بخش اول بیش از نیم قرن است که سرزمین فلسطین شاهد بربریت و نژادپرستیهای صهیونیست است و هر چه زمان به جلو میرود، خشونت صهیونیستها با توجه به تقویت توان تسلیحاتی آنان نمود بیشتری پیدا کرده و شمار قربانیان جنایت از هزاران تن فراتر رفته و اسرائیل غاصب تا کنون بر گفته اولین نخست وزیر و مؤسس این رژیم (بن گورین) پای بند بوده و توان نظامی خود را بر کشورهای عربی برتری میدهد.
(۱) دنیا نظارهگر از بین رفتن جوانان فلسطینی میباشد، که فقط به جرم دفاع از خانه و کشور خود با سنگ پرانی به جنگ غاصبان رفتهاند.
یعنی عدم موازنه قوا بین طرفین منازعه بخوبی مشهود است.
ملت فلسطین از مقاومت جنوب لبنان آموختهاند که فقط با تکیه و اعتماد به خدا، ایمان، عزم راسخ و روحیه شهادت طلبانه میتوان با رژیم غاصب صهیونیست مبارزه کرد.
همانطور که حزبالله توانست صهیونیستها را با خفت مجبور به فرار نماید.فلسطینیان بویژه بعد از یک دهه سپری شده به پای میز مذکرات صلح (اسلو، شرم الشیخ و…..) متوجه شدند که سازمانهای عریض و طویل تحتشعارهای مقدسی چون حقوق بشر و صلح، ملعبه دست قدرتهای جهانخوار هستند که حتی نمیتوانند یک قطعنامه علیه متجاوز صادر کنند; چرا که بازدارندگی از سوی رهبران رژیم اسرائیلی با هدف بازداشتن کشورهای عربی و اسلامی از انجام اقدامات خصمانه علیه این رژیم مد نظر بوده است.البته امنیت در اولویت اصلی استراتژیک اسرائیل قرار گرفته و همواره تلاش نموده برتری نظامی و تسلیحاتی خود را به کشورهای منطقه نشان دهد و مقاومت فلسطین را تضعیف نماید.
به نظر برخی صاحبنظران، نظریه بازدارندگی یعنی: «تامین توانمندیهای لازم در کشور بازدارنده با هدف متقاعد نمودن طرف مقابل و یا مجبور نمودن وی به چشم پوشی از رفتاری معین و یا وادار نمودن دشمن به انصراف از تصمیمات اتخاذ شده.
» (۲) انتفاضه جدید با حرکت پویا و مصمم در جهت ریشه کن کردن رژیم صهیونیستی تا محو و نابودی کامل قدم برداشت، یعنی تفوق نظامی نه تنها موفق به توقف مقاومت فلسطینیها نشده بلکه بر سرعت و شدت آن افزوده است و در این مدت کوتاه، صهیونیستها با همه تجهیزات نظامی و پشتیبانی امریکا و غرب و با توجه به برتری توان نظامی خود (از جمله تکنولوژی هستهای)، مستاصل و سردرگم شده و نتوانستهاند انتفاضه مردمی را خاموش نمایند.
لذا شارون، جنایتکار جنگی با سابقه قتل عام در صبرا و شتیلا، با شعار نابودی و طرح جدید وارد عمل شد.
طرح وی شامل ابعاد زیر بود: ۱.تنگتر کردن حلقه فشار بر فلسطینیان.۲.فشار اقتصادی و غذایی (قطع آب و برق).(۳) ۳.بمباران تاسیسات زیر بنایی فلسطین.۴.ترور رهبران عملیاتی فلسطین (که به معنای اعدام بدون محاکمه است).(۴) ۵.تقویت نسل کشی.
با توجه به مقاومت ملت فلسطین، طرح شارون به بن بست رسیده و به انزوای بینالمللی انجامیده است، بگونهای که در بلژیک، پشت میز محاکمه، شارون به عنوان جنایتکار جنگی مطرح شد و نیز در کشورهای اروپایی، شاهد تظاهرات علیه صهیونیستها میباشیم.
صدور تسلیحات پیشرفته به کشورهای عربی و اسلام نیز موازنه را به نفع اعراب تغییر داده است.
بازدارندگی اسرائیل و استمرار مقاومت مردم فلسطین به انتفاضه اول (۱۹۸۷) یا انتفاضه بزرگ انجامید، که با صلح مادرید در سال ۱۹۹۱، فروکش نموده و به تشکیل دولتخودگران فلسطین، در سال ۱۹۹۳ انجامید.
قبل از فروپاشی نظام شوروی سابق، اسرائیل به موجودیت فلسطین اعتراف کرده بود.
۷ سال بعد از انتفاضه اول، شارون محکوم شد.
انتفاضه مسجد الاقصی با ویژگی مردمی بودن، نشان داد که اسرائیل کارآمدی تسلیحاتی خود را از دست داده است.
حال میتوان پرسید که آیا راهبرد بازدارندگی اسرائیل مانع دفاع فلسطینیان شده است؟ با توجه به افزایش روند نژاد پرستی و خشونتهای جدید بخصوص ادامه حمله صهیونیستها به مردم بیدفاع فلسطین اشغالی، مجمع عمومی سازمان ملل متحد طی قطعنامه شماره ۱۱۱/۵۲، موضوع برگزاری این کنفرانس جهانی نژادپرستی، تبعیض نژادی، بیگانه ستیزی و نابرابریهای مربوطه را به تصویب رسانید و در پی آن اجلاسهای منطقهای برگزار گردید.
بخش دوم در راستای بررسی وضعیت موضوعات چهارگانه نژاد پرستی، تبعیض نژادی، بیگانه ستیزی، نابرابریهای مربوطه، سازمان ملل متحد اقدام به برگزاری اجلاسهای مقدماتی منطقهای در آسیا و اقیانوسیه، افریقا، امریکا، امریکای لاتین و اروپا نمود (۵) و راه درازی از ژنو، سانتیاگو، شیلی، داکا و تهران طی نمود که به دوربان ختم گردید.
جمع بندی نهایی بررسی قطعنامه و دستور کار این اجلاس، به اجلاس جهانی افریقای جنوبی در شهر دوربان مؤکول گردید.
این اجلاس از تاریخ ۲۸ آگوست الی ۷ سپتامبر ۲۰۰۱، برابر با ۴ الی ۱۶ شهریور ۱۳۸۰ در سه بخش زیر برگزار گردید.
– ۲۶ الی ۲۸ آگوست: برنامه جوانان – ۲۸ آگوست الی ۱ سپتامبر: برنامه گروههای غیردولتی – ۲ الی ۷ سپتامبر: برنامه گروههای دولتی لذا کمیساریای عالی حقوق بشر و دبیر کل اجلاس، طی بیانیهای اعلام کرده بود که هر گاه کشورهای عربی و اسلامی موضوع صهیونیزم را مطرح نمایند، اجلاس با شکست روبرو میگردد.
بر همین اساس، انتظار میرفت این موضوع جایی برای بحث و گفتگو در اجلاس جهانی نداشته باشد.
حال آنکه تظاهرات ضد صهیونیستی از همان روز اول برگزاری اجلاس به طور دائم جریان داشت و در آن برابری صهیونیزم با نژادپرستی مطرح گردید.
کلیه گروههای غیر دولتی، حتی یهودیان مخالف صهیونیسم نیز شرکت فعال داشتند.
در پلاکاردها مضامین مختلف از جمله برابری صهیونیستبا نژادپرستی قابل مشاهده بود.
(۶) حضور گروههای غیر دولتی در پشتیبانی از این تظاهرات چشم گیر بود و توجه خبرنگاران ملی، بینالمللی و جهانی را به خود معطوف داشت.
اهداف اجلاس اهداف برگزاری این اجلاس عبارت بودند از: بررسی وضع موجود: ۱- ارزیابی پیشرفتهای حاصل علیه تبعیض نژادی و شناسایی موانع موجود.
۲- بازنگری عوامل سیاسی، تاریخی، اقتصادی، فرهنگی و….
مؤثر بر بروز نژادپرستی، تاریخچه و دلایل آن.
انجام فعالیتهای فرهنگی شامل: ۱- ارتقاء سطح آگاهی مردم نسبتبه نژاد پرستی.
۲- تهیه معیارهای کاربردی برای مبارزه با نژاد پرستی، تبعیض نژادی و…
، به همراه ارائه طرحهای استراتژیک به منظور تهیه و تدوین قطعنامه و برنامه عمل.
۳- بررسی راه و روشها و ابزار تضمین کننده اجرای معیارهای تعیین شده در اجلاس.
راهکارهای عملی به شرح زیر: ۱- تداوم برقراری ارتباط بین کشورهای مناطق مورد تبعیض قرار گرفته شده.
۲- ایجاد فرصت در بهرهبرداری از تجارب یکدیگر.
پیشنهادهای اجلاس: ۱- ارتقاء تاثیر فعالیتهای سازمان ملل متحد.
۲- توصیههای کاربردی برای اقدامات ملی، منطقهای و جهانی در مبارزه با انواع نژاد پرستی.
۳- حصول اطمینان از صرف منابع مالی سازمان ملل متحد در راستای مبارزه با عناوین اجلاس.
موضوع اجلاس در شهر دوربان موضوعات اصلی زیر مورد بحث و بررسی قرار گرفت: ۱- تعیین منابع و اشکال جدید نژاد پرستی و….
۲- ارائه استراتژیهای دستیابی به برابری و تساوی کاملی که در برگیرنده همکاریهای جهان و تقویتسازمان ملل متحد در مبارزه با عناوین چهارگانه اجلاس است.
۳- مشخص نمودن قربانیان نژادپرستی و…
، جبران یا پرداخت غرامت در سطوح ملی، منطقهای و جهانی.
مواردی نیز با توجه به اهداف و موضوعات تعیین شده اجلاس مورد مناقشه بود که اهم آنها عبارتند از: ۱- تاکید بر محکومیت نسل کشی یهودیان (حال آنکه این واژه را باید بصورت عام به کلیه وقایع نسل کشی تسری داد).
۲- بررسی وضعیت فلسطین اشغالی و موارد نسل کشی در این سرزمین.
در بررسی زمینههای نژادپرستی، قربانیان آن و عوامل چند گانه تبعیض نیز وحدت نظری وجود داشت.
(۷) جهانی شدن و آزادی بیان با نژادپرستی و…
نیز منافات داشته و همین عوامل موجب ارائه روشهای پیگیری متفاوتی برای تصمیمات اتخاذ شده در مورد عناوین چهارگانه اجلاس گردید.
در این اجلاس، گروههای غیردولتی در ۸ کمیته کاری شرکت نموده و بندهای قطعنامه و برنامه عمل را یک به یک به تناسب موضوع مورد بررسی و تجدید نظر و اصلاح قرار دادند.
(۸) اعضای انجمن زنان مسلمان پژوهشگر نیز در این گروههای کاری مشارکت فعال داشت.
به علاوه، مقالهای تحت عنوان [ How about Follow up ] در روز ۳۰ آگوست ۲۰۰۱ ارائه شد.
بیانیه نهایی این انجمن نیز در سالن اصلی اجلاس قرائت گردید.
در اجلاس جهانی دوربان نیز شکست دیپلماتیک و رسواگری رژیم اسرائیل به اوج خود رسید و تعداد حداقل ۳۵۰۰ گروه غیر دولتی یک صدا رژیم صهیونیستی را به عنوان یک رژیم نژادپرست و نسل کش، محکوم نمودند و از سازمان ملل متحد خواستار بازگرداندن ماده ۳۳ مصوبات مجمع عمومی (برابری صهیونیستبا نژادپرستی) و تنبیه و مجازات این رژیم شدند.
تظاهرات دهها هزار نفری از همه ادیان و نژاد و فرق (حتی یهودیان مخالف رژیم صهیونیسم)، در سراسر جهان، رژیم غاصب را در بن بست قرار داد.
گروه دولتی در اجلاس دوربان با فشار و تحمیل و تهدید کشورهای امریکا و اتحادیه اروپا مجبور به حذف این ماده شد.
تا آنجا که وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران بیانیهای جداگانه در اعتراض به این امر صادر نمود.
غاصبان صهیونیستبرای نجات خود از این وضعیت و انحراف جهانیان از فجایع فلسطین، با توجه به جنگ روانی علیه دشمنان این رژیم، واقعه ۱۱ سپتامبر را تدارک دیدند.
(۹) (این واقعه، شکنندگی و ضربهپذیری امریکا که مدعی رهبریت و امنیت در نظم نوین جهانی بود را نشان داد).
دلایل اظهار شده در مورد شرکت صهیونیستها در واقعه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ عبارت است از: – مرخصی ۴۰۰۰ کارمند یهودی شاغل در برجهای دو قلوی تجاری.
– بیرون بردن سرمایههای سهام داران یهودی از دو شرکتیونانید و امریکن ایر لاینز.
– تعویق سفر شارون به نیویورک (از طرف موساد).
این برنامهریزی سیستماتیک و از قبل از تعیین شده به گفته کارشناسان، از عهده سازمانی چون موساد بر میآید.
بخش سوم بعد از این رخداد و توجه جهانیان به این موضوع، سوء استفاده از موقعیتبرای سرکوب وحشیانه فلسطینیان و حملات هوایی به جنوب لبنان توسط اسرائیل انجام شد.
جهان غرب همیشه برای دستیابی به اهداف خود، هر گاه با رکود اقتصادی روبرو میگردد، به شعارهای فریبندهای مانند حمایت از صلح، عدالت، دموکراسی، امنیت، برابری و تساوی توسل جسته و عملا به محو اینگونه مفاهیم اقدام نموده است.
آیا هدف، تحریک افکار عمومی جهان علیه مسلمانان مخالف اسرائیل غاصب نبوده است؟ کشور امریکا که رهبری نظام نوین جهانی را بر عهده دارد، نشان داد که قادر به بازداشتن فلسطینیها از تعیین حق سرنوشت و بازگشتبه سرزمینشان نمیباشد.
همانگونه که با انجام کودتا در شیلی، پاناما و…
ناکام مانده است.این شیوه جدید یعنی استفاده از افراد برای انجام عملیات تروریستی که اثرش بیشتر از حمله نظامی به کشورهای مختلف میباشد، رسانهها را نیز در سانسور خبری، نسبتبه جنایات انجام شده امریکا به مردم قرار میدهد.
به عبارت دیگر، از نشان دادن صحنههای دلخراش حمله خود به مردم بیگناه (کودک، زن، و….) جلوگیری نموده است; چرا که نشان دادن نتایج فجایع موجب اعتراض مردم آمریکا نسبتبه نوع فعالیتهای سیاسی برون مرزی آمریکا میگردد.
دیگر این که کشور امریکا از مهاجرین تشکیل یافته، اما تدریجا این تفکر غالب شده که در این کشور برخی «آمریکاییتر» میباشند.
لذا مردم پس از اطلاع از این حادثه، اگر چه در سکوت فرو رفته بودند، اما به دنبال مسببی میگشتند که «آمریکاییتر» نبوده بلکه یک مرد عرب تحتحمایت طالبان در افغانستان باشد.
نگرش ارائه شده از افغانستان در امریکا بگونهای است که این کشور، مردمی فقیر و با فرهنگ ضعیف و بالاخره از نژاد کمترند.
طبق گزارش مؤسسه علوم و تکنولوژی دانشگاه نیچستر، هر گاه بتوان پذیرفت که اینگونه عملیاتها که کمتر اتفاق میافتد، از ناحیه معدودی از افراد رخ داده باشد، باید «حس امنیت» یا دستگاه امنیتی را مورد سؤال قرار داد.
در نهایت، همانگونه که ذکر گردید، جهان غرب با واسطه برخی از افراد آموزش دیده، اقدام به ترور سران کشورها و یا…
نموده است.
این امر در طول زمان بارها تکرار شده است.
موضوع توطئه، تئوریهای مربوط به آن و تروریسم نیز در شمار عواملی است که در جای خود قابل بررسی است.
نتیجه: بدون تردید آنچه در فلسطین اتفاق افتاد و پس از آن در دوربان نمود عینیتری یافت، بر شکست ناپذیری زورمداران خط بطلان کشید; زیرا نه تنها استراتژی بازدارندگی اسرائیل و همپیمانانش را رد نمود و منجر به تظاهرات دوربان گردید بلکه سایر مظاهر نسل کشی و نژادپرستی و…
نیز در «دوربان» مورد اعتراض مردم جهان واقع شد و مفاهیم صلح، عدالت، امنیت و…
بار دیگر مورد توجه جهانیان قرار گرفت.
پینوشتها: ۱) علیرضا ازغندی و جلیل روشندل، مسائل نظامی و استراتژیک معاصر، تهران، سمت، ۱۳۷۴، ص ۲۰۴.
۲) حمیدی قناص الحمیدی، الخیار النووی فی الفکر الاشراتیجی الاسرائیلی(۱۹۹۰-۱۹۴۸)، کویت، شرکت الربیعان للنشر و التوزیع، ص ۱۶۲.
۳) طبق اعلام فائو ۲۷۰ هزار فلسطینی قادر به تامین خوراک خود نمیباشند.
۴) تا کنون ترور ۶۸۰ نفر را علنا اعلام نمودهاند.
۵) یادآور میشود اجلاس مقدماتی آسیا و اقیانوسیه سال گذشته در تهران برگزار شد.
۶) مجمع عمومی سازمان ملل متحد، طی قطعنامه سال ۱۹۷۵ صهیونیست را برابر با نژاد پرستی بر شمرده، اما در سال ۱۹۹۱ در قطعنامه دیگری موضوع را ملغی اعلام نموده بود.
۷) جهان غرب تنها به ۳۰ سال گذشته، یعنی از سال ۱۹۷۵ تا زمان حاضر نظر داشت; در حالی که گروههای شرکتکننده به سابقه استعمار جهان غرب طی قرون گذشته اشاره داشتهاند.
۸) مدت زمان تعیین شده برای قرائتبیانیه سه دقیقه بود.
۹) شکاگو ایندی میدیا» نیز CNN را به دلیل پخش صحنههایی از تصاویر ساختگی مربوط به خوشحالی فلسطینیان در پی حمله به امریکا، این خبرگزاری را به تحریک نمودن احساسات ضد عرب متهم نموده و موجبات خشم و نفرت نسبتبه مردم فلسطین را فراهم نمود.
دکتر پوراندخت فاضلیان
دوربان – گذشته و آینده
- آذر ۱۶, ۱۳۹۳
- ۰۰:۰۰
- No Comments
- تعداد بازدید 102 نفر
- برچسب ها : توان تسليحاتي, سرزمين فلسطين, فرقه های سری, نژادپرستيهاي صهيونيست, یهودیت