کلیپ
پادکست
متن
بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد عباسی
عنوان: توجه به مراحل رشدی خانواده
یکی از موضوعات بسیار مهم برای این که ما بتوانیم نقش خودمان را در حمایت و شادابی خانواده خوب ایفا کنیم، توجه به مراحل رشدی خانواده است.
خیلی از اوقات زن و شوهرها با هم ازدواج می کنند اما هنوز وارد این مرحله از رشد خانواده نشدند، فکر می کنند هنوز باید مثل دوران مجردی رفتار کنند و رفتارهایشان براساس زمان مجردی شان است.
بعد از این بچه دار شدند و فکر می کنند هنوز هم می توانند شبیه زمانی که زوج هستند رفتار کنند. اما نمی دانند وقتی که بچه دار شدند باید رفتارهایشان متفاوت باشد. هر حرفی را نزنند، هر کاری را انجام ندهند. مادر دیگر متفاوت می شود. هر کلیپ و چتی در این گوشی نیست. حواسمان به مراحل رشدی خانواده باشد.
وقتی که فرزند ما در مراحل رشدی به زمانی میرسد که فقط الگو میگیرد،
داد بزنیم داد میزند!
غمگین بشویم غمگین میشود.
اضطراب داشته باشیم مضطرب میشود.
بنابراین در مراحل رشدی خانواده وقتی که فرزند شما در سن ۱۰-۷ سال میآید، در این مراحل تبدیل به تکهای از شما میشود. مضطرب باشید، مضطرب میشود؛ بنابراین حواسمان به خودمان باشد. برای آرامشی که میخواهیم برنامه داشته باشیم.
برای این که بتوانید خانه و خانواده را امن کنید، به مراحل رشدی خانواده توجه کنید. وقتی نوجوان دارید تا قبل از نوجوانی شما گفتید و کودک انجام داده است. شما گفتید و در مورد فعالیتها و کارهایی که داشتید را تقویت کردید؛ اما از اینجا به بعد باید پیرو نوجوان باشید. ارزشها را اصولی منتقل کنید؛ اما شما باید پیرو نوجوان باشید. در مراحل رشدی خانواده آنجا دیگر باید نوجوان مستقل باشد.
وقتی که فرزند ما قرار است ازدواج کند، شغلی را انتخاب کند، همسری را انتخاب کند دیگر آنجا نظر نمیدهیم، خیلی از اوقات ما در این طور موارد هم دخالت میکنیم بدون این که بدانیم در مراحل رشدی خانواده دیگر فرزند ما باید به طور مستقل انتخاب کند. درست است که ما راهنمایی میکنیم؛ اما باید خودش نظر بدهد.
حتماً این گونه موارد را دیدید: وقتی که شما در مورد انتخاب همسر نظر دادید و کار به جایی رسید که مشکل شد فرزند میگوید: انتخاب کردی، حالا برو و خودت طلاقش را بده!!
برای این که این جمله را نشنوید و در مورد این انتخابها مسئولیت نپذیرید حواستان به مراحل رشدی خانواده باشد که شما الآن مادرزن و مادرشوهر شدید، کور و کر و لال باشید. بعضی چیزها را گوش نده و نبین و حرف نزن! فقط اگر بعدازاین به دیدار شما آمد از او تشکر کنید.
وقتی که نوه دار شدید دیگر فقط از وجود نوه لذت ببرید. ما خیلی از مادربزرگها و پدربزرگها وقتی به این مرحله از رشد خانواده میرسند باز هم حواسشان به نقشی که دارند نیست. دخالت و کنترل میکنند و یاد میدهند. اگر هم اشتباه تربیت میکنند مسئولیت را به پدر و مادرش بسپارید نقش شما فقط این است که لذت ببرید.