بابونه Chamomile
نام علمی Chamaemelum nobile
بابونه گیاهی است دائمی و کوچک بارتفاع تقریبا ۳۰ سانتیمتر دارای بوئی معطر که در چمنزارها و اراضی شنیده می روید . ساقه آن برنگ سبز مایل به سفید ، برگهای آن کوچک متناوب و دارای بریدگیهای باریک و نامنظم و پوشیده از کرک است . گلهای آن مجتمع در یک طبق که بطور منفدر در انتهای ساقه گل دهنده در تابستان ظاهر می شود . در هر طبق گلهای سفید در اطراف و گلهای زرد در قسمت وسط قرار دارند .
من ، معده را تقویت می کنم .
گل من ضد عفونی کننده است .
برگم غذا را لطیف و زود هضم می کند.
اعصاب را قوی کرده ، سم را از بدن دفع می کنم .
تنگ نفس را شفا داده ، سنگ های مثانه را از بین می برم .
اسم من بابونه است و اعراب آن را معرب کرده و بابونج گویند. دارای انواع و اقسام می باشم . بطوری که علاوه بر بانونه ی معمولی و اقحوان یک نوع دیگر من به نام بابونه ی رومی است که در ایران تاکنون کاشته نشده و خواصی را که بعضی از مترجمین به من نسبت داده اند مخصوص آن نوع می باشد.بابونه ی معمولی
من بابونه ی معمولی هستم که نوع بستانی و پرورش یافته ی من در پلو آش – کوفته و خورش ها بکار می رود.
از گل من در رنگ کردن مو استفاده می کنند، زیرا جوشانده ی گل من موهای بلوطی را خرمایی و خرمایی را طلایی می کند و موهایی که با گل من رنگ می شوند زیبا، شفاف و درخشنده خواهند شد. مخصوصا اگر با گل ریواس و ترشی آن مخلوط شود. نوع وحشی و خودروی من در کنار جاده ها و اراضی غیر مزروع بیشتر نقاط ایران و اروپا دیده می شود. گلبرگ های من سفید رنگ بوده و در اطراف نهنج زرد رنگی قرار گرفته اند. گلبرگها زبانه ای و نهنج آن شامل لوله های زرد رنگ است . گلهای مرا در فاصله اردیبهشت تا مهرماه چیده و خشک می نمایند. گلهای من دارای ۲۰ تا ۳۶ درصد اسانس است که زنگ آن ابتدا آبی تیره بوده ، و به تدریج سبز و قهوه ای می شود. در این اسانس چند ترکیب شیمیایی و یک نوع الکل و مقداری تانن همراه با یک ماده ی تلخ دیده می شود.
من مقوی معده و مسکن دردهای آن می باشم . اسانس گل من دارای اثر ضد عفونی کننده و خوردن آن موجب زیاد شدن گویچه های سفید خون است . گلهای مرا مانند چای دم کرده می نوشند. این جوشانده التهاب معده را از بین می برد و زخم ها را التیام می دهد.
برگ من غذا را لطیف و زود هضم می کند. من مقوی دماغ و اعصاب و شهوت بوده ، و ضد عفونی کننده و خوردن آن موجب زیاد شدن گویچه های سفید خون است . گلهای مرا مانند چای دم کرده می نوشند. این جوشانده التهاب معده را از بین می برد و زخم ها را التیام می دهد.خواص داروئی:
برگ من غذا را لطیف و زود هضم می کند. من مقوی دماغ و اعصاب و شهوت بوده ، و ضد سم می باشم . ادرار، شیر و عرق را زیاد می کنم و قاعده آور می باشم . من امراض دماغی و سردرد را تسکین می دهم و آبریزش بینی را از بین می برم من در از بین بردن بقایای ورم ملتحمه اثری نیکو دارم . بادشکن ، مخصوصا محلل ورمها می باشم . تنگ نفس را شفا می دهم . یرقان را درمان می کنم . برای درد سینه و جگر مفید می باشم . کیسه ی صفرا را باز می کنم برای بازشدن عادت ماهانه ی زنان و رحم و تحلیل ورم آنها سودمند می باشم . ورم بیضه را نیز برطرف می کنم . اثر من در خرد کردن سنگ های مثانه و خارج کردن مشیمه ((پرده ای که جنین در آن است )) و دفع عفونت سودا و بلغم و تب های عفونی و قولنج روده حتمی است . برای بازشدن عادت ماهانه ی زنان نیز تجویز شده ام ، و برای این کار نشستن در جوشانده من هم مؤ ثر است .
بخور پخته من با سرکه جهت رفع آبریزش چشم مفید است . جویدن برگ و ساقه ی من جهت جوشهای دهان و شستن چشم با آب پخته ی من جهت درد چشم نافع است . دود من حشرات را فرار می دهد. مقدار خوراک من تا ۱۵گرم است . ریشه من قوی تر از آن بوده و مقدار خوراک آن پنج گرم می باشد. چنانچه گل مرا در چهار برابر روغن زیتون خیس کرده ، در آفتاب بگذارند و هفته ای یک مرتبه روغن آنرا تجدید کنند و یا آنکه آنرا با مقداری آب بجوشانند تا روغن بماند و آب تبخیر شود و بعد صاف کنند، روغنی بدست می آید که معروف به روغن گل بابونه است . این روغن ورم را فرو می نشاند و زخم های چرکی و آبکی را خشک می کند. ترک پوست را که در اثر سرما باشد معالجه می کند. چکاندن این روغن در گوش درد آنرا ساکت می کند. سرخ شدن دست و پا را می توان با مالیدن روغن من برطرف کرد، جوشانده ی من درد قاعده ی دختران را تسکین می دهد و عادت ماهانه را مرتب می کند.
حالا اجازه دهید سایر انواع من خود را به شما معرفی کنند.اقحوان
اسم من ((اقحوان )) است ، به من درخت مریم – بابونه ی گاوی هم می گویند. نوع بزرگ من که فرنگی ها به آن بابونه ی بزرگ می گویند، و در اکثر نقاط ایران مخصوصا در شمال و فارس زیاد می روید. در لاهیجان – گنج نامه ی تبریز هم زیاد دیده می شود. تمام قسمت های من دارای اسانس و عطر است و خواص من شبیه بابونه ی رومی است که در اروپا می روید و در ایران دیده نشده است ، عده ای کافوریه را نیز نوعی از من می دانند. بوی من کمی نامطبوع و تلخ است ، گل من به رنگهای زرد و قرمز دیده می شود و تنها گلهای زرد مورد استفاده است . من چاق کننده و نیروبخش می باشم . کیسه ی صفرا را باز می کنم و عرق را زیاد می نمایم . خون را پاک می کنم و خون منجمد شده در مثانه و تهیگاه را از بین می برم ، خوردن من برای زنان باردار خوب نیست ، زیرا ممکن است باعث سقط جنین شوم . سنگهای داخلی را خرد کرده و از بین می برم ، و دارای اثر ضد سم می باشم . جهت درد مثانه ، ورم طحال ، استسقاء و قراقرمعده و قولنج تجویز شده ام و با نمک مسهل خواب است ، در طب سنتی ایران ، جهت رفع بی خوابی پیران دستور داده اند که هر شب مقداری اقحوان و جومقشر و بابونه را مخلوط کرده و در آب شیرین بجوشانند و کمی روغن ایرسا داخل آن کرده ، بر سر بمالند تا خواب آورد و چون خوردن من تولید قی صفراوی می کند، برای مالیخولیا و غش زیاد توصیه شده ام . خوردن هر روز یک مثقال از ریشه من جهت سرگیجه مفید می باشد. سرمه خشک شده من جهت تقویت طبقات چشم مفید بوده ، جهت رفع تاریکی آن مفید است ، آبریزش چشم را برطرف می کند و این خاصیت بیشتر در نوع کوچک من است .
ایرسا ریشه بنفشه رنگین کمانی است که خود را بعدا به شما معرفی خواهد کرد.اقحوان کوچک
نوع کوچک مرا در فارسی ((بهار)) گویند و فرنگیها به آن بابونه ی کاذب لقب داده اند. خوردن آن جهت تنگ نفس و خونریزی سینه و خوردن یک مثقال بر آن با سکنجبین و نمک جهت تنگ نفس ، اسهال و سودا و از بین بردن خون منجمد سودمند می باشد. خوردن یک مثقال گل خشک من با سکنجبین جهت درمان تنگ نفس و زیاد شدن اشتها و خوشبو کردن معده مفید می باشد و خوردن پنج گرم آن جهت باز شدن ادرار، عروق و رفع قولنج نافع است . خوردن جوشانده برگ من با آب عسل ، ادرار را فوق العاده زیاد می کند و محلل خون منجمد در معده و مثانه است و درد آن را تسکین می دهد و چون همراه با گل من مصرف شود، سنگ مثانه را خرد و قولنج کلیوی را باز می کند و حمول آن قاعده آور و مقوی رحم است . شیاف آن جهت از بین بردن دکمه های بواسیر تجویز شده است . نشستن در آب جوشانده ی آن ، سختی رحم را از بین می برد. ضماد جمیع اجزای من جهت درمان بادسرخ ورمهای گرم و سرد و نیز جهت ترمیم ترک پوست و معالجه زخم های بدخیم بسیار سودمند می باشد و زیاده روی در خوردن من باعث سردرد و سرگیجه و سنگینی سر است و ضماد گل و برگ من جهت نیکویی رنگ رخسار مفید می باشدبابونه از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و از تقویت کننده های تلخ بحساب می آید .
جالینوس حکیم آنرا برای درمان تب و لرزهای نوبه ای بکار می برد .۱) یکی از مهمترین خواص بابونه درمان زخم معده و ورم معده است و این گیاه بآسانی این مرض را درمان می کند و آنهائیکه سالهاست با این مرض دست بگریبان هستند و از قرص های مختلف گران قیمت نظیر Lozac و Zantac و غیره استفاده می کنند می توانند با استفاده از بابونه خرج داروی خود را پس انداز کنند و همچنین سلامتی خود را بازیابند .
برای درمان زخم معده یک لیوان چای غلیظ بابونه درست کنید (۴ قاشق چایخوری بابونه در یک لیوان آبجوش و یا چهار تا چای کیسه ای بابونه در یک قاشق لیوان آب جوش ) و صبح ناشتا هستید این لیوان چای را بنوشید و سپس در رختخواب به پشت دراز بکشید و بعد از چهار دقیقه بخوابید و البته بعد از یکربع ساعت می توانید صبحانه خود را میل کنید . این عمل را بمدت دو هفته ادامه دهید تا زخم و ورم معده بکلی شفا یابد.
۲) بابونه اعصاب و قوای جنسی را تقویت میکند .
۳) بابونه مقوی مغز است .
۴)بابونه ادرار آور و قاعده آور است .
۵)این گیاه ترشح شیر را در مادران شیر ده افزایش می دهد .
۶)درمان کننده سردرد و میگرن است .
۷)استفاده از بابونه سنگ مثانه را خرد و دفع می کند .
۸)اگر کسی قطره قطره ادرار می کند به او چای بابونه دهید تا درمان شود .
۹)بابونه درمان کننده کمی ترشحات عادت ماهیانه است .
۱۰)برای درمان چشم درد ، بابونه را در سرکه ریخته و بخور دهید .
۱۱)برای تسکین دردهای عضلانی چای بابونه بنوشید .
۱۲)جویدن بابونه برای التیام زخم های درمان مفید است .
۱۳)خوردن ۵ گرم ریشه بابونه با سرکه رقیق محرک نیروی جنسی است ( ریشه بابونه گرم تر و خشک تر از گل بابونه است )
۱۴)بابونه تب بر و تسکین دهنده درد است .
۱۵)بابونه تقویت کننده معده است .
۱۶)برای تسکین درد در هنگام دندان درآوردن بچه ها ، بآنها چای بابونه بدهید .
۱۷)برای رفع بیخوابی و داشتن یک خواب آرام و راحت ، کافی است ده دقیقه قبل از اینکه به رختخواب بروید یک فنجان چای بابونه بنوشید .
۱۸)بابونه درمان کننده بی اشتهایی است .
۱۹)بابونه برای رفع ورم روده موثر است .
۲۰)چای بابونه درمان کننده کم خونی است .
۲۱)از بابونه برای رفع کرم معده و روده استفاده کنید .
۲۲)بابونه تسکین دهنده دردهای عادت ماهیانه است .
۲۳)بابونه برای رفع زردی مفید است .
۲۴)حمام بابونه اثر نیرو دهنده درد . برای این منظور چند قطره اسانس بابونه را در وان حمام ریخته مدت یکربع ساعت در آن دراز بکشید .
۲۵)برای تسکین درد ، چند قطره اسانس بابونه را با یک قاشق روغن بادام مخلوطکرده و روی محل های دردناک بمالید درد را تخفیف می دهد .
۲۶)اسانس بابونه مخلوط با روغن بادام برای رفع ناراحتی های پوستی نظیر اگزما ، کهیر و خارش مفید است .
۲۷)برای رفع گوش درد و سنگینی گوش ، یک قطره روغن بابونه را در گوش بچکانید .
۲۸)اسانس بابونه چون اثر قی آور درد در مورد مسمومیت های غذایی مصرف می شود .
۲۹)روغن بابونه را برای از بین بردن کمردرد ، درد مفاصل و نقرس روی محل درد بمالید .
۳۰)با چای بابونه اگر موهای بلوند را بشوئید آنها را روشن تر و شفاف تر می کند .
۳۱)آنهائیکه یائسه شده اند بهتر است همه روزه چای بابونه بنوشند زیرا اختلالات یائسگی را برطرف می کند .
۳۲)بابونه ضد آلرژی است .
دم کرده آن مصرف میشود و بخور آن برای پوست مفید میباشد
بابونه
- اردیبهشت ۲, ۱۳۹۲
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 95 نفر
- برچسب ها : اقحوان, بابونه, بهداشت و سلامت, درد سینه, درمان یرقان, کرم معده, کم خونی, گیاهان, ورم معده