دامن زن معراج گاه مرد است

دامن زن معراج گاه مرد است

دامن زن معراج گاه مرد است

تاج‌الملوک، مادر محمدرضا پهلوی می‌گوید «این حق پسرم بود که همسر و معشوقه را توأمان داشته باشد، اگر انسان شاه باشد و نتواند از پادشاهی خود لذت ببرد، پس چه فرقی با یک رعیت ساده دارد.»

اگر کتاب‌های پرشماری را که اطرافیان شاه و دربار از خاطراتشان درباره محمدرضا پهلوی نوشته‌اند، مرور کنیم، به صفحه‌های سیاه و تاریک از فساد و زن‌بارگی شاه برمی‌خوریم که خواننده متعهد حتی از بازگویی‌اش شرم خواهد کرد. این رفتار و این نوع نگاه، نگرش حاکم بر رژیم بود که زنان را فقط ابزاری برای خوش‌گذرانی و هوس‌بازی قرار می‌دادند و او را از پله شرف و عفت به پرتگاه تباهی می‌کشاندند. دراین‌باره، خاطرات پروین غفاری معشوقه شاه در کتاب «تا سیاهی…» فقط یک نمونه از هزاران است.

در عصر پهلوی دانشگاه رفتن برای دختران، به‌ویژه دختران خانواده‌های مقید به اصول دینی، میسر نبود. زنان شاغل از امنیت اخلاقی در محیط کارشان برخوردار نبودند و خطرات بسیاری آن‌ها را تهدید می‌کرد. آنان در عرصه‌های سیاسی نیز برخلاف تبلیغات گسترده رژیم، دارای جایگاه شایسته‌ای نبودند و جز مناصب تشریفاتی،‌ تبلیغاتی و کم‌اثر چیزی به آنان تعلق نمی‌گرفت.

سطح تحصیلات زنان حدود ۳۰ درصد از مردان کمتر بود و…، اما با حضور فعال زنان در انقلاب، منزلت آنان در پذیرش نقش سیاسی، مشارکت در امور کشور، اعم از قانون‌گذاری، اجرایی و سایر مسئولیت‌های حساس کشور بالا رفت. زنان در دوران انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس نقشی ماندگار از خود به‌جای گذاشتند و به همگان اثبات کردند که شخصیت زن در تبعیت از الگوهای غربی و مدگرایی نیست. هم‌چنین در حال حاضر زنان می‌توانند به کار و تلاش سالم پرداخته و در فضای امن اخلاقی، خود را به مدارج عالی شغلی برسانند. افزایش چشم‌گیر معلمان و اساتید زن از نمونه‌های این عرصه هستند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
به بالا بروید