•آنفولانزای خوکی یک بیماری تنفسی در خوکهاست که بر اثر ویروسهای نوع A آنفولانزا ایجاد می شود. این بیماری اثرات منفی اقتصادی بسیار گسترده ای بر صنایع پرورش و نگهداری خوک در ایالات متحده آمریکا دارد. شیوع آنفولانزا در خوکها، بخصوص در ماه های زمستان بسیار رایج است. آنفولانزای خوکی می تواند به درصد بالایی از ابتلا به بیماری در گله های خوک منجر شود
در حال حاضر چرا این همه نگرانی از بابت آنفولانزای خوکی وجود دارد؟
•ویروسهای آنفولانزای خوکی معمولا انسانها را مبتلا نمی کنند. اما این امکان وجود دارد که گاهی انسانها، و بخصوص اشخاصی که با خوکها تماس داشته اند به آن مبتلا شوند.
• در اواخر آوریل ۲۰۰۹ موارد شیوع آنفولانزا ناشی از یک رشته ویروس آنفولانزای خوکی در مکزیک تشخیص داده شد و به سرعت رو به گسترش نهاد، و مواردی از ابتلا به بیماری در نقاط مختلف ایالات متحده آمریکا شامل کالیفرنیا، تگزاس، نیویورک و اوهایو و نیز در چند کشور دیگر مشاهده شده است.
•در این مورد شیوع اخیر، انتقال آنفولانزای خوکی از انسان-به-انسان در اشخاصی که تماسی با خوکها نداشته اند گزارش شده است.
•افرادی که با زدن واکسن خود را در برابر “آنفولانزا” مصون کرده اند در برابر آنفولانزای خوکی ایمنی نخواهند داشت.
خوشبختانه یک واکسن آنفولانزای جدید در حال تهیه است که می تواند افراد را در برابر آنفولانزای خوکی محافظت کند، این واکسن در طول امسال عرضه خواهد شد
علائم و نشانه های آنفولانزای خوکی چیست؟
•علائم و نشانه ها در افراد مبتلا به آنفولانزای خوکی مشابه علائم آنفولانزای عادی انسانی است. البته این امکان وجود دارد که رشته ویروس فعلی بتواند در برخی افراد بیماری شدیدتری ایجاد کند. در مکزیک چند مورد فوت گزارش شده است
•افراد مبتلا به آنفولانزای خوکی معمولاً دارای تب (اغلب تب بالا)، سرفه، بدن درد، سردرد، احساس خستگی، و آبریزش یا گرفتگی بینی هستند. امکان دارد افراد دچار استفراغ و اسهال هم بشوند. رشته ویروس فعلی شاید باعث شود شدت گلودرد افراد مبتلا در مقایسه با اشخاصی که به ویروسهای عادی آنفولانزای انسانی مبتلا شده اند، بیشتر گردد.
آنفولانزای خوکی چگونه تشخیص داده می شود؟
•اگر بیماران دارای علائم و نشانه های مرسوم شامل تب بالای ۱۰۰ درجه فارنهایت ( ۳۷.۸ درجه سانتیگراد)، و گلودرد و/یا سرفه، یا نشانه های حادتر تنفسی هستند،
و به اندازه کافی بیمار تشخیص داده شده اند که بخش اورژانس معاینه شده یا دربیمارستان بستری شوند، در این صورت آزمایش آنفولانزای خوکی حتما برای آنها انجام می شود.
•در اکثر موارد، بیمارانی که نیاز به پذیرش در بیمارستان ندارند نیازی به آزمایش نیز نخواهند داشت.
•برای انجام آزمایش، یک نمونه از بخش انتهایی بینی یا گلو روی یک گلوله پنبه گرفته شده و برای آزمایش PCR و یا کشت ویروسی آنفولانزای خوکی فرستاده می شود. این نمونه ها به آزمایشگاه سازمان بهداشت عمومی کالیفرنیا ارسال می شوند.
آماده شدن نتایج آزمایش معمولاً چند روز طول می کشد.
آیا درمانی برای مبتلایان به آنفولانزای خوکی وجود دارد؟
•اطلاعات اولیه حاکی از آن است که حال برخی از افراد که بیماری آنها ظرف مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت از شروع علائم تشخیص داده می شود، با دریافت یکی از این دو داروی ضد ویروسی ®Oseltamivir (Tamiflu یا ®Zanamivir(Renelza بهتر می شود.
اما باید توجه داشت که این داروها بطور معمول تجویز نمی شوند و فقط باید به بیمارانی که ابتلای آنها به آنفولانزای خوکی اثبات شده یا کسانی داده شود که در تماس مستقیم با افرادی بوده اند که ابتلای آنها به آنفولانزای خوکی اثبات شده است.
سایر داروهای ضد ویروسی مانند Amantadine و Rimantadine هیچ تاثیری بر ویروس آنفولانزای خوکی ندارند
.دوره مسری بودن (واگیری) آنفولانزای خوکی از یک روز پیش از شروع علائم تا هفت روز بعد از شروع علائم می باشد.
چگونه می توانید خود و دیگران را محافظت کنید؟
•سعی کنید با افراد بیمار تماس نزدیک نداشته باشید .
تصور بر آن است که آنفولانزا بین انسانها عمدتا از طریق قطرات ریزی که با سرفه یا عطسه کردن افراد مبتلا بیرون می پاشد، منتقل می گردد.
•دست های خود را مرتبو بخصوص بعد از عطسه یا سرفه کردن، و بعد از تماس و نزدیک بودن با افراد و حیوانات بیمار با آب و صابون ، یا مواد شوینده دست که الکل دارند بشویید.•از دست زدن به چشم، بینی و یا دهان خود خودداری کنید.
•اگر بیمار هستید، در خانه بمانید و تماس خود با سایر افراد را محدود کنید.
•اگر شخصی در خانواده شما بیمار شده و علائم و نشانه های مشابه آنفولانزا دارد، به پزشک خود اطلاع بدهید، بخصوص اگر آن شخص نزدیک خوکها بوده است، به مناطقی سفر کرده که شیوع آنفولانزای خوکی در آنها تایید شده، یا با کسانی در تماس بوده است که ابتلای آنها به آنفولانزای خوکی اثبات شده است.
•اگر شما یک پدر یا مادر هستید و برای ملاقات فرزند خود که در بیمارستان است و احتمال ابتلای وی به آنفولانزای خوکی وجود دارد می آیید، دستورات خاصی برای استفاده از تجهیزات و لوازم محافظتی شخصی به شما داده خواهد شد . این شامل پوشیدن روپوش مخصوص، دستکش و ماسک می باشد. دستوراتی را که به شما داده می شود با دقت تمام رعایت کرده و همیشه بعد از ترک بالین بیمار دستهای خود را بشویید.
•اگر تب بالای ۱۰۰ درجه فارنهایت ( ۳۷.۸ درجه سانتیگراد) به همراه گلودرد و /یا سرفه ، یا علائم شدیدتر تنفسی دارید در خانه بمانید.
•اگر بیمار هستید و این نشانه ها و یا هر نشانه و علامت اضافی دیگری دارید اصلاً نباید به سر کار بروید و به هیچ وجه بچه های خود را به مدرسه نفرستید.
•اگر هر یک از این نشانه ها را دارید و یا آبریزش بینی، حالت احتقان، آبریزش چشم، یا حالت کهیر جدید یا نامعلومی در خود می بینید نباید برای ملاقات فرزندان خود به بیمارستان بیایید. اگر بیمار باشید اجازه ملاقات به شما داده نخواهد شد.
•هنگام عطسه یا سرفه کردن جلوی بینی و دهان خود را با یک دستمال کاغذی بپوشانید. دستمال را بعد از استفاد ه در آشغال بیندازید. از دست زدن به چشم، بینی یا دهان خود خودداری کنید؛ چون میکروبها از این راه منتشر می شوند.
آنفولانزای خوکی چیست؟
- آبان ۲۵, ۱۳۹۳
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 115 نفر
- برچسب ها : آنفولانزاي خوکي, بهداشت و سلامت, بیماریهای تنفسی, پزشکی و بهداشت عمومی, خوکها, واکسن