صفحه اصلی دوره بازکردن همه

نگاه عمیق به فرزندآوری

متن

بسم الله الرحمن الرحیم

کارشناس: استاد همیز

عنوان: نگاه عمیق به فرزندآوری

بحث ما اهمیت فرزندآوری است که اخیراً جزء مسائل مهم کشور هم شده است و با ضربه‌هایی که به ایران از سال ۱۳۶۵ داشتند اتفاقات بَدی افتاد و الآن دلسوزان جامعه مخصوصاً مقام معظم رهبری سفارش به تغییر روش در این قضیه دارند.

مشاهده می شود که برخی از افراد غیرمتخصص فقط به فرزندآوری توصیه می‌کنند؛ ولی به نظر ما این اصلاً فایده‌ای نخواهد داشت. این یک مسئله ذو ابعاد است و چیز ساده‌ای نیست.

ابتدا خود زن و شوهر باید خودشان بپذیرند و تمام گِرِه های عقیدتی‌شان حل بشود، توکلشان به خدا بالا باشد و دیدگاهشان نسبت به فرزندآوری یک دیدگاه صحیح بشود.

اطرافیان هم گاهی سفارش به عدم فرزندآوری می‌کنند و می‌گویند: حالا، تازه ازدواج کردید نیازی نیست به این زودی … این خیلی خطرناک است.

زوج‌های فراوانی وجود دارند که در همان ۵-۴ سال ابتدایی اقدام نکردند و بعد این توفیق از آنها سلب شد و دیگر با مشکل مواجه شدند و نتوانستند فرزند دار بشوند و زمانی هم که به سراغ درمان‌های پی‌درپی رفتند تنها یک فرزند توانستند به دنیا بیاورند. این‌ها چیزهایی که باید به‌صورت جدی مورد دقت واقع بشود.

برای مادر شدن هم اطلاعات و هم احساسات و عواطف لازم است. برای پدر شدن هم همین‌طور است؛ بنابراین ما باید یک مقدار عمیق‌تر به این مسئله نگاه کنیم.

مثال: الآن به یک کودک دبستانی بگویید که روی درخت ۸ گنجشک نشسته است. اگر یکی را بزنیم چند تا می‌ماند؟

پاسخ می‌دهد؟ ۷ تا

خب این نمی‌داند، شما می‌گویید: هیچی نمی‌ماند؛ چون گنجشک به صدا حساس است و پرواز می‌کند.

آیا ریاضی تغییر کرد؟ آیا اگر از ۸، یکی کم کنیم نتیجه هیچی می‌شود؟

می‌گویید: خیر، این خاصیت گنجشک است که پرواز می‌کند.

واقعاً بعضی از مسائل انسانی حواشی دارد که آن حواشی اگر انجام نشود آن مسئله تحقق پیدا نمی‌کند. ما در روایات زیادی داریم که برای ایجاد یک فرزند از سال‌ها قبل مرد و زن باید آمادگی روحی داشته باشند، چه اعمالی انجام بدهند، چه اذکاری بگویند، چه دقت‌هایی داشته باشند و چه ریزه‌کاری‌هایی در امر انعقاد در کتاب‌ها آمده است.

ائمه ما به‌شدت درباره این مسائل نکات فوق‌العاده‌ای را بیان کردند که باید آموزش داده بشود.

اسکرول به بالا