نگهداری صحیح مواد غذایی بهترین روش برای کمک به اقتصاد خانواده است:
تخم مرغ
– موقع چیدن تخم مرغ در یخچال سر تیز آن را رو به پایین بگذارید. به این ترتیب زرده در وسط قرار میگیرد و بهتر میماند.
– برای اینکه بتوانید مدت بیشتری تخم مرغها را در یخچال نگهداری کنید، آنها را درون ظرف گودی ریخته و روی آنها مقداری روغن بریزید یا پوسته تخم مرغ را چرب کنید.
– برای نگهداری تخم مرغ در خارج از یخچال، آنها را در جایی خنک بهطور مرتب بچینید و روی آنها نمک بریزید تا آنها را کاملاً بپوشاند.
– اگر به یخچال دسترسی ندارید و میخواهید تخم مرغها را برای مدت طولانی سالم نگهدارید، تخم مرغها را در روغن زیتون فرو کنید و بعد آنها را در خاکستر بغلطانید. یا آنها را در آب آهک بریزید و بعد بگذارید خشک شوند. به این ترتیب تا مدتها سالم باقی میمانند.
– برای اینکه زرده تخم مرغ را چند روزی تازه نگه دارید روی زرده تخم مرغهای سالم را با آب سرد بپوشانید و در یخچال نگهداری کنید. سفیدهی تخم مرغ را نیز میتوانید درون ظرف پلاستیکی ریخته در فریزر نگه دارید. هر فنجان سفیده، معادل ۷ یا ۸ سفیده تخم مرغ است.
گوشت
تکههای گوشت را شسته و خشک نمایید و هر قسمت را برای مصرف خاص بسته بندی کنید. روی هر یک از بستهها برچسبی با قید وزن و نوع گوشت و تاریخ تهیه آن بچسبانید.
– گوشت کبابی: گوشت راسته و فیله و گوشت ران بهجز ماهیچههای آن برای کباب مناسب است. گوشت کبابی را از پشت دندهها با سر کارد تیزی با ملایمت جدا کنید و به قطعات منظم بریده و بسته بندی نمایید.
– گوشت چرخ کرده برای کباب:
– برای تهیه گوشت چرخ کرده بدون چربی از برش مغز ران استفاده کنید.
-چربیهای گوشت گوسفندی و خرد گوشتهای اضافی روی دندهها را جدا کنید و با گوشت گوساله به نسبت مساوی مخلوط نمایید و دو بار از چرخ گوشت بگذرانید. سپس به ازای مصرف یک وعده بسته بندی کنید.
– به گوشت چرخ کرده جهت بسته بندی در فریزر پیاز اضافه نکنید، زیرا طعم و بوی گوشت را تغییر میدهد.
– گوشت چرخ کرده برای مصرف غیر کباب: مخلوط مساوی گوشت گوساله و شتر را دو بار از چرخ گوشت بگذرانید.
-گوشت آبگوشتی و سوپ: از ماهیچهها و استخوانهایی که گوشت کمتری دارند برای تهیه سوپ و آبگوشت استفاده کنید.
-گوشت خورش: گوشت گردن، ماهیچهها، دندههای گوشت دار گوسفند برای خورش مناسب است. با گوشت استخوان دار خورش خوشمزهتر میشود. از گوشت گوساله نیز میتوانید برای تهیه خورش استفاده کنید.
مرغ
ابتدا پوست مرغ را جدا کرده، سینهی مرغ را از طول نصف کنید و هر چه درون شکم آن است بهخصوص جگرهای چسبیده به استخوان پشت و سینه را در آورید سپس مرغ را خوب بشویید. برای قطعه کردن مرغ اول رانها و بعد بالها و گردن را جدا کنید سپس پشت مرغ را از طول به دو نیم کرده و هر کدام را به دو قسمت تقسیم کنید.
ران و سینه را بهاندازه هر وعده در پاکت فریزر بگذارید و بالها و گردن و استخوانهای پشت مرغ را برای سوپ بسته بندی نمایید. اگر میخواهید مرغ را بهصورت درسته استفاده کنید سینهی مرغ را تا استخوان جناق بشکافید و از همان قسمتی که باز است درون شکم مرغ را خالی و تمیز کنید سپس آن را با دقت شسته و بسته بندی کنید.
– جوجه کباب: گوشتهای سینه و ران را از استخوان جدا کنید. گوشتهای قطعهقطعه شده را با سس مخصوص (نصف استکان روغن زیتون، نصف قاشق چایخوری زعفران، یک عدد پیاز خلال شده، یک قاشق غذاخوری آبلیمو، بهاندازهی لازم نمک و فلفل و یک عدد فلفل تند خرد شده) در ظرف گودی مخلوط کنید. پس از نیم ساعت مخلوط را در داخل پاکت فریزر ریخته و بسته بندی کنید و در فریزر قرار دهید.
ماهی
– در هنگام پاک کردن ماهی روی آن کمی نمک بپاشید. نمک به ماهی میچسبد و از سر خوردن آن جلوگیری میکند.
– برای پاک کردن ماهی ابتدا چند ورق روزنامه روی تخته کار پهن کنید و ماهی را روی آن بگذارید. با چاقو، برس سیمی یا فلس گیر در جهت خلاف خواب فلس روی ماهی بکشید تا پولکهای آن جدا شود. پس از اینکه تمام فلسها را پاک کردید برگه رویی روزنامه را با فلس جمع کنید و ماهی را روی لایه زیری روزنامه قرار دهید.
– برای گرفتن فلسهای ماهی میتوانید ماهی را در یک ظرف آب نمک به مدت ۵ دقیقه بگذارید و بعد در همان ظرف فلس ماهی را بگیرید. در این صورت هیچ فلسی نخواهد پرید.
– اگر میخواهید ماهی را درسته و شکم پر طبخ کنید ماهی را به پهلو بخوابانید و با یک دست آن را نگه دارید و با دست دیگر نوک کارد را زیر آبششهای ماهی فرو کنید و با حرکت نیم دایره در امتداد خط گرده، پوست را تا بالای دم ماهی برش دهید. دقت کنید استخوانهای ماهی در سمت پایین قرار گیرد. سپس کارد را در شکاف، بیشتر فرو ببرید تا به حفره شکم برسید. تمام مواد داخلی شکم ماهی را خالی کنید و داخل و بیرون ماهی را کاملاً شسته و با نوک کارد خون و سیاهی را از داخل حفره شکم بتراشید. سپس ماهی را نمک بزنید و نیم ساعت بگذارید تا آب آن گرفته شود.
– برای تکهتکه کردن ماهی پس از گرفتن فلس، محل اتصال کله و زیر گلوی ماهی را با نوک کارد ببرید سپس کله را از لبه تخته کار بیرون بگذارید و با یک دست ماهی را روی تخته نگه دارید و با دست دیگر کله را به پایین فشار دهید تا مفصل استخوان جدا شود. با کارد کله را از تنه جدا کنید سپس شکم ماهی را بشکافید و داخل آن را کاملاً تمیز نمایید. ماهی را به چند قسمت برش دهید و هر برش را بهصورت افقی به دو قسمت تقسیم کنید. قطعات را شسته و خشک کنید.
– برای بسته بندی، ماهی را در کیسه نایلون بگذارید و پس از خالی کردن هوای کیسه در آن محکم ببندید و روی آن برچسب بزنید. نوع ماهی و تاریخ بسته بندی را بنویسید.
– ماهی را دو تا سه ماه میتوان در فریزر نگهداری کرد.
میگو
ابتدا میگوها را در کمی آب بجوشانید تا پوسته آن نرم شود سپس پوست میگو را بگیرید و پس از جدا کردن پوست، سر میگو را با دست جدا کنید و با کارد یک شیار نازک پشت کمر آن ایجاد و با دست روده دراز و سیاهی را که در آن شیار است بگیرید و میگوها را با آب سرد شسته و در صافی بریزید تا آب آن گرفته شود سپس آنها را به ازای هر وعده بسته بندی کنید.
در کدبانو گری معجزه کنید!
- اسفند ۲۰, ۱۳۹۴
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 110 نفر
- برچسب ها : فوت کوزه گری, نکات خانه داری, نگهداري مواد غذايي