مطالب مربوط به جواب غاصبین فدک در بخشهاى گذشته ذکر شد. گذشته از اینها دوگونه گیهاى واضحى در سخنان و عمل آنان بچشم مىخورد که دانستن آن براى مدافعان فدک لازم است:
1. چندگونه گى در حدیث جعلى. حدیث «النبى لایورث» که به عنوان پشتوانهى غصب فدک جعل شده بود در گفتههاى غاصبین به صورتهاى مختلف نقل شده است. گاهى به دو کلمه اکتفا شده و گاهى پسوند مفصلى به آن اضافه شده، و گاهى قالب کلام دیگرگونه است. باید همچنین باشد چرا که وقتى اصل مطلب جعلى شد اضافه و کم کردن بر آن جز زیاده بر جعل چیزى دیگر نخواهد بود.
گاهى مىگفتند: «پیامبران ارث نمىگذارند». گاهى اضافه مىکردند که: «پیامبران علم و حکمت و نبوت را به ارث مىگذارند». گاهى اضافهى دیگرى هم به میان مىآمد که: «آنچه از او باقى بماند صدقه است»، و گاهى سخن اول را فراموش مىکردند و به نفع خود آن را تغییر مىدادند که: «هرچه از او بماند در اختیار ولى امر است که هرگونه مىخواهد به مصرف برساند»! (۱)
همچنین در شکل نقل گاهى ابوبکر آن را ادعا مىکرد که از پیامبر صلى اللَّه علیه و آله شنیده است و گاهى به عایشه نسبت مىداد که او شنیده است. گاهى عمر شاهد ابوبکر بود و گاهى عایشه و حفصه را شاهد مىآورد. به هر حال این تناقضات بخاطر این بود که اصل مطلب کذب محض بود و براى منافع خاصى که در نظر داشتند جعل شده بود، و به اقتضاى منافع به آن زیاد و کم مىکردند.
2. ابوبکر سخن جابر را دربارهى اموال بحرین بدون شاهد قبول کرد ولى سخن فاطمه علیهاالسلام را دربارهى فدک قبول نکرد و شاهدان او را هم نپذیرفت! حضرت زهرا علیهاالسلام در سخنانش صریحاً به این مسئله اشاره کرد و آنان را زیر سؤال برد. (۲)
3. ابوبکر که در مقابل کلام فاطمه علیهاالسلام تسلیم شد و نوشتهاى مبنى بر بازگرداندن فدک نوشت و به آن حضرت داد، در واقع حدیث جعلى خود را نقض کرد و آنگاه که عمر نوشتهى ابوبکر را محو و پاره کرد نقضى بر نقض اول انجام داد. (۳)
4. خانهى پیامبر صلى اللَّه علیه و آله را ارث پیامبر حساب کردند و به عایشه که همسر پیامبر صلى اللَّه علیه و آله بود دادند تا بعدها ابوبکر و عمر در آنجا دفن شوند، و در همین حال ارث را از فاطمه علیهاالسلام دختر پیامبر صلى اللَّه علیه و آله ممنوع دانستند.
5. عایشه و حفصه که در حدیث «النبى لا یورث» شاهد ابوبکر بودند، در زمان عثمان براى طلب ارث پیامبر صلى اللَّه علیه و آله نزد او آمدند!
عثمان که خود از طرفداران غصب فدک و در متن ماجرا بود خطاب به عایشه که براى طلب ارث پیامبر صلى اللَّه علیه و آله نزد او آمده بود گفت: «آیا تو نبودى که با مالک بن اوس نصرى شهادت دادید که «پیامبر ارث نمىگذارد» و حق فاطمه را مانع شدید؟ چگونه امروز از من میراث پیامبر را مىخواهید»؟! (۴)
6. عمر وقتى به حکومت رسید فدک را به وارثان پیامبر صلى اللَّه علیه و آله بازگرداند، و عباس با امیرالمؤمنین علیهالسلام بر سر آن اختلاف نمود. حضرت فرمود: «پیامبر صلى اللَّه علیه و آله آن را در زمان حیاتش به فاطمه داد»، ولى عباس قبول نمىکرد و مىگفت: «ملک پیامبر صلى اللَّه علیه و آله است و من وارث اویم». (۵) این ضد و نقیض گویى عمر و بالاتر از آن تناقض در عمل است که حل و فصل را به قیامت مىگذارد تا حساب یکسره شود.
7. عثمان بار دیگر فدک را بنام مروان بن حکم به ثبت رسانید، و با این کار خود یکبار دیگر کار عمر را نقض کرد. (۶)
از اینگونه تناقضات دربارهى فدک زیاد است، و این چند مورد به عنوان مثال ذکر شد.
پی نوشت
1_بحارالانوار: ج ۲۹ ص ۱۹۰.
2ـ بحارالانوار: ج ۲۹ ص ۱۹۴.
3ـ الغدیر: ج ۷ ص ۱۹۴.
4ـ بحارالانوار: ج ۳۱ ص ۴۸۳ ح ۷. کتاب سلیم: ج ۲ ص ۶۹۴.
5ـ الغدیر: ج ۷ ص ۱۹۴.
6ـ الغدیر: ج ۷ ص ۱۹۵.
تناقض در گفته و عمل غاصبین فدک

- مهر 30, 1393
- 00:00
- No Comments
- تعداد بازدید 212 نفر
- برچسب ها : چهارده خورشید, حضرت زهرا, حضرت زهرا (س), غاصبین, غصب, فدک, مقالات
اشتراک گذاری این صفحه در :

نکات ضروری در دوست داشتن همسر
۱۴۰۴/۰۱/۲۰
مدت زمان شیردهی نوزاد
۱۴۰۴/۰۱/۱۹
هم کفو بودن در ازدواج
۱۴۰۴/۰۱/۱۸
روان شناسي رابطه خانواده با نوجوان
۱۴۰۴/۰۱/۱۷
از زندگی تا شهادت سید حسن نصرالله
۱۴۰۳/۰۹/۱۲
مفهوم «کوثر» در قرآن و ارتباط آن با شخصیت حضرت زهرا (س) چیست؟
۱۴۰۳/۰۸/۳۰
رعایت حریم خصوصی دیگران در قرآن، احادیث و آثار امام
۱۴۰۳/۰۸/۱۶
شیر مادر در سرنوشت روانی کودکان موثر است
۱۴۰۳/۰۵/۱۰
فرق تسبیح و تحمید
۱۳۹۲/۰۵/۰۷
مکان خدا در عرش؟! -مناظره امام رضا(ع) با ابومره مسیحی
۱۳۹۷/۰۹/۲۰
احادیث درباره کار و کارگر
۱۳۹۷/۰۶/۲۳