گز علفی و بنفشه

گز علفی و بنفشه

گز علفی
اسم من گز علفی است و از انگبین های غذایی هستم . انگبین من از نوعی بلوط بدست می آید. در ایران نام این درخت بلوط گز می باشد. در لرستان به آن ((مازو)) در کردستان به آن ((پرو)) می گویند. در سواحل بحر خزر نیز به مقدار زیاد به عمل می آیم . از این درخت غیر از میوه دو محصول ارزنده ی دیگر بدست می آید یکی من هستم که علاوه بر مصرف دارویی نوعی شیرینی با من می سازند که به نام باسلق است و آنهایی که این شیرینی را با شکر درست می کنند، گناه بزرگی مرتکب می گردند. دومین محصول بلوط گز نوعی ((مازو)) است که به آن ((برارمازو)) یعنی برادر مازو، و قلقات و کلکا و گاهی ((برارمازی )) می گویند.
شکرک من روی برگ بلوط گز در اثر نوعی میکرومنج تولید می شود و من قطره قطره از آن می چکم و برای جمع آوری من کافی است ظرفی زیر درخت بگذارند تا روی زمین ریخته نشوم . منافع طبی من همانند گز انگبین است ، با این فرق که من صمغ و لعاب بیشتر داشته ، برای نرم کردن سینه مفیدتر می باشم . بقیه ی منافع ما را در شیر خشت مطالعه فرمایید.بنفشه
طبیعت را معتدل میکند و روغنش بهترین روغنهاست سردرد و چشم درد را آرام میکند در تابستان سرد و در زمستان گرم است برای شیعه نرم و برای دشمنان خشک است مغز را سنگین میکند و کشیدنش در بینی گرمی تب را میکشد و چرب کردن ابرو ها با آن سردرد را از بین میبرد
ضماد کردنی ، خوردنی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا