به نظر شما هدف از برگزاری جلسه یا جلسات خواستگاری رسمی چیست ؟ فقط به منظور دادن پیشنهاد یا پذیرفتن پیشنهاد ازدواج و بحث و گفتگو درباره قول و قرارهای ازدواج می باشد ؟ علاوه بر این، جلسه های خواستگاری بهترین فرصت برای دختر و پسری است که قصد ازدواج با هم را دارند ، تا در کمال آرامش و بدور از هرگونه احساسات و عشق های داغ ،در سایه ی تجربه ی خانواده ها با هم به گفتگو بپردازند و یکدیگر را بشناسند . در پایان جلسه های خواستگاری بعد گفتگو و صحبت با طرف مقابل خود و مشورت و مشاوره به راحتی و به درستی می توانید تصمیم بگیرید.
برای اینکه شانس بیشتری برای ایجاد ازدواج موفق داشته باشید باید پیش از ازدواج پیرامون مسائل مهم با طرف مقابل خود صحبت کرده و بـه یـک تـفـاهـم رضایت بخش و دو سویه در عرصه زندگی مشترک دست یابید.
گفتن و صحبت کردن پیرامون چه مسایلی مهم و لازم است و چه پرسشهایی را بیان کنیم :۱ – هدف طرف مقابلتان را از ازدواج و ازدواج با شما را بپرسید.۲ – در مورد اعتقادات مذهبی ، عقاید ، آداب و رسوم و سطح و شکل اعتقادات فرهنگی خود و ایشان صحبت کنید.۳ – دید و بازدید از خوشاوندان خود و همسرتان۴ – اهداف ، آرزوها ؛ علایق و آرمان های خود را بگویید . آرزوهای بزرگ شما چیست؟۵ – برنامه ریزی ای را که برای زندگی و آینده خود را دارید به طرف مقابلتان بگویید.۶ – به صراحت و با ملایمت صحبت کنید و احترام طرف مقابل هم نگه دارید.۷ – به پرسشهایی که طرف مقابل از شما در خصوص اخلاق ، خصوصیات ، روحیات و … شما می پرسد صادقانه و درست و به طور کامل توضیح و جواب دهید .۸ – از طرح هیچ پرسش و مطلبی که به نظرتان لازم است ساده نگذرید.۹ – تعهدات اجتماعی۱۰ – مدیریت خانواده ، وظایف ومسئولیت ها۱۱ – خودتان باشید و از تظاهر کردن به چیزی که نیستید بپرهیزید.۱۲ – توقعات مالی و عاطفی خود را از همسر آیندیتان بگویید.۱۳ – در باره ی موقعیت شغلی چگونگی استقلال ، سطح ، مکان و شرایط زندگی آتی خودتان صحبت کنید.۱۴ – توانایی های طرف مقابل خود را بشناسید.۱۵ – عجله نکنید و سریع تصمیم و نتیجه نگیرید . سنجیده برخورد کنید.۱۶ – پیرامون سرگرمی ها، فعالیت های تفریحی و نحوه گذراندن تعطیلات و روزهای زندگی صحبت کنید.۱۷ – بهداشت فردی و انتظارات و نگرشها نسبت به تناسب اندام و زیبایی صورت.۱۸ – از چه نوع افرادی و چه نوع شخصیتی احساس تنفر و ناراحتی می کنید؟ چرا؟۱۹ – چه چیزهایی موجب ناراحتی و عصبانیت شما می شود؟ و در مواقع عصبانیت چه می کنید؟۲۰ – چه توقعاتی از زندگی و همسر آینده خود دارید؟۲۱ – مشکلات را چگونه و تا چه حد تحمل می کنید؟۲۲ – به نظر شما مهمترین عامل موفقیت در زندگی چیست؟ و ملاک خوشبختی و موفقیت را در چه می بینید؟۲۳ – نظر شما در مورد مهریه چیست؟۲۴ – تصور شما از صرفه جویی و پس انداز چیست؟ و چقدر معتقد به صرفه جویی و قناعت در منزل هستید؟۲۵ – چقدر خود را خونسرد می دانید؟ آیا انتقاد پذیر هستید؟
نکته : پرسشهای خواستگاری تنها یکی از راههای شناخت همسر ، آن هم به صورت تقریبی و نسبی بوده و نمی تواند انسان را از اندیشه ، مشورت و تحقیق بی نیاز کند.
نکته مهم : تنها برای شما دختر یا پسر مورد علاقه یتان نباید مهم باشد و دیگر به خانوادش اصلا توجه نکنید . به روابط ، فرهنگ ، ایمان و سالم بودن خانواده ی همسر احتمالی خود توجه کنید چرا که وی در این خانواده پرورش یافته است .اگر خانواده اش دارای اخلاق و نگرش های منفی بوده و او دارای خوی و خصلتی خوب و متفاوت از خانوادش باشد ؛ شما علاوه بر ازدواج با فرد مورد علاقه ی خود باید با خانوده اش هم روابطی را داشته باشید که به علت داشتن ضعف فرهنگی واخلاقی … امکان اینکه به زندگی صمیمی و دلنشین شما آسیب برسانند وجود دارد.
البته خیلی بر سر این موضوع حساس نشوید . فقط از وصلت با خانواده هایی که از نظر عقل و شرع و عرف صحیح نیست و می تواند بر روابط ما و خانواده ها در آینده تأثیر نادرست بگذارد خودداری کنید.
مفهوم تعهد در ازدواج :
ازدواج سعادتمند و مـوفـقـیـت آمـیـز وجـود دارد امـا ازدواج بـی عیب و نقص و تمام عیار میسر نمیباشد. هر ازدواج موفق و پایدار شامل متعهد گشتن بی قید و شـرط نـسـبـت بـه یک فرد نا کامل است. این انتظار که همسرتان کامـل و فـاقـد هـر گـونه عیبی باشد غیر منطقی می باشد. امروزه که جدایی ها و طلاق های شـتابـزده در کوچکترین نشانه اختلاف و مشکلات زندگی اتفاق می افتند مهم است که از خودتان سوال کنید که تعهد شما نسبت به ازدواج چیست؟ تـعـهد بـه ازدواج بـه مـفهـوم آن اسـت که زن و شوهر به یکدیگر چنین گفته باشند: ” مـا نسبت به زنـدگی مـشـتـرکـمان بـی اعتنا و بی اهمیت نیستیم. ما ازدواجمان را بر پایه عشق، احترام، شرافت و عـلاقـه دو سـویه و خالصانه با یکدیگر آغاز کرده ایم. ما اعتقاد داشتیم و داریم که به یکدیگر وفادار بمانیم، صـادق بـوده و دروغ نـگویـیـم و بـه یکدیگر اعتماد داشته باشیم. چـه در حـضـور یـکدیـگر چـه در غیاب یکدیگر ”. رعایت نکات زیر سبب تحکیم تعهد به زندگی مشترک میگردد :۱ – سازگاری معنوی۲ – سازگاری شخصیتی۳ – خود شناسی آگاهانه۴ – توانایی در ارتباط برقرار کردن با یکدیگر (بیاموزیم که چگونه به حـرفهای همسرمان گوش دهیم و پرسشهای وی را واضح، مشخص، بـدون پـیش داوری و بدون کینه ورزی و انتقام جویی پاسخ گوییم. )۵ – علاقه دو طرفه به یکدیگر.
خصوصیات اثر بخش در زندگی :۱ – افرادی که در ازدواجشـان صـداقت، راستی ، همـبستگی ، اعتماد ، احترام ، عشق، درک ، گذشت، ایمان، اعتماد ، دلسوزی، تفاهم و وفاداری به یکدیگر را مصداق خود قرار می دهند ، در رسیدن به یک ازدواج و ارتباط موفق و صحیح پیروز خواهد کرد . ازدواجی که در آن زن و شـوهـر دارای انـتـظارات متـضاد و خـواسـته هـای غیر قابل انعطاف می باشند، شـانـسـی برای موفقیت وجود نخواهد داشت.۲ – مشـاجـره ها و اخـتـلاف ها را بـه شیوه سازنده و ثمر بخش حل و فصل کنید. که شامل تمرکز بـر دغدغه های هر دو فرد و یافتن گزینه ها و راههایی می باشـد کـه هـر دو طـرف منتفع گشته و به خواسته هایش دست یابد. تـقـریـبـا در هـر اخـتـلاف یـک نفر احساس می کند که مورد بی مهری، بی احترامی و بی توجهی قرار گرفته است. در ازدواج نباید ایـن چـنـین باشد که همواره یک فرد برنده و فرد دیگر بازنده گردد. چـون آن دیـگر مـذاکـره نبوده بلکه تحکم و سلطه گری می باشد.۳ – دوام ارتـباط زناشویی هنگامی که زن و شـوهر زمـان و مـیـدان بـیـشتـری در اخـتـیـار یکدیگر قرار میدهند تا اندکی آزاد باشند، افزایش می یابد.۴ – اینکه همسران به طور مساوی همدیگر را دوست می دارند و سعی می کنند همیشه دوست هم باشند مهمترین عامل خوشبختی در روابط زناشویی شان به شمار می رود.۵ – ازدواج پیمانی است میان دو شریک که در آن هر دو متعهد میگردند امین وپشتیبان یکدیگر باشند و فراز و نشیبهای زندگی را با یکدیگر ودرکنار هم تجربه کنند.۶ – لازم نیست انسان ها فقط به خاطر نقاط اشتراکشان همدیگر را دوست بدارند. بلکه می توانند به خاطر چیزهایی که باعث می شود آنها مکمل یکدیگر باشند به هم احترام بگذارند.
اشتراک گذاری این صفحه در :

عادت به مطالعه
۱۴۰۴/۰۱/۲۱
نکات ضروری در دوست داشتن همسر
۱۴۰۴/۰۱/۲۰
مدت زمان شیردهی نوزاد
۱۴۰۴/۰۱/۱۹
هم کفو بودن در ازدواج
۱۴۰۴/۰۱/۱۸
از زندگی تا شهادت سید حسن نصرالله
۱۴۰۳/۰۹/۱۲
مفهوم «کوثر» در قرآن و ارتباط آن با شخصیت حضرت زهرا (س) چیست؟
۱۴۰۳/۰۸/۳۰
رعایت حریم خصوصی دیگران در قرآن، احادیث و آثار امام
۱۴۰۳/۰۸/۱۶