کلیپ
پادکست
متن
بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد همیز
عنوان: حفاظت زن و شوهر پس از زایمان
زایمان یک اتفاق خیلی مقدسی است که در خانواده تحقق پیدا میکند، چه فرزند اول باشد و چه فرزند دوم و سوم …
یک وضعیت ویژهای در خانه به وجود بیاید. مخصوصاً آن ده روز اول که مادر در بستر است و حال جسمانی مساعدی ندارد که بخواهد خودش بلند بشود و حرکات طبیعیاش را داشته باشد. حتماً باید اطرافیان کمک کنند.
تَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَى: یکدیگر را بر انجام کارهای خیر و پرهیزکاری یاری نمایید. (سوره مائده، آیه ۲)
بههرحال پس از زایمان، هم مرد خانه کمکهای ویژهای میخواهد. دارو باید بخرد، تدوین شناسنامه یکی از کارهای ضروری است که باید همان روزهای اول انجام بشود. واکسنهایی که از نظر بهداشتی باید بروند و به درمانگاه مراجعه کنند و انجام بدهند. اینها خیلی وضعیت ویژهای را برای مرد و زنی که صاحب فرزند شدند به وجود میآورد.
طبق عادت، ایرانیها خیلی نسبت به این موضوع مراقب همدیگر هستند. حتی مواردی بود که مادر خانم از دنیا رفته بود و خاله او آمده بود و مراقبت میکرد یا اصلاً کسی که هیچ کسی را نداشت و در شهرستان زندگی میکرد و غریب بود و همسایهها کمککار او بودند. این اتفاق خوب درون خانوادهها رسم است و انجام میشود.
حفاظت روحی زن و شوهر پس از زایمان خیلی به آنها کمک میکند که از این بحران به زیبایی عبور کنند. عبور از این بحران برای آنها خیلی مهم است که با خاطرات خوب باشد نه اینکه همراه با رنج و سختی و خاطرات بَد باشد.
فرزند شیر مادری که آرامش داشته باشد را اگر بخورد، آرام هم میخوابد. ولی اگر مادر مضطرب باشد فرزند خیلی بیتابی میکند و گریههای فرزند هم مادر را بیتاب میکند. توصیه میشود موقعیت را طوری برنامهریزی کنند که مادر در آرامش کامل باشد، حرفها، گفتهها و نقلها بهگونهای باشد که مادر احساس آرامش و لذت بکند و فرزند هم با آرامش شیر بخورد که آن هم منتقل میشود به رفتارهای فرزند تا خیلی بیتابی نکند.