دمنوش زیره سیاه + طرز تهیه

دمنوش زیره سیاه + طرز تهیه

زیره گیاهی است دوساله علفی ، به ارتفاع ۶۰ سانتی متر با ساقه‌های تو خالی ، شیار دار که از قاعده، دارای انشعاباتی است .
برگ‌های این گیاه دارای بریدگی های زیادی است ؛ به طوری که به صورت نخ مانند در آمده و به رنگ سبز روشن می‌باشد. زیره به دو نوع سبز و سیاه تقسیم می‌شود.
قسمت مورد استفاده دارویی زیره سیاه، میوه آن است که در تیر ماه سال دوم با قطع کامل گیاه صورت می‌گیرد و میگذارند تا برسد. در واقع بذری که در بهار کاشته می‌شود پس از ۱۵ تا ۲۰ روز جوانه می‌زند و به رشد خود ادامه می‌دهد و در تابستان سال بعد رشد گیاه کامل می‌شود و به دانه مینشیند.
زیره ، دانه ای معطر و ضد نفخ است که در آشپزی و پزشکی کاربرد فراوانی دارد که در دو نوع زیره سبز و زیره سیاه می‌باشد.
گل‌ها زیره ، کوچک ، سفید یا صورتی و مجتمع به صورت چتر مرکب است . زیره سیاه اغلب به طور وحشی در نواحی مرتفع و مرطوب می‌روید زیرا در طول رویش به آب فراوان نیاز دارد.

فواید دمنوش زیره سیاه

لطیف کننده، قابض،برطرف کننده بادهای غلیظ،بالا برنده فشار خون، سوزاننده چربی اضافی، تصفیه خون، مدر، افزایش شیر مادر،کاستن گاز معده و روده، درمان تنگی نفس، تحریک اشتها،تقویت قلب و عروق معدهتاثیر بر روی دستگاه قلبی –عروقی:
– دمنوش زیره سیاه ضد کم خونی است.تاثیر بر روی دستگاه عصبی :
– دمنوش زیره سیاه ضد تشنج است.تاثیر بر روی دستگاه ادراری تناسلی:
– قاعده آور است.
– ادرار آور است.
– دمنوش زیره سیاه در کاهش دردهای ناشی قاعدگی موثر است.
– تنظیم کننده دوره قاعدگی بانوان است.تاثیر بر روی غدد:
– دمنوش زیره سیاه معرق (عرق آور) است؛ پس در ایجاد لطافت پوستی نیز موثر می‌باشد.
– ترشح شیر زنان را در دوران شیر دهی زیاد می‌کند.تاثیر بر روی دستگاه تنفسی:
– دمنوش زیره سیاه سکسه های نفخی را رفع می‌کند.
– تنگی نفس را از بین می‌برد.تاثیر بر روی دستگاه حرکتی:
– دمنوش زیره سیاه ، شل کننده عضلات است.
– داروی کمکی در درمان نرمی استخوان کودکان( راشیتیسم) است.تاثیر بر روی دستگاه گوارش :
– دمنوش زیره سیاه، مقوی معده است.
– اشتها را زیاد میکند
– ضد نفخ است.
– دمنوش زیره سیاه خلط آور است .
– انگل معده و روده را می‌کشد.
– هضم کننده غذا است و برطرف کننده سو هاضمه می‌باشد.
– دمنوش زیره سیاه دل‌پیچه کودکان را رفع می‌کند و در درمان اسهال موثر است.خواص دیگر
– دمنوش زیره سیاه ضد قارچ ، ضد کرم و ضد باکتری است .
– ضد حساسیت ( آنتی هیستامین ) است.
– ضد التهاب می‌باشد
– بهترین افزودنی به برنج می‌باشد و عوارض مصرف برنج مثل بزرگ شدن و نفخ شکم را به حداقل می‌رساند.

منبع جغرافیایی دمنوش زیره سیاه

زیره در اغلب کشورهای جهان کاشته می‌شود و در حال حاضر ، بازار عمده صادرات زیره سیاه در دست هلند است. مقداری از زیره تولید شده در ایران نیز صادر می‌شود . زیره در کرمان ، نهاوند، دامنه های البرز و کندوان به طور خود رو می‌روید.

طرز تهیه دمنوش زیره سیاه

یک قاشق چای خوری زیره سیاه را خرد و آسیاب کنید و به همراه یک لیوان آب جوش در قوری بریزید و به مدت ده دقیقه بر روی شعله غیر مستقیم قرار دهید . سپس آن را با مقدار کمی شکر مخلوط نمایید و میل کنید .

۱ قاشق مربا خوری + دو لیوان آبجوش با شعله غیر مستقیم دم بکشد.
 

نکته ها دمنوش زیره سیاه

چون اسانس زیره فرار است ، نباید تا قبل از مصرف خورد یا آسیاب کرد. میزان مصرف آن تا سه لیوان در روز مجاز می‌باشد.

عوارض جانبی دمنوش زیره سیاه

گرچه عوارض خاصی برای آن ذکر نشده ، اما مصرف آن در دوره بارداری ممنوع می‌باشد و به دلیل طبیعت گرم آن ، گرم مزاجان در مصرف آن احتیاط کنند.

طبیعت دمنوش زیره سیاه

طبیعت زیره سیاه از نظر طب سنتی ایران خیلی گرم و خشک است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا