کلیپ
پادکست
متن
بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد همیز
عنوان: وظایف پدر پس از تولد فرزند
یکی از نکاتی که کمتر به آن توجه میشود بحث وظایف پدر پس از تولد نوزاد است. گاهی مواقع فشار کار و این که به خواستههای چسمانی پدر کمتر توجه میشود یک بغضی را برای بعدها میآورد و متأسفانه یک موردی که برای پدرها به وجود میآید که نسبت به فرزند احساس بَدی پیدا میکنند و فکر میکنند که همسرشان دیگر مال آنها نیست و یک رقیب برایشان آمده است. البته این حساسیت کمی به وجود میآید.
مثال: یک آقایی میگفت: خانم من میگوید: صدای تو باعث شد بچه بیدار بشود.
درحالیکه من خسته آمده بودم و درب خانه را بستم و خبر نداشتم که بچه خواب است. خیلی ناراحت شدم و برایم سنگین بود.
خانمها باید به این موارد توجه کنند. وقتی خانم میگوید: بچم! مرد احساس میکند که دیگر او ارزشی ندارد و از بین رفته است و متأسفانه روانشناسان غرب گدا حتی میگویند: بچهدار نشوید؛ چون خانمها بچه را نسبت به شما ترجیح میدهند و دیگر شما را نمیخواهند. بچه را بهعنوان رقیب برای آقایان معرفی میکنند.
اینها حرفهای باطلی است که اصلاً سند ندارد. هیچوقت شوهر آدم جای بچه آدم را نمیگیرد. از لحاظ روحی و روانی و تعامل انسانی، جایگاه همسر با فرزند متفاوت است. ولی متأسفانه آن حساسیتهای اولیه این تصویرسازی غلط را ایجاد میکند.
بههرحال ما باید به آقایان آموزش بدهیم که پس از زایمان محبتشان را نسبت به همسرشان زیاد کنند و آن محبت شدید خانم به بچه را بهعنوان رقیب نبینند.
خداوند در قرآن کریم و در سوره بقره و حتی دیگر آیات وقتی درباره تولد فرزند صحبت میکند و حتی زمانی که فرد همسرش را طلاق داد میگوید: باید لباس و نیازمندیهای بچه را فراهم کنید. اینقدر دستور شدیدی را خداوند میدهد برای اینکه پدر وظیفه سختی برای حفاظت از کودک دارد.
چرا ما باید فکر کنیم که نباید به بچه توجه کنیم به این بهانه که منافع ما را به خطر میاندازد؟!
این بحث بسیار عمیقی است. دقت کنید که حتماً پدرها آموزش ببینند. این آموزش هم باید در دوران دبیرستان انجام بشود. آموزش ببینند که پس از زایمان همسرشان رفتارهایشان، یک رفتارهای عقلانی، بامحبت ویژه و شدید باشد و احساس کنند همان قوامی هستند که قرآن میفرماید. الرِّجَالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّسَاءِ خدا به آنها قدرتی داده است که بتوانند خانواده را مدیریت کنند.