اسم من بادام زمینی است ، ولی عده ای به من پسته ی شام می گویند، زادگاه اولیه ی من برزیل است ، ولی امروزه در بسیاری از کشورها از جمله ایران می رویم و از روغن من که بنام روغن ((آراشید)) معروف است ، در طباخی و صنعت استفاده می کنند. نباید مرا با پسته ی زمینی که نام دیگرش ((مشک زمینی )) است اشتباه کرد.
بوته ی من دو نوع گل دارد، یکی گل های بزرگ و زرد رنگ که نازا می باشند. دوم گلهای کوچک که روی ساقه خوابیده ، و پس از آنکه عمل آمیزش در آن انجام گرفت ، در خاک فرو رفته و رشد می نماید، قسمت مورد استفاده من مغز من است که دارای روغن ، مواد ازته ، ویتامین های ((آ. ب . او. د)) می باشد. مقدار مواد فوق بر حسب آب و هوا در کشورها و مناطق مختلف فرق می کند.
روغن ((آراشید)) یکی از روغن های سبک و مرغوب است . مخصوصا اگر از انواعی گرفته شود که پوست خارجی آنها نازک بوده و بخوبی جدا شوند. برای استخراج روغن از مغز من نه تنها بایستی پوست سخت خارجی آنرا گرفت ، بلکه بایستی پوسته ی نازک روی مغز و نطفه ی آنرا نیز برداشت تا عمل تصفیه به آسانی صورت گیرد. از روغن من در صنعت داروسازی برای تهیه ی روغن کافوری استفاده می کنند.خواص بادام زمینی
اسمش، بادام زمینی یک دانه روغنی مثل بادام یا گردو نیست، بلکه جزو گروه حبوبات مثل عدس و لوبیا قرمز است. رزوراترول ( )resveratrolماده مفیدی برای سلامت قلب که در انگور وجود دارد، در پوست قرمز بادام زمینی نیز یافت میشود.چون هر ۳۰گرم بادام زمینی حاوی ۱۴گرم چربی است، آن را میتوان جزو گروه چربی در رژیم غذایی قرار داد. یک وعده بادام زمینی حدود % ۲۰از نیاز روزانه ویتامین Eرا تأمین میکند. بادام زمینی همچنین منبع خوبی از فولات است. یک تحقیق انجام شده بر ۳۰/۰۰۰خانم نشان داده است که خانمهایی که بادام زمینی و دیگر دانه های روغنی را چهار بار در هفته مصرف میکردند، نصف ریسک ابتلا به سکته قلبی را نسبت به خانمهایی که بادام زمینی و دیگر دانه های روغنی را مصرف نمیکردند داشتند.
اسم من ((بادام زمینی )) است
- اردیبهشت ۲, ۱۳۹۲
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 140 نفر
- برچسب ها : بادام زمینی, بهداشت و سلامت, روغن کافوری, سکته قلبی, میوه ها