یک فنجان سلامتی با دمنوش گل پامچال

یک فنجان سلامتی با دمنوش گل پامچال

مشخصات گل پامچال

پامچال گیاهی همیشه سبز، به ارتفاع ۱۰ تا ۳۰ سانتی‌متر و از تیره‌ی پامچالیان (Primulaceae) با نام علمی پریمولا (Primula) است. قطر گل‌های زیبای آن که در بهار ظاهر می‌شوند، دو تا چهار سانتی‌متر است که روی یک ساقه‌ی باریک کوتاه قرار می‌گیرند. گل‌ها معمولا به رنگ‌ سفید، صورتی، قرمز یا آبی در طبیعت دیده می‌شوند، اما بیشتر گل‌های پامچال زرد کم‌رنگ هستند. برگ‌های گیاه نیز گرد یا تخم‌مرغی شکل و اغلب در پایین بوته رشد کرده و بسته به آب‌ و هوای منطقه به رنگ سبز و کرکدار است.

نام گل پامچال از لغت قدیمی فرانسوی «primerose» یا نام لاتین «prima rosa» گرفته شده که به معنای اولین رز است. گرچه پامچال رابطه‌ی نزدیکی با خانواده‌ی گل‌های رز ندارد! گل‌ها و برگ‌های گیاه خوردنی هستند و می‌توان از آن‌ها برای تهیه‌ی چای استفاده کرد. طعم آن چیزی میان کاهو و سبزیجات سبز و کمی تلخ‌تر از سالاد است.

خواص درمانی

– دمنوش گل پامچال در طب سنتی به عنوان ضد تشنج در بیماری‌های عصبی – هیستری مصرف می‌شود.

– گل‌های پامچال داروی موثری برای برونشیت، زکام‌های مغزی، سیاه سرفه، سینه پهلو و سرفه‌های مزمن است.

– اگر به گریپ مبتلا شدید، از دم‌کرده‌ی این گل پامچال استفاده کنید.

– دم‌کرده‌ی گیاه برای کسانی که مبتلا به سردردهای شدید، میگرن و حالت تهوع هستند، مفید است.

– گل پامچال مقوی و تب بر است.

– ۲۰ تا ۳۰ گرم ریشه‌ی پامچال را در یک لیتر آب بجوشانید و برای درمان بیماری‌های مجاری ادراری مصرف کنید.

– برای درمان کوفتگی‌ها‌یی که در اثر ضربه وارد می‌شوند و ایجاد خون مردگی در آن ناحیه می‌کنند، ریشه‌ی پامچال را در یک لیتر آب بجوشانید، بعد پارچه‌ای را در آن خیس کنید و روی ورم بگذارید.

– دم‌کرده‌ی گل پامچال ادرارآور است و از این طریق سموم بدن مانند سدیم، اسید، چربی و . . . دفع می‌شود.

 – نقش مهمی در بازسازی سلول‌های بدن دارد.

– خاصیت ضد باکتریایی،ضد قارچی و ضد عفونی‌کنندگی دارد.

– گلودرد و عفونت بینی را به طور موثر درمان می‌کند.

– علائم قبل از قاعدگی و پس از یائسگی را کاهش می‌دهد.

 – روغن آن خاصیت ضد افسردگی دارد، در نتیجه استرس و اضطراب را رفع می‌کند و آرامش‌بخش است.

– تمیز کننده‌ی طبیعی پوست است.

– با افزایش انقباض عضلات و بافت‌ها از افتادگی پوست پیشگیری می‌کند و چین و چروک را نیز از بین می‌برد.

طرز تهیه

۲۰ گرم از گیاه پامچال را به مدت ۱۵ دقیقه در سه لیوان آب خیس کرده و چند دقیقه بجوشانید، سپس اجازه دهید تا ۱۰ دقیقه دم بکشد. دمنوش را صاف کرده و آن را با عسل شیرین کنید و هر روز یک فنجان از آن را بعد از غذای اصلی بنوشید.

مضرات گل پامچال (موارد احتیاطی و منع مصرف)

همانند سایر گیاهان دارویی مصرف بیش از اندازه و خودسرانه گیاه پامچال مضر است. همچنین توصیه می‌شود قبل از مصرف با متخصص طب سنتی یا پزشک مشورت شود و همراه با داروهای شیمیایی به ویژه داروهای مربوط به بیماری‌های عصبی مانند داروهای ضد تشنج و ضد افسردگی همزمان مصرف نگردد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید