صفحه اصلی دوره بازکردن همه

۵-کاهش پرخاشگری و لجبازی کودکان

متن

بسم الله الرحمن الرحیم
کارشناس: استاد عباسی
عنوان: کاهش پرخاشگری و لجبازی کودکان

در کاهش پرخاشگری، لجبازی و نافرمانی کودک و فرمان‌بری نوجوان تحقیقات نشان داده است که اگر ما بتوانیم تعامل مثبت با فرزندمان داشته باشیم، حتماً میزان پرخاشگری بچه‌ها کمتر خواهد شد و مطیع‌تر می‌شوند.
تعامل مثبت جزء مباحث پایه‌ای برای ارتباط والد با فرزند است. گاهی والدین شکایت می‌کنند از اینکه نوجوانشان با آنها همراه نیست، کودکشان گوش به حرف آنها نمی‌دهد!
همیشه از این والدین سؤال می‌کنیم که نخ شما به این فرزند وصل است؟
می‌پرسند: یعنی چه؟
پاسخ می‌دهیم: یعنی اینکه وقت می‌گذارید؟ برای او برنامه‌ای دارید برای اینکه نخ او را وصل کنید که با شما همراه بشود؟
تصور کنید که کودکی یک ماشین دارد و به آن نخی را وصل نکرده است، دائم به ماشین می‌گوید: بیا! خب، ماشین که نمی‌آید و حرکت نمی‌کند. اما اگر به این ماشین نخ وصل کند، ماشین را همه‌جا با خودش می‌برد.
نخی که باید متصل شود را به فرزندمان وصل کنیم چطور؟
بیاییم هر روز برنامه داشته باشیم، فعالیت‌هایی که او دوست دارد را همراه هم انجام بدهیم. برای کودک یک لیستی از بازی تهیه کنید. در این لیست بازی‌هایی که او دوست دارد حتی از او بخواهید بازی‌هایی که او دوست دارد را به شما بگوید و وارد این لیست کنید. هر روز سر ساعت خاص از آن لیست بازی را انتخاب کنید و با او بازی کنید.
فقط توجه کنید:
زمانی که بازی می‌کنید باید هم سن کودک بشوید.
زمان بازی شاد باشید.
بدون قیدوشرط باشید.
زمان بازی خیلی دستوری نباشید.
خیلی تذکر ندهید.
قوانین بازی را از قبل بگویید.
یعنی اگر قرار است با فرزند گِل‌‎بازی کنیم از قبل بگوییم که محدوده بازی تراس است.
زمان بازی کسی منزل ما نیاید. چطور وقتی می‌خواهید غذای جسم را بدهید، می‌گویید که ما الآن داریم نهار می‌خوریم لطفاً بعد از نهار بیایید. برای زمان بازی کودکتان هم ارزش قائل بشوید و به دیگران هم اعلام کنید. ما یک کار مهمی داریم، لطفاً در این ساعت تشریف نبارید.

اسکرول به بالا