کلیپ
پادکست
متن
بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد همیز
عنوان: چگونه فرزندآوری را در جامعه قابل قبول کنیم؟
جامعه در مقابل فرزندآوری چقدر باید آمادگی داشته باشد؟
امروزه در رسانه در حال کارکردن هستند و افکار را به سمت این مسئله هدایت میکنند. اما یک سری تمهیداتی هم در جامعه باید برای این مسئله در نظر گرفته بشود.
تعدادی از کشورها که به این مشکل برخورد کردند که جمعیتشان کم شده است برای تشویق حتی مهاجرانی که آنجا میروند را مورد حمایت قرار میدهند. یعنی مادر مهاجری که رفته و باردار است را موردتوجه قرار میدهند و او را از هزینههای بهداشتی و پزشکی معاف میکنند.
گذشته از این خدمات ما در کشور باید یک سازمانی داشته باشیم که این کار را انجام بدهد. مثلاً افراد مراجعه کنند و بتوانند یک سری خدمات بهداشتی، پزشکی و حتی فکری از آنجا بگیرند. ما این را لازم داریم که یک سازمانی برای ترغیب این کار و حفاظت از خانمهایی که باردار هستند تشکیل بشود.
معتقد هستیم که ما نیازمند وزارت خانواده هستیم. متخصصان برای باور هستند که این کار به علت اینکه تحمیل به بودجه کشور است امکانپذیر نیست. ولی حداقل باید یک سازمانی برای این امر در کشور ایجاد بشود.
حتی مبلمان شهری هم باید تغییر کند. خانمی که میخواهد با یک کالسکه یا همراه کودک خردسال خود میخواهد از خیابان عبور کند، آیا ما قوانینی در راهنماییورانندگی داریم که چطور این مادر بتواند بهسلامت عبور کند یا برای خرید به فروشگاه برود؟
اینها نکات مهمی است که ما لازم داریم. نیاز داریم که دربارهاش فکر بشود و سند آن هم نوشته بشود. ازاینجهت که حقیقتاً جامعه آماده این فکر باشد خانوادهای که دنبال فرزندآوری هستند کاملاً مورد حمایت هستند و سرعت کار هم بالا میرود.
وقتی یک آقا و خانم بدانند که محافظانی برای این مسئله دارند راحتتر و سریعتر نسبت به این مسئله اقدام خواهند کرد.
بهاینعلت این مسئله مطرح شد که تحول فکری در شما و همه عموم مردم وجود بیاید و این به یک گفتمان تبدیل بشود تا جامعه بتواند در این مسیر حرکت تحولی داشته باشد و به نتایج خوبی هم برسد.