طرز تهیه دمپخت زعفرانی

طرز تهیه دمپخت زعفرانی

روغن زیتون

۳ قاشق غذاخوری

پودر فلفل چیلی

۱/۴ قاشق چایخوری

پیاز

۱ عدد

گوجه فرنگی

۱ عدد

فلفل دلمه ای قرمز

۱ عدد

آب مرغ

۴ پیمانه

برنج ایرانی

۲ پیمانه

لیمو ترش

۱ عدد

سس سویا

۲ قاشق غذاخوری

زردچوبه

۱/۲ قاشق چایخوری

زعفران

۱/۴ قاشق چایخوری

نمک

به مقدار لازم

سیر

۴ حبه

نخود فرنگی

۱ پیمانه

آب جوش

نصف استکان

به نام خدا

 سلام به مامی فودی های کد بانو … و آشپز باشی …

دمپخت زعفرانی یکی از ساده ترین غذا های خوشمزه ایرانی است که در هند و تایلند هم محبوبیت خاصی دارد که با زعفران و زرد چوبه رنگ دمپخت را طلایی و خوش عطر می شود.

دمپخت زعفرانی را می توان نوعی کته برنج نیز نامید که با مواد دلخواه پخته می شود که گاهی می توان با گوشت مرغ و یا گوشت قرمز خرد شده و یا ریش ریش شده مخلوط کنیم که غذای کامل و پر انرژی می شود.

 در دمپخت زعفرانی از گوجه فرنگی و سیر و فلفل دلمه ای قرمز خرد شده با نخود فرنگی سبز استفاده شده که ترکیب این مواد پروتئین دار اشتهای افراد مخصوصا بچه های بد غذا را باز می کند.

مرحله اول تهیه دمپخت زعفرانی :

ابتدا برنج را چهار الی پنج ساعت قبل در داخل ظرف حاوی آب و نمک ریخته تا خیس بخورد که بعد از پخت سفید تر و بلند تر شود.

بعد سیر ها را برای ۲۰ دقیقه در داخل ظرف پر از آبی می ریزیم سپس پوست آن ها را گرفته و خیلی ریز خرد می کنیم.

مرحله دوم تهیه دمپخت زعفرانی :

 پیاز را پوست گرفته و بعد تمیز شسته و ریز در داخل قابلمه مناسبی خرد می کنیم و روغن زیتون را اضافه کرده و روی حرارت با شعله متوسط می گذاریم و تفت می دهیم بعد سه الی چهار دقیقه که پیاز خرد شده از خامی در آمد سپس گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای قرمز را بعد از شستن و خرد کرده و به همراه سیر خرد شده اضافه می کنیم و مواد را هم زده و زیر و رو می کنیم تا مخلوط شده و پخته و نرم شوند.

 مرحله سوم تهیه دمپخت زعفرانی :

 حال در ادامه برنج را اضافه می کنیم و مواد را خوب زیر و رو کرده و هم می زنیم تا خوب مود با هم مخلوط شوند.

 مرحله چهارم تهیه دمپخت زعفرانی :

 سپس زعفران را در داخل هاونگی ریخته بعد از این که ساییدیم و پوره شد با نصف استکان آب جوش در داخل ظرف درب داری می ریزیم و روی حرارت با شعله ملایم گذاشته تا بعد از ۱۰ دقیقه دم بکشد.

حال زعفران دم کرده را به همراه زرد چوبه و پودر فلفل چیلی و آب لیمو ترش و سس سویا و آب مرغ و مقداری نمک اضافه کرده و مواد را مجددا هم می زنیم تا مواد کاملا با هم ترکیب شوند بعد از این که مواد شروع به جوشیدن کرد درب قابلمه را گذاشته و حرارت را ملایم می کنیم تا دمپخت زعفرانی به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بجوشد.

 مرحله پنجم تهیه دمپخت زعفرانی :

 بعد از این که حدودا نصف آب مرغ اضافه شده تبخیر شد نخود فرنگی سبز را اضافه می کنیم و خوب مواد را هم می زنیم تا خوب نخود سبز با سایر مواد مخلوط شود.

دقت کنید که چون نخود فرنگی سبز زود پخته می شود برای این که له نشود و وا نرود در ۱۰ دقیقه آخر دمپخت زعفرانی اضافه کردیم.

بعد از زمان مقرر که آب مرغ کاملا کشیده شد و مواد مخلوطی خوب مغز پخت شد حرارت را خاموش می کنیم.

 حال مقداری از دمپخت زعفرانی را در داخل ظرف سرو می ریزیم و همراه ماست چکیده و یا سالاد دلخواه در کنار خانواده محترم به عنوان وعده غذایی مغذی و پر انرژی میل کنید و لذت ببرید.

نوش … جان …

چند نکته:

 ما برای رنگ خوش رنگ کردن و طعم بی نظیر دمپخت زعفرانی از زعفران دم کرده و زرد چوبه استفاده کردیم ولی قیمت زعفران چون خیلی بالا است فقط می توانید از زرد چوبه مرغوب و با کیفیت استفاده کنید.

 اگر تهیه آب مرغ برای ما دشوار بود می توانید از آب جوش استفاده کنید و یا مقداری گوشت مرغ را خرد کرده و با مواد مخلوط کرده تا همراه سایر مواد پخته شود.

و هم چنین می توانید از مخلوط آب جوش و قرص عصاره گوشت استفاده کنید.

ما در دمپخت زعفرانی از برنج ایرانی که خوش عطر و سالم هست استفاده کردیم که در صورت دلخواه از هر نوع برنجی مانند برنج هندی و یا پاکستانی استفاده کنید.

دقت کنید که سس سویا حاوی مقداری نمک است که سدیم فراوانی دارد بهتر است از نمک کمتری به دمپخت زعفرانی اضافه کنید تا سلامتی شما عزیزان را به خطر نیندازد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
پیمایش به بالا