دوقطبی ساختگی علم در برابر دین

دوقطبي ساختگي علم در برابر دين

اذهان عمومی جامعه این رورزها سخت مشغول به کرونا و چگونگی مقابله با آن است. طبیعی است که در این میان متخصصین امر پزشکی و سلامت کشور میدان دار عرصه بوده و بقیه جامعه باید با همدلی و هوشمندی به دستورالعمل های ایشان گوش فرا داده تا مسیر غلبه بر شیوع بیماری هموار گردد.
در کنار اصل مساله مقابله با کرونا، حواشی دیگری نیز شکل گرفته که توجه به آن نیز برای افکار عمومی باید حائز اهمیت باشد. فضای مجازی بی در و پیکر نیز فرصتی را فراهم آورده تا بیشتر از گذشته بستر برای معرکه شیادان فراهم آید. طبیعی است شیوع بیماری‌های واگیردار، تجمعات انسانی را تحت تاثیر خود قرار داده و به سمت تعطیلی بکشاند و در این میان تجمعات مذهبی نیز بیرون از این قاعده نخواهند بود. همین امر موجب شده تا بخش عمده‌ای از نمازهای جمعه و جماعت، جلسات هیئت‌های مذهبی، اعتکاف، برنامه زیارتگاه ها در سراسر کشور با نظر بزرگان دینی و مراجع عظام تقلید تعطیل شود.
در این میان برخی جریان های انحرافی که در حوزه های سیاسی از آنها با عنوان هایی چون جریان شیرازی و … یاد می‌کنیم، در حوزه‌های اعتقادی نیز انحرافات مبنایی خود را در قالب انتشار مطالبی آشکار سازند. این تفکرات انحرافی، باورهای دینی خود را به نحوی به نمایش می‌گذارند که در تضاد با یافته های مسلم علمی – عقلانی بشری قرار گیرد. به واسطه وجود این افراد بار دیگر اتهام قدیمی «تعارض میان علم و دین» شایع شده و بهانه فرصت‌طلبان برای تخریب چهره اسلام فراهم گردیده است. الگوی ارائه شده از جانب این منحرفین، تصویری خرافی از دین و آموزه‌های دینی است که یافته‌های علمی – بهداشتی بشری را نفی می‌کند و خود را پایبند به آن نمی‌داند! حاصل آن نیز تخریب چهره دین و قرابت دین و تحجر و عقب ماندگی است.
متاسفانه قرائت‌های ناصوابی از آنچه به اسم طب اسلامی – سنتی نیز شهرت یافته نیز مقارن و موید این رویکرد انحرافی شده و در خط ایجاد شکاف بین آموزه‌های اسلامی و آموزه‌های علمی حرکت کرده است. انتشار متون و کلیپ هایی از این مدعیان طب اسلامی در فضای مجازی دست به دست می‌چرخد که نه تنها کمکی به حل بیماری رواج یافته در این روزها نمی‌کند، بلکه بیشتر به ملعبه منکر بدل شده است.
جریان‌های سکولار نیز که همواره تفکر دینی را به خرافه گرایی و مقابله با علم و دانش متهم کرده‌اند، با خرسندی به استقبال این انحرافات آمده و فرصت را برای ضربه زدن به دین مناسب دیده اند. در این میان مفاهیم عمیق و متعالی چون، زیارت، توسل، شفا، دعا و … که جزو باورهای اصیل تشیع علوی هستند دستخوش تحریف و بازیچه تحقیر قرار گرفته و موجب وهن چهره اسلام ناب محمدی(ص) شده است.
در این میان خط صحیح اسلام ناب محمدی(ص) که توسط بزرگان دینی و علمای ربانی پرورش یافته در مکتب امام جعفر صادق(ع) دنبال می‌گردد تلاش نمود تا اجازه ندهد این دو قطبی و تقابل غیرواقعی که در نهایت به تضعیف اسلام خواهد انجامید، تداوم یابد. بزرگان دینی به میدان آمده و تلاش کردند تا افکار عمومی را با این حقیقت آشنا سازند که تعارضی بین اسلام و اعتماد به یافته های علمی – پزشکی نوین وجود ندارد و در این زمینه علما نیز خود را تابع متخصصین امر پزشکی می‌دانند.
بزرگان دینی و اهل بصیرت با توجه به تجربیات تاریخی، به خوبی میدانند که دوقطبی ساختگی علم و دین، بازی مافیایی دشمنان اسلام بوده که تداوم آن بدون شک به شک دین خواهند انجامید. در این میان جریان های بی‌بصیرت و جاهل در زمین دشمن بازی کرده و در کنار جریان های آگاه انحرافی در مسیر وهن دین عمل کرده اند. به همین خاطر است که این بزرگان در این مواقع اتفاقا به دفاع از علم پرداخته‌اند تا بازی دشمنان را خنثی کنند!
در همین راستا بیانات حکیم فرزانه انقلاب اسلامی در روز درختکاری نیز پایانی بود بر این معرکه شیادان و منحرفین! افکار عمومی شاهد آن بود که مرجع عالیقدر شیعه، در روز درختکاری با دستکش مخصوص در برابر دوربین‌ها قرار می‌گیرد تا نشان دهد که بین اسلام و یافته های علمی – پزشکی تعارض ذاتی وجود ندارد! ایشان در کلامشان ضمن درخواست از ملت برای تخطی نکردن از توصیه‌ها و دستورالعمل‌های مجموعه‌های مسئول  تاکید دارند که «یقیناً هر چیزی که کمک کند به سلامت جامعه و عدم شیوع این بیماری، یک حسنه است؛ در نقطه‌ی مقابل هر چیزی که کمک کند به شیوع این بیماری، یک سیئه است. خدای متعال ما را موظّف کرده که نسبت به سلامت خودمان و سلامت دیگران، سلامت مردم، احساس مسئولیت کنیم؛ بنابراین توصیه‌ِی اّول این است که ما کاملاً رعایت مقرّراتی را که مسئولین برای ما مشخّص می‌کنند، برای خودمان فریضه بدانیم و لازم بدانیم و عمل کنیم.»
مبتنی بر این اظهارات بدون شک عدم رعایت اصول مقابله با کرونا که توسط متخصصین بهداشت و سلامت کشور مصداق حسنه و بی‌اعتنایی به آن مصداق سیئه خواهد بود. حال اگر این سیئه به ظاهر عملی دینی و به بهانه زیارت مرقد مطهر اهل بیت(ع) و خاندان عصمت و طهارت و …. باشد که جز وهن دین ثمره ای نخواهد داشت که در این صورت جرم آن دو چندان خواهد بود!
سخت آخر آنکه در این گونه مواقع باید هوشمند و با بصیرت بود و اسلام ناب محمدی(ص) را از زبان آن ولی الهی باید گرفت که در زمانه غیبت، کلام و مرامش فخر جهان اسلام است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا