صفحه اصلی دوره بازکردن همه

۰۶- مدیران اینترنت- بخش ۱

متن

دورۀ دست‌های پنهان فضای‌مجازی

(بخش پنجم-قسمت اول)

در پایان این درس، از دانش‌پژوه انتظار می‌رود تا بتواند:

  • چرایی سرمایه گذاری شرکت‌های حکمران در عرصه های مختلف اقتصادی خصوصا تسلیحات نظامی را متوجه شوید.

در بخش قبلی با چهار شرکت‌ آشنا شدیم و قرار شد که ابتدا یک توضیحی بدهم که اینها چرا در جنبه‌های مختلف سرمایه‌گذاری می‌کنند به‌خصوص اینکه که هر یک سرمایه‌گذاری ویژه‌ای در توزیع جنگ‌افزارها کرده‌اند.

 خوب توجه کنید وقتی بین دو کشور تنش و درگیری رخ می‌دهد و اینها با همدیگر درگیر می‌شوند به‌عنوان‌مثال خبری درج می‌کنند که ایمیلی از هیلاری کلینتون رفته است که آمریکا یک مراوداتی با عربستان دارد علیه قطر، بلافاصله بین قطر و عربستان درگیری لفظی و دیپلماتیک شکل می‌گیرد ارتباطشان قطع می‌شود و اتفاقاتی که حالا مستحضر هستید می‌افتد.

جالب اینجاست که این شرکت‌ها به‌واسطه ترامپ میان به هر دو طرف قضیه اسلحه‌هایشان را می‌فروشند؛ مثلاً همین شرکت استت استریت در این موضوع زیرمجموعه‌اش به میان می‌آید می‌شود لاکهید مارتین یا رایزن تکنولوژی، بوئینگ و …

می‌آید اسلحه را هم به قطر وهم عربستان می‌فروشد؛ بازی برد، برد است واقعاً.

 اسلحه را به دو طرف می‌فروشد البته این دو کشور درگیری نظامی بین همدیگر نداشتند، اما مثلاً فرض بفرمایید در یمن این اتفاق افتاد خوب در دعوا که حلوا توزیع نمی‌شود.

دو طرف وقتی باهم دعوا می‌کنند یک کسی به برخی ضوابط دینی معتقد است و مدرسه را نمی‌زند.

اما وقتی یک‌طرفی دین را زیر پا می‌گذارد خانه‌های مردم را می‌زند این روش عربستان است پالایشگاه را می‌زند، زیر ساختار را تخریب می‌کند، مخابرات را  می‌زند، فرودگاه را می‌زند، مراکز نظامی را می‌زند.

اینها یعنی خرابی یعنی پل خراب می‌شود، مدرسه خراب می‌شود، تجهیزات مخابراتی به هم می‌ریزد، سکوهای نفتی به هم می‌ریزد.

برای اصلاح اینها مجدد شرکت‌های زیرمجموعه همین بلک راک و استت استریت و ونگارد و فیدلیتی و امثالهم می‌آیند؛ یعنی اینها از چند جهت برد می‌کنند.

 اصل آن دعوای بین قطر و عربستان سر چیست و آن دعوا چطور درست شد؟

 یک ایمیل لو رفته بود خوب شرکت‌هایی که روی سرویس‌های ایمیل مسلط هستند متعلق به همین‌ها هستند چه کسی ایمیل را ولو داد؟

رسانه‌ها افکار عمومی را برای ایجاد جنگ آماده می‌کنند.

          توسط پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی به‌خصوص توییتر فیس‌بوک و یوتیوب یا رسانه‌های ماهواره‌ای دیگر.

          خوب شما هر چه نگاه می‌کنید؛ مثلاً نیوز‌کورپوریشن یا کمپانی عظیم فاکس جزء زیرمجموعه این‌هاست و کارشان تهییج افکار است به‌وسیله روزنامه‌ها و مجلات و هفته‌نامه‌ها سایت‌های خبری اطلاع‌رسانی را انجام می‌دهند.

 بنابراین با رسانه افکار را درواقع بسیج می‌کنند به آن سمت که می‌خواهند و از همه طرف حمله می‌کنند در یک جنگ و یک درگیر و یک نزاع البته همیشه جنگ نیست گاهی اوقات نیازسازی می‌کنند و با رسانه و محصولاتشان می‌فروشند.

علت این سرمایه‌گذاری در موضوعات مختلف این است که اینها ابر کمپانی‌های خوشه‌ای‌اند، مانند جنرال‌الکتریک، البته این ۷ شرکت به‌عنوان شرکت‌های بالادستی امثال جنرال الکترونیک محسوب می‌شود.

 آنها محصولات مختلف و منافع مختلفی را به این شیوه تأمین می‌کنند. مدتی قبل قطع چندساعته خدمات واتس‌اپ و اینستاگرام و فیس‌بوک یک ضرر هنگفتی (چند میلیارد دلار) به سهام فیس‌بوک زد و ارزش دارایی زاکربرگ حدود هفت میلیارد دلار پایین آمد در شش ساعت! می‌بینید بازار اقتصادی به این شکل است در چند ساعت هفت میلیارد دلار عدد وحشتناک بالایی است شما با این مقدار می‌توانید برای یک مدت کشوری را بگردانید.

ادامه بررسی شرکت‌های حکمران فضای مجازی:

شرکت پنجم: کپیتال گروپ:

کپیتال گروپ شرکتی یهودی است که در حال حاضر سرمایه تحت مدیریت آن، بالغ بر ۲.۳۸ تریلیون دلار برآورد می‌شود. [۱] استیت استریت منابع سرمایه‌ای خود را این‌گونه توزیع کرده است: انرژی ۴.۸۷% مواد اولیه (اساسی) ۴.۰۶%، صنایع ۱۰.۱۹%، محصولات صنایع چرخه‌ای ۱۳.۱۰%، محصولات صنایع غیر چرخه‌ای ۵.۰۶%، بازارهای مالی (بانک، بورس و بیمه) ۱۴.۱۶%، بهداشت و درمان ۱۴.۱۱%، فناوری ۳۰.۶۳%، خدمات ارتباطی ۱.۴۲% و خدمات همگانی ۲.۲۰%. [۲]

 این گروه دارای سهام عمده در شرکت‌های بزرگ و مجموعاً سهام‌دار بیش از ۱۶۰۰ شرکت صنعتی، فناوری و بازرگانی جهان است. برخی از این شرکت‌ها عبارت‌اند از: مایکروسافت، تسلا، فیس‌بوک، آمازون، پی‌پال، کام کست، نتفلیکس، چارتر کامیونیکیشن، فیلیپ مورس، اینتل، نورتن گرومن، برود کام، سی اس ایکس، آلفابت، یونایتد هلث، جی پی مورگان، هوم دیپوت و ویزا.[۳]این شرکت‌ها در زمینه بانکداری، بورس، نفت و گاز، اتومبیل‌سازی، فناوری‌های نوین ارتباطی، صنایع الکترونیکی، هوافضا، ساختمان‌سازی، بیوتکنولوژی، فیلم، سریال، موسیقی و بیمه فعالیت می‌کنند. بزرگ‌ترین کمپانی‌های فروش پهنای باند در جهان مانند لیبریتی گلوبال و اپراتورهای فعال در کشورهای گوناگون مانند آمریکا، هلند، دانمارک، سوئیس، جمهوری چک، اتریش و کره جنوبی، سهامشان توسط کپیتال گروپ خریداری شده است. جالب است بدانیم که عمده سهام‌دار امپراتوری رسانه‌ای جهان، نیوزکورپوریشن نیز کپیتال گروپ است. [۴]

این شرکت توسط گروهی ۹ نفره مدیریت می‌شود و ریاست آن بر عهده تیموتی دی آرمور است. در بین اعضا، افراد یهودی وابسته به اسرائیل نیز مشاهده می‌شوند؛ فیل دِ تولِده یکی از این افراد است.[۵] وی معاون و عضو هیئت‌امنای دانشگاه امور اقتصادی یهودیان و عضو هیئت‌امنای مرکز فرهنگی یهودی «Skirball» نیز هست. فیل سابقاً عضو کمیته امور عمومی اسرائیل در لس آنجلس بوده است. [۶]

شرکت ششم: نورثرن تراست:

این شرکت منابع سرمایه ای خود را اینگونه توزیع کرده است: انرژی ۲.۸۶% مواد اولیه (اساسی) ۲.۷۷%، صنایع ۱.۰۸%، محصولات صنایع چرخه ای ۱۳.۷۴%، محصولات صنایع غیر چرخه‌ای ۵.۱۷%، بازارهای مالی (بانک، بورس و بیمه) ۱۹.۰۴%، بهداشت و درمان ۱۱.۶۳%، فناوری ۲۹.۰۲%، خدمات ارتباطی ۱.۴۵% و خدمات همگانی ۲.۱۸%. [۷]

نورثرن تراست ۴۴۹۱ شرکت دارد.

نورثرن تراست بیشترین سرمایه‌گذاری را در شرکت‌های اپل، مایکروسافت، آمازون، آلفابت، فیس‌بوک، جی پی مورگان چیس، اس پی دی آر اس اند پی، برکشیر هتوی، جانسون و جانسون، تسلا، انویدیا، هوم دیپوت، ویزا، یونایتد هلث، پروکتر اند گمبل، والت دیزنی، مستر کارت، فلیکس شیرز و بانک آمریکا دارد.[۸]

مدیریت سرمایه ۱.۴ تریلیون دلار و شماره ۱ رقم ۱۴.۵ تریلیون دلار است. [۹]

شرکت ششم: توماس رو پرایس

شرکت توماس رو پرایس، در بیش از ۲۸۵۰ شرکت سهام‌دار است. [۱۰] این شرکت در حوزه ارائه خدمات اقتصادی، بیمه، بازنشستگی و مشاوره سرمایه‌گذاری فعالیت می‌کند. شرکت مذبور بیشترین سرمایه‌گذاری خود را در به ترتیب در موضوعات: انرژی ۱.۵۱% مواد اولیه (اساسی) ۲.۷۸%، صنایع ۱۰.۲%، محصولات صنایع چرخه‌ای ۱۳.۹۲%، محصولات صنایع غیر چرخه‌ای ۲.۶۶%، بازارهای مالی (بانک، بورس و بیمه) ۱۱۵۸%، بهداشت و درمان ۱۵.۷۵%، فناوری ۳۸.۴۲%، خدمات ارتباطی ۰.۵۹% و خدمات همگانی ۲.۵۴% انجام داده است. [۱۱]

توماس راوپرایس با دارایی تحت مدیریت ۹۹۱ میلیارد دلار، در جایگاه بیست و دومین شرکت بزرگ سرمایه‌گذاری جهان قرار دارد. [۱۲]. آمازون، مایکروسافت، فیس‌بوک، آفابت، اپل، ویزا، یونایتد هلث گروپ، علی بابا، جنرال الکتریک، اینتویت، مسترکارت، سیلزفورس، نتفلیکس، گلوبال پی ان تی سی، پی پال، سی ال تی دی، اسنپ، داناهر کورپوریشن و  اینتویتیو سرجیکال شرکت‌هایی هستند که گروه توماس روپرایس سهام بیشتری در آنجا دارد. بنابر اعلان رسمی شرکت، توماس رو پرایس بیشترین سرمایه گذاری را در موضوع هوش مصنوعی خواهد داشت.[۱۳]

شرکت‌هایی مانند اسنپ، دیجی‌کالا، ایرانسل، دیوار، شیپور و… ایرانی محسوب می‌شوند؟

  • بعضی گمان می‌کنند شرکت‌هایی مانند اسنپ برای سپاه است؛ ای‌کاش سهام این شرکت‌هایی که بر معیشت مردم تأثیرگذار هستند ایرانی بود؛ اما متأسفانه جمهوری اسلامی هیچ ارتباطی در دارایی این شرکت‌ها ندارد.

مدیرعامل اسنپ مدعی شده است که حدود ۸۰ درصد سهام برای خارجی‌هاست که این را هم متأسفانه ناقص منتقل کرده است که در این دوره جایگاه بحث مفصل دراین‌خصوص نیست؛ اما به طور خلاصه این افراد نمایندگی شرکت‌ها را در کشور سرپرستی می‌کنند و تصمیم‌گیر نیستند.

بعضی دیگر از شرکت‌های مشهور مانند دیجی‌کالا، ایرانسل، کافه‌بازار، دیوار، شیپور و… هم این‌گونه هستند و بیش از پنجاه‌درصد سهام شرکت‌های مذکور مربوط به سرمایه‌گذاران خارجی است، به همین علت نمی‌توان این شرکت‌ها را ایرانی نامید چرا که هر کس درصد سهام بالاتری داشته باشد توان اثرگذاری و مدیریتی بیشتری خواهد داشت.

          در کشور ژاپن نیز شرکت‌هایی مانند سونی فعالیت می‌کنند که بیش از ۵۰ درصد منافع و سهام آن مربوط به آمریکا است یا شرکت تنسنت که در چین مستقر است؛ اما سهام‌دار اصلی آمریکا است

          متأسفانه نقاط حساس و مهمی مانند: شغل نیازهای اولیه میلیون‌ها نفر را به شرکت‌هایی وابسته کردیم که با کوچک‌ترین اقدامی می‌توانند برای مردم و حکومت مشکلات ایجاد کنند تا منافع اربابان خود را تأمین کنند.

          برای بررسی یک نمونه از این مدل نفوذ در داخل کشور؛ پیشنهاد می‌کنیم مستند شب‌نامه[۱۴] را مشاهده نمایید. (کارگردان این اثر مدتی قبل در سن چهل‌سالگی بر اثر سکته قلبی در گذشت! وی در ابتدای مستند از تهدیدات و خطرات جانی موضوع موردبحث سخن می‌گوید.

اینکه خیلی‌ها به من گفتند این کار  را نکن ممکنه بزرگ‌شدن پسرت رو نبینی تصویری از پسرش را پخش می‌کند که به نظر می رسه دو سال بیشتر ندارد و دیگر نتوانست بزرگ‌شدنش را ببیند و در سن چهل‌سالگی  سر سفره غذا در کنار خانواده فوت می‌کند و به رحمت خدا می‌رود)

مسائل چین را هم عرض کنم خدمتتان ببینید؛ مثلاً به نظر می‌رسد که فعالیت آن طبقه اجتماعی از آمریکا به چین منتقل می‌شود، اما پشت پرده تغییری نکرده است.

وقتی به تنسنت رسیدیم من توضیح مفصلی عرض خواهم کرد و تبیین خواهم کرد که همین‌الان محصولاتش در گوشی من و شماست و از آن‌ها استفاده می‌کنیم و فکر می‌کنیم چینی است همان‌طور که فکر می‌کنیم دیجی‌کالا ایرانی است یا فکر می‌کنیم اسنپ ایرانی است آن هم چینی نیست حالا عرض خواهم کرد حتماً ولی این را بدانید بزرگ‌ترین شرکت‌های سرمایه‌گذاری در کمپانی‌های استارتاپی، رژیم صهیونیستی است؛ مانند علی‌بابا و تنسنت.

 این را مستحضر باشید در واقع پایگاه کشوری قدرت در حال جابه‌جاشدن از آمریکا به چین است؛ اما پشت‌صحنه و صحنه‌گردان همان طبقه اجتماعی صهیونیست (زرسالاران اقتدارطلب) کارها را پیش می‌برند.

این شرکت در ۱۶ کشور جهان دفتر رسمی دارد و ۶.۸۸۰ نفر کارمند، امور آن را پیش می‌برند. [۱۵] مجله فورچون در سال ۲۰۱۷ این شرکت را در لیست شرکت‌های قابل‌تحسین قرارداد. مجله فوربس بنیان‌گذار این شرکت «توماس روئیس جونیور» را سلطان بالتیمور[۱۶] نام‌گذاری کرد. او همچنین ملقب به پدر رشد سرمای گذاری است. [۱۷] ویلیام اشترومبرگ هم اینک ریاست این شرکت را بر عهده دارد.

این شرکت سرمایه‌گذاری‌های وسیعی در رژیم اشغالگر قدس انجام می‌دهد که به‌عنوان‌مثال بیشترین سرمایه شرکت wix.com این رژیم، توسط توماس رو پرایس تأمین شده است. [۱۸] رئیس یهودی دانشگاه مریلند، هاربوسکی سوم از اعضای هیئت‌مدیره این شرکت است.


[۱]. https://www.capitalgroup.com/about-us/news-room/capital-group-names-rob-hardy-corporate-governance-director.html

[۲] https://www.nasdaq.com/market-activity/institutional-portfolio/capital-world-investors-767199

[۳]. https://www.nasdaq.com/quotes/institutional-portfolio/capital-world-investors-767199

[۴]. https://sugarhitman.wordpress.com/2011/11/29/refuting-the-zionist-control-the-bank-and-media-myth/

[۵]. https://www.capitalgroup.com/our-company/management-team.html

[۶].https://www.bloomberg.com/research/stocks/private/person.asp?personId=7806409&privcapId=1919330&previousCapId=19455&previousTitle=Capital%20International,%20Inc.

[۷] https://www.nasdaq.com/market-activity/institutional-portfolio/northern-trust-corp-10923

[۸] https://www.nasdaq.com/market-activity/institutional-portfolio/northern-trust-corp-10923

[۹] https://www.northerntrust.com/annual-report/message-to-shareholders

[۱۰] https://www.nasdaq.com/market-activity/institutional-portfolio/price-t-rowe-associates-inc-md-2145

[۱۱] . همان

[۱۲] https://www.advratings.com/top-asset-management-firms

[۱۳]. https://www.nasdaq.com/quotes/institutional-portfolio/price-t-rowe-associates-inc-md-2145

[۱۴] مستند جنجالی “شب نامه” — پایگاه دانلود مذهبی و فرهنگی زهرامدیا (zahra-media.ir)

[۱۵]. https://www3.troweprice.com/usis/corporate/en/about.html

[۱۶] بزرگ‌ترین شهر و مرکز فرهنگی ایالت مریلند، در کشور آمریکا است.

[۱۷]. https://www.investopedia.com/university/greatest/thomasroweprice.asp

[۱۸].https://www3.troweprice.com/usis/personal-investing/planning-and-research/t-rowe-price-insights/investments/equities/ai–the-next-big-thing-is-here–and-everywhere.html

محتوای درس
اسکرول به بالا