کلیپ
پادکست
متن
بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد همیز
عنوان: مادر زایمان کرده است، وظایف همراهان چیست؟
خانمی که زایمان میکند دغدغه فرزندش را دارد. اگر فرزند اولش باشد که تجربههای نداشتهای دارد و آن چیزی که باید او آرامش روحی و روانی بدهد را ندارد و معمولاً خانمها وقتی فرزند دوم و سومشان به دنیا میآید اصلاً دغدغهای ندارند، خیلی راحت به زندگی خودشان میپردازند. چون مسلط هستند. اما بیشتر در زایمان اول این مشکلات به وجود میآید.
ما توصیه میکنیم که همراهان خانم بهجای ایجاد اضطراب در او شروع به آرامش دادن بکنند. از آینده صحبت کنند.
گاهی مواقع بچهها زیاد گریه میکنند.
امام صادق (ع) خیلی زیبا میفرمایند: تا یک سال مانع گریه بچه نشوید،
- بخش اول گریه بچه اقرار به توحید است
- بخش دوم گریه او اقرار به نبوت است
- بخش سوم و پایانی آن یک سال اقرار به ولایت ائمه (ع) است
این جمله به مادر خیلی آرامش میدهد. یا دستورالعملهای زیبایی که ایشان میفرماید.
امام صادق (ع): کودک را در نجاست نگذارید، شیطان او را میبوید و باعث میشود خواب او به هم بریزد.
تابهحال این را شنیده بودید. خیلی از مادران جوان میگویند: الآن پوشک گران است، نمیشود که لحظهبهلحظه بچه را عوض کرد … باید مهارت تعویض پوشک را یاد بگیرند. هروقت بچه شیر میخورد این اتفاق برایش میافتد و خودش را تخلیه میکند؛ بنابراین زمانی که شیر خورد اگر این اتفاق را انجام بدهید و تخلیه کند، این پوشک تا سه ساعت دیگر هم احتیاج به تعویض ندارد و نیازی هم ندارد که خیلی مضطرب باشید که الآن بچه در نجاست است یا نیست.
گاهی مواقع خیلی دقیق میتوان متوجه شد که این اتفاق برای فرزند چه زمانهایی رخ میدهد تا مادر بتواند مدیریت کند و تصمیم بگیرد.
امام علی (ع) در نهجالبلاغه میفرمایند: کودکان که به دنیا میآیند، هزاران ملک آنها را از بَلاهای اطرافشان محافظت میکنند. این خیلی آرامشبخش است.
ما نباید خیلی مضطرب باشیم که بچهها چه میشود و چطور میشود. خداوند خودش در قرآن میفرماید: قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِدر کتاب مجمعالبیان اینطور ترجمه میشود: بگو، من پناه میبرم به خدایی که تربیتکننده اطفال است. این ناس که در این آیه است؛ یعنی خداوند مربی اطفال است. یعنی اطفال را از همه بلاها حفظ میکند به شرطی که ما پدر و مادرها خودمان مشکلی را به وجود نیاوریم.