اسلام هرگز «نؤمن ببعض و نکفر ببعض» را نمیپذیرد که بگوئیم این گوشه اسلام را قبول داریم ولی آن گوشهاش را قبول نداریم. انحرافات در دنیای اسلام از همین جا پیدا شده و میشود که ما یک گوشه را بگیریم و بچسبیم ولی گوشههای دیگر را رها کنیم، به این ترتیب قهرا همه را خراب و فاسد میکنیم.
همینطوری که روش بسیاری از زاهد مسلکان ما در گذشته غلط بود، روش کسانی که تمام اسلام را در مثلا کتاب مفتاح جستجو میکردند، در بیاض و دعا جستجو میکردند غلط بود، روش کسانی هم که بکلی از دعا و عبادت و نافله و فریضه استعفا داده و فقط میخواهند در مسائل اجتماعی اسلام بیندیشند، غلط است.
ما باید مسلمان کامل و جامع باشیم. ارزش اسلام به جامعیت آن است. نه آنطور باشیم که فقط بعبادت بچسبیم و غیر آنرا رها کنیم و نه مثل آنها که اخیرا پیدا شدهاند باشیم که اسلام را فقط به تعلیمات اجتماعیش بشناسیم و به عبادت استخفاف کنیم، عبادت را تحقیر کنیم.
عبادت گذشته از اینکه خودش یک رکن و مرکب تقرب به پروردگار است و گذشته از اینکه «اقم الصلوه لذکری» (طه/۱۴)، نماز برای یاد خدا بودن و نزدیک شدن به اوست و نزدیک شدن به خدا به هدف دیگری ماوراء خود نیاز ندارد، گذشته از همه اینها اگر ما عبادت را تحقیر بکنیم، از سایر وظائف هم میمانیم. عبادت قوه مجریه و ضامن اجرای سایر دستورات اسلامی است.
* * *
منبع :
آزادی معنوی، صفحه ۱۲۲-۱۲۱
برای اطلاعات بیشتر در این زمینه نگاه کنید به:
*((افراط در زهد و عبادت اسلام))
*((افراط در مسائل اجتماعی اسلام))
جامعیت و اعتدال ، رمز اسلام حقیقی

- آذر 6, 1392
- 00:00
- No Comments
- تعداد بازدید 123 نفر
- برچسب ها : حقوق خانواده, دانستنی ها
اشتراک گذاری این صفحه در :

هم کفو بودن در ازدواج
۱۴۰۴/۰۱/۱۸
روان شناسي رابطه خانواده با نوجوان
۱۴۰۴/۰۱/۱۷
اذان و اقامه نوزاد
۱۴۰۴/۰۱/۱۶
ويژگيهاي دوران نوجواني
۱۴۰۴/۰۱/۱۵
از زندگی تا شهادت سید حسن نصرالله
۱۴۰۳/۰۹/۱۲
مفهوم «کوثر» در قرآن و ارتباط آن با شخصیت حضرت زهرا (س) چیست؟
۱۴۰۳/۰۸/۳۰
رعایت حریم خصوصی دیگران در قرآن، احادیث و آثار امام
۱۴۰۳/۰۸/۱۶