موارد استفاده از اسکاچ ، احتمال وجود انواع میکروبها حتی باکتریهای مختلف در آن زیاد میباشد.
بعد از هر بار استفاده از اسفنج آن را خشک کنید. خشکی مانع از رشد میکروبها میشود.
به گزارش گروه ترجمه سلامت نیوز، گفته میشود که خانه از امنیت و سلامت کافی برخوردار است. اما بد نیست بدانید که در همین مکان امن نیز ممکن است دست به اقداماتی بزنیم که به نظر سالم است اما سلامت افراد خانه را به خطر میاندازد. خانه محلی است که ۶۵% از سرماخوردگیها و بیش از نیمی از مسمومیتهای غذایی در آن اتفاق میافتد. آنچه در خانه انجام میدهیم تأثیر به سزایی در حفظ و پایایی سلامتی دارد. در ادامه به یک مورد از فعالیتهای خانگی که ممکن است منجر به بیماری شود اشاره میکنیم.
استفاده از اسکاچ(اسفنج)
کثیفترین محل در هر خانه ، آشپزخانه میباشد. زیرا در این محل است که با لاشه حیوانات در سینک ظرفشویی و روی میز کابینت کار میکنیم. همان طور که میدانید گوشت خام حاوی باکتری E.Coli و سالمونلا به همراه سایر ویروسها و باکتریها میباشد. اغلب افراد برای تمیز کردن میز کابینت و سینک و هر آنچه در آشپزخانه میباشد از اسفنج یا اسکاچ استفاده میکنند. با توجه به موارد استفاده از اسکاچ ، احتمال وجود انواع میکروبها حتی باکتریهای مختلف در آن زیاد میباشد. این وسیله سادهترین و کثیفترین شیء آشپزخانه است. میتوان گفت که هر چه حساسیت بیشتری برای تمیز کردن میز آشپزخانه با استفاده از اسفنج مورد نظر داشته باشیم، میکروب بیشتری را پخش میکنیم.
ظرفی را پر آب کنید و اسکاچ را داخل آن قرار داده تا حرارت ببیند. بهموازات افزایش حرارت، باکتریها کشته خواهند شد.
راه حل: برای رهایی از این همه آلودگی بهتر است قبل از استفاده از اسفنج آن را در محلول آب و سفید کننده(وایتکس) قرار دهیم. این سادهترین و ارزانترین روش برای حفظ سلامت آشپزخانه میباشد. بعلاوه بعد از هر بار استفاده از اسفنج آن را خشک کنید. خشکی مانع از رشد میکروبها میشود. روش دیگر برای ممانعت از رشد باکتریها در اسفنج یا اسکاچ آشپزخانه ، حرارت دادن آن است. برای این کار لازم است ظرفی را پر آب کنید و اسکاچ را داخل آن قرار داده تا حرارت ببیند. بهموازات افزایش حرارت، باکتریها کشته خواهند شد.
آیا میدانید که…؟
- دی ۱۴, ۱۳۹۴
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 129 نفر
- برچسب ها : اسكاچ, تميز كردن سينك, فوت کوزه گری, نکات خانه داری