کلیپ
پادکست
متن
بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد همیز
عنوان: فکر پدرشدن و مادرشدن در ما باید شکل بگیرد؟
ما برای اینکه بتوانیم در نقش پدر یا مادر انسان موفقی باشیم این فکر باید در ما شکل بگیرد.
در زمانهای صدر اسلام داشتیم که مردی نمیخواست پدر بشود. در روایات آمده است این مرد کنار خانه کعبه رفت و دید که یک جوانی پرده خانه کعبه را گرفته است و ضجه میزند و میگوید: خدایا، پدر من را ببخش و بیامرز … این مرد خیلی تعجب کرد و با خود گفت اگر فرزندی داشته باشم که بعد از مرگم اینطور استغاثه کند و از خدا عفو مرا بخواهد چقدر خوب است. این فکر در او ایجاد شد که باید پدر بشود. مشخص است که آدمها تا فکر برایشان ایجاد نشود هرگز اقدام به این کار نمیکنند.
مثلاً وقتی ما برای خانمها توضیح میدهیم مادرش شدن تعالی میآورد، قدرت را بالا میبرد. آنها آرامآرام میپذیرند.
خاطره: زمانی که دختر جوانی بودم پدرم میگفت: اگر بمب هم کنار گوش تو بترکد از خواب بیدار نمیشوی ازبسکه خواب من سنگین بود.
فرزند اول من که به دنیا آمد و از بیمارستان مرخص شدم همان شب اول فرزندم سه بار از خواب بیدار شد و من هم مجبور بیدار میشدم.
صبح به همسرم گفتم که دیشب این بچه سه بار از خواب بیدار شد.
او گفت: نه، مگر میشود؟ من که اصلاً متوجه نشدم!
آنوقت حس کردم که چقدر گوش من شنواست و همسرم کنار من بود؛ ولی صدای بچه را نشنیده بود. مادر شده بودم و مادر هم به صدای بچه بیدار میشود.
این خاطره را زمانی که به مخاطبین تعریف میکنم آنها متوجه میشوند که مادری یک جایگاه است. وقتی مادر نباشیم انگار خیلی چیزها را نداریم.
مادر خیلی اتفاقات خوبی برای روحش میافتد. خیلی قدرتهای ویژه پیدا میکند. دعاهایش مستجاب است. در روایت داریم که دعای مادر از همه موانع برای فرزندش میگذرد. این خیلی ارزشمند است. بهخاطر اینکه برای فرزندش زحمت میکشد.
حتی حق مادری بر گردن فرزند بهخاطر بارداریاش بهقدری بالاست که در روایت داریم: مردی آمد خدمت امام صادق (ع) و گفت: آقاجان، مادرم من را به دنیا آورد و رفت … دیگران من را بزرگ کردند. آیا او هم به گردن من حق دارد؟
حضرت فرمودند: بله، همان ایام بارداری بر تو بهشدت حق مادری دارد.
- فکر مادری را باید القا کنیم.
- فکر پدری را در جامعه باید ارزشمند کنیم.
- وقتی که این فکر آمد تبدیل به رفتار میشود.