پرسش :
جوانی که تمایل به ازدواج دارد و علت ازدواج او هم این است که قدرت این را ندارد که بر شهوتش غلبه کند و باید طوری خودش را راحت کند اما والدین او با ازدواج کردنش مخالفند چرا که میگویند باید کاری و پساندازی داشته باشی این جوان در مقابل مخالفت پدر و مادر چه باید بکند؟
پاسخ :
زندگی یک افسانه و خیال نیست بلکه یک حقیقت و واقعیت عینی میباشد و این زندگی واقعی ابعاد متعددی دارد و ما در اینجا در این راستا به نکاتی اشاره میکنیم و قضاوت نهایی را به شما وامیگذاریم.
الف) کانون ازدواج یک کانون مبارک و با برکت در اسلام است و یکی از سنّتهای ارزشمند به شمار میرود، و این سنّت نیکو علاوه بر ارضای جنسی باعث تکامل، آرامش و بالندگی روحی و معنوی میگردد و اگر بهموقع و طبق ضوابط عقل و شرع مقدس انجام شود، باعث تقرب انسان به خدا و باعث نزول خیر و برکات میگردد. حضرت امام جعفر صادق ـ علیهالسلام ـ میفرمایند: دو رکعت نماز، که انسان متأهل میخواند، از هفتاد رکعت نماز، که انسان مجرد بخواند، برتراست.
و پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد_ صلی الله علیه و آله _ فرمودند: ما بُنِیَ فِی اِلاسلام بَناءٌ اَحَبّ الی اللهِ و اَعَزَّ مِنَ التَّزویج؛ هیچ کانونی در اسلام بر پا نشده است که نزد خداوند از کانون ازدواج محبوبتر و عزیزتر باشد.
شهید مطهری درباره نقش تربیتی ازدواج میگوید: یک پختگی هست که این پختگی و بالندگی جز در پرتو ازدواج و تشکیل خانواده پیدا نمیشود و این بالندگی مخصوص تشکیل خانواده و ازدواج است.
ب) اگر چه ازدواج امری مقدس و لازم است ولی نباید از این نکته غافل بود که باید با شرایط خاص خود و زمان خاص خود انجام گیرد تا آن برکات ویژه بر آن مرتب شود. و از جمله شرایط ازدواج این است که پسر علاوه بر بلوغ و عقل، توانایی اداره یک زندگی ابتدایی را داشته باشد و نباید تصور شود که ازدواج یعنی وسیله دفع شهوت جنسی و بس. بلکه ازدواج بناگذاری یک زندگی مشترک و آمادگی برای تربیت فرزند و قبول مسئولیت خطیر تربیت و پذیرفتن تعهّد اخلاقی و اجتماعی در مقابل همسر و خانواده همسر میباشد، و دیگر اینکه باید توجه داشت همانطور که تأخیر در ازدواج پسندیده نیست، ازدواجهای زود و ناپخته و همچنین ازدواج با افرادی که صلاحیت یا آمادگی ندارند نیز مذموم و مشکل آفرین خواهد بود.
ج) یکی از وظایفی که والدین در حق فرزند دارند این است که وقتی به سن بلوغ و کمال رسید برای او همسری انتخاب کنند پیامبر گرامی اسلام دز این زمینه میفرمایند: مِنْ حَقِّ الْوَلََد علی والِده ثلاثه: یُحْسَِن اِسْمُهُ وَ یُعَلِّمَهُ الکِتابَه وَ یُزَوِّجَهُ إذا بلَغَ؛ از حقوقی که فرزند بر پدر دارد سه چیز است: نام نیکی برای او انتخاب کند؛ و خواندن و نوشتن یاد دهد؛ و چون به سن بلوغ برسد همسری برایش انتخاب کند.
و پدران معمولاً این وظیفه اخلاقی را انجام میدهند و تمام تلاش و کوشش آنان این است که فرزند دلبندشان به سعادت و کمال برسند و بر فرزندان لازم است در امر انتخاب همسر از نظرات والدین غافل نباشند و به خیرخواهی، دلسوزی و صلاحدید والدین توجه کنند. ممکن است آنچه را پدر و مادر عاقل و فهمیده در«خشت» میبیند، فرزندان جوان در «آینه» نبینند. این مطلب درست است، اما متأسفانه در بعضی موارد بزرگترهایی یافت میشوند که یا از روی خودخواهی و هوای نفس و یا از روی جهل و نادانی تیشه به ریشه فرزندان میزنند و با کجسلیقگی، بهانههای خلاف شرع و عقل، ِاعمال نظرهای غلط و دخالتهای بیجا بر سر راه آنان (جوانان) سنگاندازی کرده و باعث بدبختی و تباهی آنان میگردند. در این گونه موارد پسرهای جوان دو راه در پیش دارند: ۱- با افراد بهانه تراش و سنگانداز ولو والدین باشند بهصورت مستقیم صحبت کنند و با طرح محترمانه مسائل و بیان نیازهای جنسی و روحی خود و با متذکّر شدن وظایف پدری، او را قانع سازند.
2- با قرار دادن واسطه و فرستادن کسانی که با والدین، رابطه خوب و عاطفی دارند، آنها را نسبت به مشکل جوانان متوجه سازند و با دلایل منطقی آنها را رام کنند.
د) در وجود انسان نیازهای متعددی وجود دارد و هر کدام از اینها در موقع خاص باید ارضاء شود ولی راه ارضاءِ این نیازها باید منطقی و شرعی باشد و باید طوری باشد که به ارزشهای اخلاقی و دینی لطمه نزند و اگر زمینه ارضای نیازی در جامعه بهطور عقلانی وجود نداشته باشد باید ارضاءِ آن نیاز را به تأخیر انداخت مثلاٌ یکی از نیازهای اساسی انسان نیاز به غذاست و اگر انسان توانایی برآورده ساختن این نیاز بهطور مطلوب نداشته باشد باید به حداقل آن کفایت کند و حق ندارد برای ارضای آن به اموال دیگران تعدّی کند. نیاز به ازدواج هم یکی از نیازهای روحی و جسمانی انسان است ولی اگر شرایط مهیا نبود باید آن را به تأخیر انداخت تا زمینه فراهم گردد و با راهکارهایی که برای جلوگیری از تحریک شهوت وجود دارد شهوت جنسی را کنترل نمود. ما در اینجا راههای چندی را برای جلوگیری از تحریک شهوت جنسی بیان میکنیم.
1. پرهیز از چشم چرانی و دوری از نگاه به نامحرم.
2. اجتناب از تماشای فیلمهای تحریک کننده.
3. پرهیز از شوخیهای جنسی و محرّک.
4. تقید به عبادات و واجبات مخصوصاً نماز و دعا.
5. بیشتر روزه گرفتن و پرهیز از غذاهای پرکالری و تند.
6. اجتناب از خلوت با زنان نامحرم.
7. توسل و انجام مستحبات.
8. تفکر نکردن درباره مسائل جنسی و منحرف کردن فکر از آنها.
9. ورزش و تلاش جسمانی.
10. مطالعه و کارهای فکری.
خلاصه کلام اینکه اگر شما خیال میکنید که واقعاً به بلوغ فکری و اجتماعی رسیدهاید و توانایی اداره یک خانواده را از لحاظ اقتصادی، تربیتی و غیره دارید، باید با والدین خود محترمانه صحبت کنید و یا از طریق واسطه و غیره آنان را قانع سازید و ثابت کنید که مرد زندگی هستید والا باید صبر کنید و با عمل به توصیههای فوقالذکر در انتظار حصول شرایط لازم باشید.
تمایل به ازدواج، مخالفت خانواده

- آبان 22, 1394
- 00:00
- No Comments
- تعداد بازدید 141 نفر
- برچسب ها : ازدواج, دانستنیهای ازدواج, مخالفت خانواده ها دز ازدواج
اشتراک گذاری این صفحه در :

هم کفو بودن در ازدواج
۱۴۰۴/۰۱/۱۸
روان شناسي رابطه خانواده با نوجوان
۱۴۰۴/۰۱/۱۷
اذان و اقامه نوزاد
۱۴۰۴/۰۱/۱۶
ويژگيهاي دوران نوجواني
۱۴۰۴/۰۱/۱۵
از زندگی تا شهادت سید حسن نصرالله
۱۴۰۳/۰۹/۱۲
مفهوم «کوثر» در قرآن و ارتباط آن با شخصیت حضرت زهرا (س) چیست؟
۱۴۰۳/۰۸/۳۰
رعایت حریم خصوصی دیگران در قرآن، احادیث و آثار امام
۱۴۰۳/۰۸/۱۶