اسم من ((به )) است

اسم من ((به )) است

منبع ویتامین های مختلف هستم .
با آش من به مبارزه با امراض معدی بروید.
پوست من برای از بین بردن چین و چروک پوست مفید است .
برای نرمی سینه و تنگ نفس مرا تجویز کنید….
اسم من به است ، به من بهی و آبی هم می گویند و اعراب مرا ((سفرجل )) می خوانند. زادگاه اولیه ی من ایران است و در نام لاتینی من کلمه ایرانی به چشم می خورد. من دارای انواع جنگلی – ترش – شیرین و میخوش هستم . بهترین نوع من پیوندی است که آنرا روی تنه ی زالزالک پیوند کرده باشند. نوع جنگلی من گس است و آنرا ((به شغال )) می خوانند. قابل خوردن نیست ، ولی بهدانه ی آن بهتر از دانه ی پیوندی است . من دارای ویتامین های آ – ب و ای و پ ۶ بوده دارای آهک و تانن هستم ، واز این رو برای مبتلایان به امراض سل و دق غذای مطلوبی می باشم . آب جوشانده و پخته ی من مقوی و قابض است ، آب میوه من که به وسیله ماشین های فشاری گرفته شود، ملین بوده طبل شکم را خالی می کند و در کوچک کردن شکم مؤ ثر است . شربت ساده ی من که به شربت به معروف است ، برای درمان ورم روده مفید می باشد و شربت به لیمو مقوی قلب و معده بوده ، و ایجاد سرور می نماید. آش من غذای گوارایی برای امراض معدی است و ((خورش به )) نیز همتای آن می باشد. آب میوه ی من برای معالجه اسهال خونی و خونریزی معدی تجویز شده است و دمکرده ی شکوفه ی من (سی گرم در لیتر) سرفه را تسکین می دهد. اگر پوست میوه ی مرا پانزده روز در الکل خیس کنند، و با آب آن صورت را مالش دهند، چین و چروک را از بین می برد.
وجود ویتامین های ب و پ در من سبب شده است که اعصاب راتقویت کنم و جوانی را پایدار سازم . با آب جوشانده ی من می توان معده – روده و رحم را شست . نوع ترش من در تقویت معده بهتر از شیرین است . نوع شیرین من مسرور کننده ، و مقوی معده و دماغ است . پیشاب را زیاد می کند. زیاده روی در خوردن ((به ترش )) مسهل است . عصاره ی میوه من مانع خونریزی و قی و خمار و تشنگی است . یکی از پزشکان قدیم ایران معتقد است که زیاده روی در خوردن به ((ترش )) و میخوش باعث سکسکه است . بوییدن انواع معطر من باعث تقویت روح حیوانی و نفسانی است . قی را بند می آورد و خونریزی معده را درمان می کند. خوردن میوه خام من مخصوصا شاداب و شیرین آن جهت تفریج و معالجه وسواس و تسکین دردسر و آبریزش بینی و تقویت کبد ومعده مفید می باشد، اشتها را زیاد می کند بهترین خاصیت میوه ی من حفظ جنین از سقط است و نوزاد را خوش آب و رنگ می نمایم . میوه من بوی بد دهان را از بین می برد. یرقان را معالجه می نماید و التهاب معده را تسکین می دهد و برای تسکین درد قسمت بالای معده توصیه شده است . میوه من از ویار زنان آبستن جلوگیری می کند. چکاندن میوه در مجرای ادرار جهت دفع سوزش و معالجه جراحات آن مفید است . اگر میوه ی مرا زیر آتش تنوری نمایید، به حدی که رنگ آن تیره شود و بخورید اسهال مزمن را معالجه می کند مخصوصا اگر وسط میوه مرا خالی کرده و دانه ها را برداشته و به جای آن جوزبو یا گذاشته باشند. مسکن تشنگی و حرارت معده است . مربای من با آب نعناع برای جلوگیری از قی به کار می رود، شکوفه ی تازه من مسکن سینه – قابض و مسکن درد سر و قی کردن است . مقوی قلب ، دماغ و معده بوده ، و اثری نیکو دارد. مربای میوه من جهت نرم کردن و درمان سرفه و تنگ نفس سودبخش می باشد. ضماد میوه و برگ درخت من جهت فروبردن ورمهای گرم ، مخصوصا ورم چشم نافع است . از این ضماد می توان برای رفع سوزش محل نیش حشرات سمی استفاده نمود. ضماد برگ من به تنهایی جهت معالجه زخمهای چرکی مفید می باشد. کرک روی پوست من بسیار قابض است و برای گلو و آواز خوب نیست ، چنانچه آب میوه ی مرا در روغن زیتون ریخته و آنرا غلیظ نمایید، تنقیه ی آن جهت معالجه اسهال زخم معده اثر معجزه آسا دارد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا