چرا خانواده امروز احساس خوشبختی نمی کند؟

چرا خانواده امروز احساس خوشبختی نمی کند؟

چرا با وجود پیشرفت علم و تکنولوژی در همه زمینه‌ها. خانواده دیروز احساس خوشبختی بیشتری می‌کرد با وجود اینکه خانواده‌های دیروز اغلب بر سر سفره عقد یکدیگر را می‌دیدند و با هم آشنا می‌شدند اما به تدریج مزه عشق را می چشیدند ولی امروزه بیش از نیمی از ازدواج‌ها با حکم طلاق پایان می‌پذیرد؟
اسلام ضمن احترام کامل به زن و مرد، محدودیت‌هایی را در ارتباط آن‌ها با یکدیگر مقرر داشته و به این ترتیب نوعی حریم در روابط زن و مرد نامحرم ایجاد کرده است. این حریم که عرصه‌های نگاه، گفتگو و سایر استمتاعات جنسی را شامل می‌شود موجب می‌شود تا صحنه اجتماع، محیط کار و فعالیت سالم شده و در ذهن و فکر جوان از پردازش امور شهوانی تا حد زیادی مصون بماند. جوانی که در جامعه اسلامی رشد کرده و به آداب شرعی در روابط پابند است هنگام احساس نیاز به ازدواج، بر اساس معیارهای دینی و با دقت نظر همسر شایسته‌ای را انتخاب کرده، نیازهای گوناگون عاطفی، جنسی و… خود را تأمین می‌کند. به طور طبیعی چنین جوانی پس از ازدواج نیز عفت خود را حفظ کرده و این امر عشق زیاد به همسر و تحکیم پایه‌های نظام خانواده را به همراه می‌آورد.
امّا جوامع غربی و بسیاری را جوامعی که کورکورانه از آن‌ها تقلید می‌کنند با این تصور باطل که پیشرفت علوم و توسعه همه جانبه مستلزم آزادی کامل روابط زن و مرد است حریم‌های دین را در این زمینه نادیده گرفته‌اند که یکی از تبعات منفی آن تزلزل نظام خانواده به دلیل زیر است:
۱. رفع حریم در روابط زن و مرد باعث می‌شود تا زن با خودآرایی وارد جامعه و محیط کار گشته و توجه جوانان که در اوج فشار جنسی هستند را به خود جلب کنند. نگاه حرام زمینه را برای علاقه کاذب پسران به چنین دخترانی فراهم می‌کند و این علاقه در بهترین صورت به ازدواج دو طرف می‌انجامد. امّا چون این ازدواج بر اساس معیارهای مختلف دینی، اخلاقی، فرهنگی، خانوادگی و… صورت نپذیرفته بلکه صرفاً مبتنی بر امور ظاهری همچون زیبایی و… بوده است، از استحکام چندانی برخوردار نبوده و پس از فرونشستن عشق وعلاقه اولیه، کم‌کم آثار ناهماهنگی بین زوجین ظاهر گشته و زمینه را برای اختلاف و جدایی فراهم می‌کند.
۲. آزادی در روابط باعث می‌شود تا مرد با زنان دیگر و زن با مردان دیگر نیز در ارتباط باشد. در چنین شرایطی فرد به مقایسه اشخاص دیگر با همسر خود پرداخته و با در نظر گرفتن محاسن دیگران و معایب او، جذابیت‌های همسر در نظرش رنگ می‌بازد و این خود مقدمه‌ای برای بهانه‌جویی‌های بی‌مورد و کشمکش ونزاع خواهد شد.
امّا اگر فرد تنها با همسر خود در ارتباط بوده و از جهات عاطفی، غریزی و… تنها به وسیله او ارضاء شود، عشق و علاقه‌اش به همسر روز افزون شده و او را عامل حفظ دین و تأمین بخش عمده‌ای ز نیازهای خود می‌داند.
با توجه به نکات فوق روشن می‌شود که حفظ حریم در روابط زن و مرد موجب استحکام نظام خانواده بوده و خانواده‌های دیروز به همین دلیل کمتر دچار تزلزل و فروپاشی می‌شدند.
به امید آن‌که خداوند متعال ما را به حکمت دستورات خویش و از جمله در بحث روابط زن و مرد آگاه ساخته و خانواده‌های ما از استحکام مورد نظر اسلام برخوردار گردند

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید