باور های غلط زمستانی

باور های غلط زمستانی

زمستان است و فصل شیوع سرماخوردگی

می‌گویند افراد بیشتر در طول زمستان به سرماخوردگی مبتلا می‌شوند، اما واقعیت این است که بیشترین شیوع سرماخوردگی در ابتدای پاییز و شروع فصل سرما است. در روایات نیز داریم که خود را از بادهای پاییزه دور نگاه ‌دارید.

 احتمال دارد به دلیل عدم انطباق بدن با سرما این اتفاق بیفتد و بی‌ملاحظگی‌هایی که افراد در این فصل دارند. از طرفی بادها و تغییرات دمای ناگهانی نیز ممکن است در این امر نقش داشته باشند.

هوای سرد و خیسی بدن به‌خصوص خیسی موها شما را بیمار می‌کند

یادم هست راهنمایی که بودیم در درس علوم خواندیم که سرماخوردگی هیچ ارتباطی با هوای سرد ندارد، بلکه علت آن ورود ویروس سرماخوردگی به بدن است، اما بهتر است بدانیم که ویروس سرماخوردگی در گرما از بین می‌رود و در سرما فعالیت بیشتری دارد، پس می‌توان گفت علت سرماخوردگی هوای سرد به‌علاوه ویروس سرماخوردگی است.

از طرفی مخاط بینی در هوای گرم فعال‌تر عمل می‌کنند؛ یعنی همین مخاط تا حدودی مانع ورود ویروس به بدن می‌شوند، اما در فصول سرد این مخاط نیز عملکرد قبل را ندارند، پس احتمال ورود ویروس به بدن بیشتر می‌شود.

نباید علائم سرماخوردگی را درمان کرد

بسیاری بر این باورند که علائم سرماخوردگی مثل سرفه، آبریزش بینی و غیره برای این به وجود آمده‌اند که بیماری ما را زودتر بهبود بخشند؛ بنابراین نباید از دارو برای رفع این علائم استفاده کرد، اما واقعیت این است که وقتی سرماخوردگی در یک مدت معین بهبود نیابد، یعنی نیاز به درمان و پزشک دارد، اما طب سنتی معتقد است جلوی آبریزش بینی را نباید گرفت، چراکه این مایع سرد در صورت تجمع در سر به مغز آسیب می‌رساند.

بیماری را با عرق کردن از بدن بیرون کنیم

این حالت در سرماخوردگی‌های ویروسی صدق می‌کند اما نه برای تمام بیماری‌ها و سرماخوردگی‌ها؛ برخی از سرماخوردگی‌ها ویروسی‌اند و برخی باکتریایی؛ درصورتی‌که سرماخوردگی باکتریایی همراه با تب و عفونت باشد تعریق در بهبود آن نقشی ندارد.

ویتامین C مانع از بروز سرماخوردگی می‌شود

این توصیه را هنگام سرماخوردگی زیاد می‌شنویم، اما در واقع نقش ویتامین سی در سرماخوردگی نامشخص است. طب سنتی به افراد توصیه می‌کند هر میوه‌ای را در فصل خودش میل کنید و میوه‌هایی چون پرتقال و لیموشیرین میوه‌های فصل سرما محسوب می‌شوند پس احتمال دارد در بهبود یا پیشگیری از بیماری‌های زمستانه نقش داشته باشند.

پزشکی مدرن می‌گوید مصرف میزان ۷۵ میلی‌گرم ویتامین، در روز برای حفظ سیستم ایمنی و جلوگیری و یا حتی مقابله با سرماخوردگی توصیه می‌شود، اما مطالعاتی نشان داده‌اند که مصرف بیش از این مقدار هیچ تأثیری در کوتاه شدن زمان و یا حتی شدت سرماخوردگی ندارد.

در زمان تب نباید غذا خورد

واقعاً منشأ این باور را نمی‌دانم اما توصیه می‌شود در زمان بیماری (نه الزاماً تب) به دلیل ضعفی که بدن دارد از غذاهای سبک اما مقوی استفاده کنید چراکه سیستم گوارش توان هضم غذاهای سنگین را ندارد.

مخاط سبزرنگ بینی به معنای عفونت است

تحقیقات آزمایشگاهی نشان می‌دهند که مخاط سبز یا زردرنگ بینی، می‌توانند نشانه برخی از عفونت‌های باکتریایی باشند، اما این‌یک نشانه قطعی نیست که شما را وادار به خوردن آنتی‌بیوتیک کند. به هنگام عفونت سینوس‌ها، رنگ مخاط بینی شما تغییری نمی‌کند و این در حالی است که یک سرماخوردگی ساده، مخاط بینی شما را سبزرنگ می‌کند، پس قبل از مصرف هرگونه آنتی‌بیوتیکی با دکتر مشورت کنید.

نباید در  هوای  سرد ورزش کنید

ورزش‌ باعث گرما و تولید انرژی می‌شود پس نباید در هوای سرد آن را کنار بگذاریم. از طرفی ورزش سنگین، تعرق و تنفس را زیاد کرده موجب می‌شود هوای بیشتری تنفس کنیم و این‌گونه هوای سرد بیشتری به ریه‌های خود بفرستیم که عاقلانه نیست، پس می‌توان گفت ورزش‌های مناسب هوای سرد، ورزش‌های سبک هستند.

در فصل زمستان نیازی به کرم ضد آفتاب نیست

استفاده از کرم ضد آفتاب در پزشکی مدرن توصیه می‌شود و زمستان و تابستان نیز فرقی ندارد. آفتاب زمستانی نیز باعث سوختگی پوست می‌شود تنها فرق آن با آفتاب تابستان این است که مدت‌زمان تابش آن کوتاه‌تر است.

آلرژی و حساسیت در فصل زمستان از بین می‌رود

این امر کاملاً بستگی به نوع حساسیت شما دارد. سرما باعث افزایش حساسیت در برخی افراد شده و برای برخی دیگر موجب کاهش حساسیت می‌شود.

هوای سرد باعث ریزش مو می‌شود

این امر نیز مانند آلرژی و حساسیت به طبیعت شخص بستگی دارد، اما اگر در فصل سرد استفاده از غذاهایی با طبع سرد زیاد از حد شود ممکن است این امر تأثیرگذار باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا