کلیپ
پادکست
متن
بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد وافی
عنوان: تحمیلها و نقش آن در کاهش فرزندآوری(قسمت اول)
- تابهحال تجربه خوبی از فرزندآوری داشتید؟ یا برای دیگران بیان کردید؟
به این موضوع خیلی نمی خواهیم بپردازیم ولی واقعیت این است که گِرِه های ذهنی با همین چیزهای کوچک باز می شود.
گاهی اوقات شما فکر میکنید که با یک سخنرانی مفصل باید ذهنها را باز کرد و گِرِه ها را باز کرد که اینطور نیست و یک بیان از یک تجربه خوب گاهی کارسازتر است.
- این هم اشتباه است که دائم و همیشه از خوبیهای فرزندآوری بگوییم. یعنی اگر بنده ۴ فرزند دارم و می گویم بچه شیرین است، تلخی ها و سختی هایش را هم بگویم.
- یعنی آن زمانی این موضوع واقعی جلوه پیدا میکند که شما تجارب مثبت و تلخ را با هم برای مردم تبیین کنید.
یکی از ریشه هایی که در کاهش فرزندخواهی وجود دارد، تحمیل هاست. یعنی چه؟
بعضی از افراد نه ترس از فرزندآوری دارند، نه جهل دارند نسبت به ارزشش فرزندآوری و نه تجربه تلخی دارند؛ اما فیالواقع دچار یک مشکلی شدند که آن مشکل مانع اصلی است. بنبست اصلی در فرزندخواهی آنهاست.
مثال:
فردی به هر دلیلی گرفتار یکخانه ۴۰-۳۰ متری است. سه فرزند هم دارد. نگاه می کند و می بیند که در این خانه کوچک نمی شود ۵ فرزند آورد.
بله گاهی اوقات در این موارد باید کمک کرد و تشویق کرد. از خیرین کمک گرفت. به دولت فشار آورد که مشکلات را حل کند. دولت موظف است که به این مسائل توجه کرده و حل کند.
گاهی راه را باید اینگونه رفت. گاهی هم اعتقاد ما این است که مقدار بازتر و صریحتر باید با مردم صحبت کرد.
شما سه فرزند دارید، چند ساله هستند؟
- دختر ۲۲ساله
- پسر ۱۷ساله
- پسر ۴ساله
خب، چرا دخترتان عروس نمیشود؟ ما ورودیها را مدنظر داریم؛ ولی خروجیها را مدنظر نداریم. اگر خواستگار میآمد و شما قبول میکردید که الان شما دو فرزند داشتید. یا برای پسرتان هم همینطور.
نکته:
گاهی اوقات فردی دچار و گرفتار یک شوهر معتاد، دست به زن به نحو ۱۰۰ درصدی است. می گوید که این شوهر تحمیل شده و نمی تواند طلاق بگیرد. در همین حد هم سه فرزند آوردم و سختی می کشم. ما باید به این فرد روحیه بدهیم که سه فرزند آورده است و بگوییم که نیازی به چهارمی نیست. خداوند هم از او این را نمی خواهد. به او نباید فشار بیاوریم.
با این افراد در تحمیلها باید همراهی، هم نوایی، هم زبانی و همدلی انجام بگیرد تا یک اتفاق خوبی رقم بخورد.