آسیب شناسی خانواده (۳)

آسيب شناسي خانواده (3)

اکس بخور، زندگی بترکون!
چراغ‌ها روشن و خاموش می‌شوند. صدای موسیقی گوش خراش است. سرعت رقص نور هر لحظه بیشتر می‌شود. اشباحی میان تاریکی و روشنایی خانه دیوانه وار بالا و پایین می‌پرند. آنها خسته نمی‌شوند، انگار اصلاً خستگی برایشان معنایی ندارد. آن‌قدر شور و هیجان دارند که فکر می‌کنی از کره دیگری آمده‌اند، اما… ۲۴ ساعت بعد، از‌این هیاهو خبری نیست. همه چیز به هم ریخته است، هر کس گوشه‌ای خزیده و زانوی غم به بغل گرفته، هیچکس توان‌ایستادن هم ندارد.
سایه مرگ در خانه سرگردان است. آنها که ساعتی پیش از هیجان روی پای خود بند نمی‌شدند، اکنون حتی به اندازه یک آدم پیر و فرسوده هم توان حرکت ندارد، دیگر از آن همه فریادهای شاد خبری نیست. حتی از گریه کردن هم ناتوانند. چند ساعت پیش آنها چنان از انرژی سرشار بودند که دنیا را در دستان خود می‌دیدند و احساس می‌کردند توان انجام هر کاری را دارند، ولی حالا حتی قدرت از جا برخواستن هم ندارند.
«اکستازی» را باید جادوی مرگ در قرن حاضر خواند. تأثیر‌این قرص نیروزا بسیار کوتاه است و وقتی به پایان برسد، تنها افسردگی و احساس بیهودگی از خود به جا می‌گذارد. به راستی‌آیا خندیدن آن‌قدر دشوار شده که بعضی برای آن دست به دامان هر محرک خارجی شوند؟ آن هم محرکی که فرد را شاد نمی‌کند، بلکه او را به جنون می‌کشاند. راستی بهانه‌ها برای خندیدن تا به‌این حد ته کشیده که اکستازی بهانه خندیدن، شادی و احساس انرژی شود؟
محسن هستم، ۲۲ سال دارم.
ـ به چی اعتیاد داری؟
ـ اولش قرص بود، بعد هم به شیشه و کراک رسید.
ـ روز اول که قرض خوردی… .
ـ حالم بد شد. سرگیجه گرفتم، اما نمی‌خواستم پیش دوستانم کم بیاورم. می‌گفت با آهنگ تکنو قرص‌ها می‌ترکه.
ـ بعد هم ترکید؟
ـ بله! اما اعتیاد پیدا کردم، طوری که اگر نمی‌خوردم، دچار تشنج می‌شدم و مثل دیوانه‌ها می‌خواستم به در و دیوار مشت بکوبم.
ـ چرا بعضی جوان‌ها به اکس و‌این جور چیزها گرایش پیدا می‌کنند؟
ـ اونها فکر می‌کنن می‌تونن بعد از یک بار تجربه، اونو کنار بگذارن، در حالی که اشتباه می‌کنن. کافی است یک بار استفاده کنید، اون وقت اولین قدم به سوی مرگ را برداشته‌اید.
ـ اولین بار چه زمانی اکس مصرف کردی؟
 
ـ وقتی نتونستم درس بخونم، به درخواست پدرم در نمایشگاهش مشغول شدم. بعد دوستانم سراغم آمدن و منو به پارتی دعوت کردن. برای اولین بار به اصرار فردی که پارتی را برگزار کرده بود، از قرص اکستازی استفاده کردم.نشانه‌های مصرف اکستازی
دکتر نادعلی، کارشناس ارشد روان شناسی، در‌این زمینه می‌گوید:
نشانه های آنی مصرف اکستازی، با فاکتورهای مختلفی مانند میزان دفعات مصرف، میزان خلوص ماده مؤثر و وضع روحی و جسمانی مصرف کننده ارتباط مستقیم دارد. اکستازی برای بسیاری از افراد، محرک هیجان آور و در عین حال آرامش بخش است و افزون بر آن، تأثیرات توهمی و تحریک فانتزی را نیز به دنبال دارد. در افرادی که برای اولین بار اکستازی را مصرف می‌کنند، حدود ۳۰ دقیقه پس از مصرف، معمولاً افزایش ضربان قلب، تعریق شدید، انقباض عضلانی، احساس نکردن درد بروز می‌کند، اما افرادی که به دفعات‌این مواد را مصرف می‌کنند، احساس سوزش و سوزن سوزن شدن بدن، بی‌قراری، ناآرامی و اضطراب را توصیف می‌کنند.
از نشانه ها و پی آمدهای ناخواسته‌ای هم که ممکن است بروز کند، تهوع، خشکی دهان و انقباض فک و به هم خوردن تعادل است.‌این عوارض معمولاً پس از حرکت‌های شدید و طولانی در محل گرم و پرجمعیت به ویژه محفل‌های شبانه و پارتی‌ها ظاهر می‌شود که در موارد نادر به سکته قلبی یا مغزی منجر شده است. مصرف کنندگان تا حد مرگ می‌رقصند تا جایی که آب بدنشان به شدت کاهش می‌یابد و به دلیل مصرف مواد، سیستم گیرنده‌های درد در بدنشان از کار می افتد و شخص مشکلات ناشی از کم آبی شدید را احساس نمی‌کند.
دکتر نادعلی پایان سرخوشی اولیه را بزرگ‌ترین مشکل مصرف کننده اکستازی معرفی می‌کند و می‌گوید:
با از بین رفتن تأثیر دارو و نشئگی حاصل از مصرف، افسردگی شدید همراه با خستگی و کوفتگی عضلات، بی‌انگیزگی و بی‌تفاوتی شدید در زندگی آنها پدید می‌آید.
مسئولان چه می‌گویند
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر، درباره قرص‌های توهم زا و مواد مخدر صنعتی می‌گوید:
در حال حاضر طبق آمار غیر‌رسمی، تعداد افرادی که از قرص‌های روان گردان استفاده می‌کنند، بین ۴۵ تا ۵۰ هزار نفر اعلام شده است.
علی ‌هاشمی، یکی از بهترین راه‌های جلوگیری از گرایش جوانان به استفاده از هر گونه مواد مخدر را پر کردن اوقات فراغت آنان می داند و می‌گوید:
باید جوانان را در زمینه‌های سیاسی و اجتماعی و زمینه‌هایی که گرایش به آنها آسیب‌های اجتماعی را کمتر می‌کنند، فعال کنیم. وی سرخوردگی را از جمله دلایل گرایش جوانان به انواع مواد مخدر معرفی می‌کند و می‌افزاید: در حال حاضر جامعه ما با فقر نشاط روبه روست و هر چه‌قدر بتوانیم با حفظ اصول و کم کردن خط قرمزها در عرصه‌های فرهنگی و هنری از جمله سینما، تئاتر و موسیقی، زمینه را برای فعالیت و استفاده جوانان فراهم کنیم، می‌توانیم آنها را از روی آوردن به مواد مخدر بازداریم.
مجتبی جبل عاملی، قائم مقام دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز در‌این باره می‌گوید:
برای جلوگیری از گرایش جوانان به مواد مخدر، یک ارگان یا نهاد نمی‌تواند به تنهایی موفق شود. همه باید دست به دست هم بدهیم تا در درجه اول بتوانیم از گرایش افراد سالم به‌این مواد جلوگیری کنیم و سپس در صدد بهبود افراد معتاد برآییم.
جبل عاملی معتقد است:
آن طور که بعضی می‌گویند، مواد مخدر صنعتی در کشور ما آن‌چنان شیوع پیدا نکرده است و آنها با‌این تبلیغات منفی می‌خواهند جوانان را به سمت استفاده از‌این مواد هدایت کنند.
بسیاری از افراد به اشتباه تصور می‌کنند که با مصرف قرص‌های اکستازی شادتر می‌شوند و بهتر فعالیت می‌کنند.‌این فقط یک باور غلط است.‌این موارد دیر یا زود جسم و روان را نابود می‌کند. فشارهای زندگی ممکن است انسان را تحت تأثیر قرار دهد، اما راه حل‌هایی وجود دارد. بنابر‌این، به مشکلات جوانان گوش دهید و آرزوهایشان را بشنوید. از تلاش‌های آنها برای کارهای مثبت، هر چند بی‌نتیجه باشد، تعریف کنید. توانایی آنها را تمجید و روحیه شان را تقویت کنید. با آنها در مورد داروهای خطرناک و عوارض آنها صحبت کنید. آنها را به نیایش و ذکر خدا تشویق کنید. مطمئن باشید شما می‌توانید زندگی فرزند خود را نجات دهید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا