یکی دیگر از دستورات باب و بهاء که مورد توجه باید قرار بگیرد. حرام کردن خوردن سیر و پیاز است. سیر و پیازی که در هیچ دینی حرام نبوده است و همه اطباء در خصوصیات آن کلماتی بیان کرده اند ولی باب و بهاء خوردن آن را نهی کرده اند چنانچه در بیان صفحه ۲۱ از خلاصه احکام فارسی نقل می کند «خوردن سیر و پیاز پخته یا خام حرام شده، و ترب و تره و هر آنچه بوی بد دارد نخوردنش اولی است» [۱] و این در حالتی است که در قرآن طعامهای حرام را مشخص نموده است و اسمی از این گیاهان برده نشده است چنانچه خداوند متعال در قرآن می فرماید: «خداوند محققا مردار و خون و گوشت خوک و آنچه بدون نام خدا کشته شود را بر شما حرام نموده است [۲] .
اما آنها خلاف آیات قرآن حرام قرار دادند آنچه را خداوند حلال کرده است و خود را از صف مومنین خارج کرده اند چرا که خداوند فرمودند:
«ای اهل ایمان طیباتی را که خداوند بر شما حلال کرده حرام مگردانید.» [۳] .
اما بشنوید از فوائد پزشکی که برای سیر و پیاز نقل می کنند:
رسول اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: «سیر شفای هفتاد درد است» [۴] . همچنین امام صادق علیه السلام فرمودند «بوسیله سیر دردهای خود را درمان کنید اما با دهان بوناک به مسجد نروید» [۵] .
و همچنین ابوعبدالله جعفر بن محمد صلوات الله علیه و آله و سلم فرمودند: «پیاز بخورید زیرا در پیاز سه حکمت سودمند نهفته است اول لثه ی آدمیزاده را قوی می کند دوم دهان را خوشبو می کند سوم بر نیروی جنسی می افزاید» [۶] .
و همچنین فرمودند: «پیاز خستگی را از بدن بردارد و اعصاب را استوار کند و میل جنسی را زیاد سازد و بیماری تب را شفا دهد» [۷] اما بشنوید نظر پزشکان را در مورد این دو گیاه:
دکتر لاکوفسکی می گوید: پیاز در نبرد با بیماری جهان در برابر ده سرطان حریف توانائیست. [۸] .
و همچنین دکتر (ریم فرانسوی) تحت عنوان خوشا به آنانکه سیر می خورند می گوید: برای تقویت بدن و پیش گیری از بیماریهای گوناگون سیر انرژی بسزا دارد. [۹] .
و همچنین بیان می کنند که سیر در بهبود دردهائی همچون، سل ریوی، تنگی نفس، سیاه سرفه، لتهاب معدی، زخم معده، تصفیه ی مجرای ادراری و حیض، کرمهای نخ مانندی که در امعاء کودکان بوجود می آید بسیار مفید است.
همچنین در پیریهای زودرس که نتیجه فساد خون است و روماتیسم و بواسیر این گیاه (سیر) اثر شفابخش دارد.
این مختصری از فوائد گیاهانی (سیر و پیاز) بود که قرآن آن را حرام نکرده است و همه اطبا برای آن خصوصیاتی بیان کرده اند.
حال سوال من این است که چرا باب و بهاء حکم به تحریر خوردن چیزی می دهند که برای جسم انسان مفید است و سبب از بین رفتن بیماریهای مختلف می شود و همچنین در هیچ دینی از آن نهی نشده است.
شما چگونه حکم می کنید؟ آیا می شود پیرو خرافات این افراد شد؟؟؟
——————————————————————————–
[۱] محاکمه و بررسی باب و بهاء جلد ۳ ص ۲۳۸.
[۲] بقره آیه ۱۷۳.
[۳] مائده آیه ۸۷.
[۴] طب الصادق ص ۲۱.
[۵] طب الصادق ص ۲۱.
[۶] طب الصادق ص ۵.
[۷] طب الصادق ص ۲۱.
[۸] طب الصادق ص ۲.
[۹] «طب الصادق ص ۲۲«.
مؤلف: محمد حسین طغیانی