با توجه به پستهای قبلی ، در این بخش می خواهیم مطالبی راجع به حمایت آشکار عبدالبهاء از آمریکا و انگلستان بیان نمائیم.
قرائن تاریخی ، از وجود روابط حسنه میان برخی از رجال عثمانی با بهاء و پسر و جانشین او یعنی عبدالبهاء ، حکایت دارد . چنانکه عباس افندی به خواهش علی شوکت پاشا ، تفسیری بر حدیث عرفانی مشهور ” کنت کنزاً مخفیاً” نگاشت. ( آهنگ بدیع- سال ۲۹(۱۳۵۳)،ش ۱ و ۲ ، مقاله عزیزالله سلیمانی، ص۲۱)
*) لازم به ذکر است که آهنگ بدیع یقیناً اوّلین و مهمّترین نشریه? فرهنگى بهائى است که بیش از سى سال در ایران انتشار یافت.
همچنین در سفر ۱۹۱۱ به غرب ، یوسف ضیاء پاشا ، سفیر کبیر عثمانی در آمریکا ، استقبال گرمی از وی به عمل آورد و به افتخارش مجلس شامی بر پا کرد. ( بررسی مناسبات ایران و آمریکا، سید علی موجانی ، ص۱۴۷)
در همین زمینه ، لوح مشهور عباس افندی در تأیید دولت عثمانی قابل ذکر است که طی آن تأییدات غیبی و توفیقات صمدانی و فیوضات رحمانی را در مورد دولت بلند پایه ی عثمانی و خلافت محمّدی آرزو می کند و می خواهد که قدرتش بر بسیط زمین مستقر شود و بر کیان عظمت پایدار گردد… (مکاتیب عبدالبهاء۲/۳۱۲)
عبدالبهاء ، در یکی از سخنرانیهای خود ( در منزل میسیس کراپر ، سال ۱۹۱۱) مدعی شد که: ” اهالی ایران بسیار مسرورند از اینکه من آمدم اینجا. این آمدن من اینجا سبب الفت بین ایران و انگلیس است . ارتباط تام ( بین دو کشور ) حاصل می شود ، و نتیجه به درجه ای می رسد که بزودی از افراد ایران ، جان خود را برای انگلیس فدا می کنند و همین طور انگلیس خود را برای ایران فدا می کند.
( خطابات عبدالبهاء ، چاپ مصر ، ۱/۲۳)
وی در یکی دیگر از خطابات خود اظهار داشت: ” از برای تجارت و منفعت ملت آمریکا ، مملکتی بهتر از ایران نه. چه که مملکت ایران مواد ثروتش همه در زیر خاک پنهان است . امیدوارم ملت آمریکا سبب شوند که آن ثروت ظاهر شود .” (خطابات حضرت عبدالبهاء، جلد۲ ، ص۳۰ )
و همچنین بیان نمود که:
“… باری ، من چون به آمریکا آمدم ، می بینم مردمانش خیلی محترم ، حکومت عادل و ملت در نهایت نجابت است از خدا می خواهم که این دولت عادله و ملت محترمه سبب شود که اعلان صلح عمومی و وحدت عالم انسانی شود اسباب الفت ملل شوند چراغی روشن نمایند که عالم را روشنی بخشد و آن وحدت عالم انسانی و اتّحاد عمومی است . امیدوارم شماها سبب شوید که علم صلح عمومی در اینجا بلند گردد یعنی دولت و ملت آمریکا سبب شوند تا عالم انسانی راحت شود . رضای الهی را حاصل نمایند! و الطاف الهی شرق و غرب احاطه کند.” ( پیام ملکوت ، عبدالحمید اشراق خاوری ، ص۴۹)
و نیز در طی نطقی که در کلیسای کلبگ زوی هوکس در لندن و در شب دوشنبه ۳۰ ماه دسمبر ۱۹۱۳ ایراد نمود از استعمار انگلیس حمایت کرد:
” … لهذا چون ملت انگلیس نجیب است و دولت انگلیس دولت عادله است ! امید چنانست که سبب شود تا علم صلح در جمیع عالم بلند گردد و وحدت عالم انسانی مشاهده گردد…” ( به نقل از خطابات حضرت عبدالبهاء در سفر اروپا ، آمریکا و کانادا و مصر و ارض اقدس ، قسمت سوم ، ص۹۰)
عباس افندی نامه ای به شرح زیر خطاب به امپراطور انگلیس صادر نموده است:
“اللهم اید الامبراطور الاعظم جورج الخامس عاهل انکلترا بتوفیقاتک الرحمانیه و ادم ظلها الظلیل علی هذا الاقلیم الجلیل ” ( مکاتیب عبدالبها، جلد ۳ ،ص ۳۴۷ )
معنی: خداوندا جرج پنجم پادشاه انگلستان را بتوفیقات رحمانی خویش تایید کن و سایه اش را بر این سرزمین ( فلسطین ) همیشگی و جاودانه دار…!
در کتاب نظم جهانی بهائی ، در باب آمریکا و صلح اعظم هم آورده شده که :
حضرت عبدالبهاء در فوریه سنه ۱۹۱۷ چنین فرمود:”… قطعه آمریک در نزد حق میدان اشراق انوار است و کشور ظهور اسرار و منشأ ابرار و مجمع احرار…” ( کتاب نظم جهانی بهائی (منتخباتی از آثار صادره از قلم حضرت ولی امر الله – ترجمه و اقتباس از هوشمند فتح اعظم)- ص۶۰)
عبدالبهاء در پنجم نوامبر ۱۹۱۲ در شهر سین سیناتی در ایالت اوهایو چنین بیان داشت :
” امریکا ملّت نجیبی است و علمدار صلح در عالم بجمیع آفاق نور افشانست هیچ ملّتی در آزادگی و فرزانگی و حسن نیّت مثل امریکا نیست سایر ملل تأسیس صلح عمومی نتوانند ولی امریکا الحمدللّه با همهء عالم درصلح و آشتی است و سزاوار است علم اخوّت و صلح بین المللی را برافرازد…”
(بهاءالله وعصر جدید ، تألیف ج. ای. اسلمنت ، ترجمه ع. بشیر إلهی – هـ. رحیمی- ف. سلیمانی، ص۲۷۱)
دراینجا لازم می دانم که به سابقه نظامی گری و تهاجم نظامی آمریکا به سایر کشورها نیز اشاره ای داشته باشم :
۱- جنگ با اسپانیا : در سال ۱۸۹۸ بود که بیش از چهار ماه طول کشید و با پیروزی آمریکا و همچنین با تسلط این کشور بر مستعمرات اسپانیا به پایان رسید.
۲- جنگ علیه استقلال طلبان فیلیپین (۱۹۰۲-۱۸۹۰):که با کشتار بیش از ۲۰ هزار نفر از استقلال طلبان و دستگیری رهبر آنان ، بعد از چهار سال به پایان رسید.
۳- جنگ علیه نهضت عدالتخواه و اتحاد چین: در سال ۱۹۰۰ که با کشتار انقلابیون بعد از پنجاه روز به پایان رسید.
۴- جنگ کلمبیا در سال ۱۹۰۴: که منجر به تجزیه این کشور و تشکیل کشور پاناما با حمایت آمریکا گردید.
۵- جنگ علیه نیکاراگودر سال ۱۹۰۹: منجر به سرکوب جنبش آزادی خواهان گردید. و در این جنگ هزاران زن و مرد و کودک توسط نیروهای آمریکایی به طرز وحشتناکی قتل عام شدند.
۶- جنگ با جمهوری دومینیکن: در سال ۱۹۱۲ آمریکا وارد این جمهوری شد و تا سال ۱۹۲۲ این کشور را در اشغال خود نگه داشت.
۷- جنگ با مکزیک: در سالهای ۱۹۱۷-۱۹۱۴ حمله به مکزیک و مداخله در جنگهای داخلی این کشور که منجر به اشغال مکزیک به مدت بیش از سه سال گردید.
۸- جنگ جهانی اول(۱۹۱۸-۱۹۱۷) : اعلان جنگ به آلمان
۹- جنگ جهانی دوم(۱۹۴۵-۱۹۴۱):بمباران اتمی شهرهای ناکازاکی و هیروشیما و کشتار صدها هزار نفر از مردم بی گناه این شهرها.
۱۰- جنگ کره(۱۹۵۳-۱۹۵۰): تلفات این جنگ ۳۷ ماهه که با اولین رویارویی مستقیم آمریکا با کمونیستها بود بیش از دو میلیون و هفتصد هزار نفر از اتباع کره شمالی و کره جنوبی و چین در این جنگ کشته و زخمی شدند و حدود ۵۵ هزار نفر آمریکایی نیز کشته گردیدند و بیش از ۱۰۳ نفر دیگر زخمی شدند.
۱۱- مداخله نظامی در ایران و راه اندازی کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و سرنگونی دولت مصدق در سال ۱۹۵۳
۱۲- مداخله نظامی در گواتمالا در سال ۱۹۵۱ و سرنگون کردن حکومت قانونی این کشور و حاکم کردن نظام دیکتاتوری در گواتمالا
۱۳- سرنگونی حکومت قانونی شیلی و برقراری حکومت دیکتاتوری در سال ۱۹۷۳
۱۴- مداخله نظامی در لبنان در سال ۱۹۵۸
۱۵- مداخله نظامی در کوبا و حمله به خلیج خوکها در سال ۱۹۶۱
۱۶- جنگ بزرگ ویتنام (۱۹۷۳-۱۹۶۴): در این جنگ ده ساله حدود دو میلیون و دویست هزار نفر از مردم ویتنام کشته و زخمی شدند و نیمی از جمعیت این کشور آواره شدند.
۱۷- آمریکا در فاصله بین سالهای ۱۹۶۵ تا ۱۹۸۹، پنج جنگ علیه کشورهای دومینیکن در سال ۱۹۶۵ و لبنان ۱۹۸۴-۱۹۸۲ و گرانادا ۱۹۸۳ و لیبی ۱۹۸۶ و پاناما در سال ۱۹۸۹ برپا کرد.
۱۸- جنگ با عراق در سال ۱۹۹۱ که به بهانه بیرون راندن عراق از کویت انجام شد.
۱۹- جنگ علیه انقلابیون سومالی در سال ۱۹۹۲ که با ناکامی نیروهای آمریکائی تمام شد.
۲۰- مداخله نظامی در هائیتی در سال ۱۹۹۴
۲۱- مداخله نظامی در بوسنی و هرزگوین در سال ۱۹۹۵
۲۲- حملات هوایی به عراق در سال ۱۹۹۸ و بمباران بیش از یکصد هدف در این کشور و کشته و زخمی شدن هزاران نفر در این بمبارانها
۲۳- جنگ علیه یوگسلاوی در سال ۱۹۹۹ که با تسلیم صربها به پایان رسید.
۲۴- تهاجم نظامی به افغانستان در سال ۲۰۰۱
۲۵- تهاجم نظامی به عراق در سال ۲۰۰۳
حال با توجه به مطالب فوق ، سه نکته مهم زیر قابل برداشت است:
۱- همانگونه که ذکر گردید ، عبدالبهاء حکومت آمریکا و انگلستان را عادل خوانده است و همچنین بیان داشته که اگر نفسی به حکومت عادله خیانت کند به خدا خیانت کرده است و اگر خدمت کند به خدا خدمت کرده است لذا بهائیان خود را ملزم می دانند که همواره پیرو و مطیع دستورات و فرامین استعمارگران آمریکایی و انگلیسی باشند.
۲- حمایتهایی که عبدالبهاء از شیطان بزرگ کرده ، سبب شده که آمریکا از سال ۱۸۹۸ تا سال ۲۰۰۳(یعنی حدود ۱۰۸ سال) در ۲۹ جنگ شرکت داشته باشد که شامل دو جنگ جهانی و ۲۷ تهاجم نظامی به دیگر کشورهاست و در طی این جنگها کشتارهای زیادی را انجام داده است.
۳- عبدالبهاء که در کشور عثمانی زندگی می کند به چه دلیلی از انگلیس حمایت می کند و از آن می خواهد تا سلطه و حاکمیتش را بر کشور عثمانی بگستراند؟
جانبداری عبدالبهاء از آمریکا و انگلستان
- دی ۱۳, ۱۳۹۳
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 86 نفر
- برچسب ها : آمريکا و انگلستان, افندی, بهائیت, تهاجم, عبدالبها, فرقه های سری