اولاد برادر و خواهر

اولاد برادر و خواهر

برای اولاد برادر و خواهر میت و همچنین برای اعمام و عمات و اخوال و خالات میت در مرتبه اول سهم مقرری نیست، و اینها با بودن یکی از طبقات هفتگانه هیچگونه حقی نخواهند برد.
آری چون طبقات مزبوره همه مفقود شدند: نوبت باین دسته میرسد یعنی پس از اینکه برای میت اولاد و ازواج و اخوان و اخوات و آباء و امهات و معلمی نشد: دو ثلث از میراث میت باینطائفه رسیده و یک ثلث نیز مخصوص بیت العدل خواهد بود. در اقدس (ص ۸ س ۶) میگوید: و الذی لم یکن له من یرثه و کان له ذوالقربی من ابناء الاخ و الاخت و بناتهما فلهم الثلثان و الا للاعمام و الاخوال و العمات و الخالات و من بعدهم و بعدهن لابنائهم و ابنائهن و بناتهن و الثلث یرجع الی مقر العدل امرا فی الکتاب من لدی الله مالک الرقاب – کسی که وارثی نداشته (از همان طبقات هفتگانه) ولی خویشاوندانی دارد مانند پسران و دختران برادر و خواهر، پس دو ثلث از مال میت مخصوص آنان می شود، و اگر آنها نیز مفقود شدند به اعمام و عمات و اخوال و خالات می رسد و در صورت فقدان آنها نیز باولاد آنها خواهد رسید، و ثلث باقی مال به بیت العدل راجع خواهد بود.
و باز در (س ۱۰) می گوید من مات و لم یکن احد من الذین نزلت اسمائهم من القلم الأعلی ترجع الاموال کلها الی المقر المذکور – کسی که بمیرد و هیچگونه وارثی نداشته باشد تمام اموال به بیت العدل رجوع خواهد کرد.
پس اگر به دقت حساب و بررسی شود، خواهیم دید که: بیت العدل چند مقابل وراث دیگر ارث می برد، زیرا در هر موردی که بررسی کنیم یک یا چند نفر از طبقات سبعه را فاقد می باشد، و بطوریکه معلوم شد در فقدان هر طبقه بیت العدل جانشین آن خواهد بود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
به بالا بروید