نوشیدن زیاد آب هنگام سحر به منظور جلوگیری از تشنگی در طول روز اشتباه است، زیرا منجر به رقیق شدن شیره معده، نفخ و اختلال در هضم غذا میشود.غزاله اسلامیان کارشناس ارشد تغذیه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه ماه مبارک رمضان مصادف با روزهای بلند و گرم تابستان و حدود ۱۷ ساعت روزه داری است، افزود:دریافت کافی آب، به مغز این امکان را میدهد تا دمای بدن را کنترل کند.وی ادامه داد:با رعایت نکات تغذیهای در این ماه مبارک میتوان کمتر احساس تشنگی کرد.توصیههای وعده سحریاسلامیان درباره تغذیه هنگام سحر گفت:از مصرف نوشیدنیهای دارای مقادیر زیاد کافئین (چای و قهوه پررنگ، شکلات، شیر کاکائو….) پرهیز کنید، زیرا باعث افزایش دفع ادرار و در نتیجه افزایش نیاز بدن به آب میشود.وی توصیه کرد: اضافه کردن چند قطره آب لیموترش تازه به آب میتواند به کاهش تشنگی و عطش در طول روز کمک کند.وی ادامه داد: روزه داران از میوهها و آب میوههای طبیعی تازه استفاده کنند؛ این نوشیدنیها علاوه بر تأمین آب بدن حاوی ویتامینهای مورد نیاز بدن است.اسلامیان اضافه کرد: سعی کنید از نوشیدن آب همراه با غذا اجتناب کرده زیرا این عمل سبب اختلال در هضم غذا و ناراحتی در دستگاه گوارش میشود.کارشناس ارشد تغذیه به مصرف میوه و سبزی فراوان در وعده سحری اشاره کرد و گفت:سبزیهای تازه حاوی مقادیر زیادی از آب و فیبر است بنابراین مدت زیادی در دستگاه گوارش باقی میماند و به صورت آهسته آب و مواد مغذی را به بدن میرساند و سبب کاهش احساس تشنگی و گرسنگی میشود.وی افزود: مصرف سوپها و آشهای کم نمک و کم چرب به منظور تأمین آب بدن سودمند هستند؛ همچنین مصرف غذاهای سرخ کرده، پرچرب، پر ادویه و پر نمک را کاهش دهید زیرا این غذاها در افزایش تشنگی در طول روز تأثیر گذار است.کارشناس ارشد تغذیه توصیه کرد: وعده سحری را پس از نیمه شب مصرف کنید؛ این تأخیر میتواند مقاومت فرد روزهدار را به ویژه در روزهای اول ماه مبارک رمضان در برابر تشنگی و گرسنگی افزایش دهد.توصیههای وعده افطاریکارشناس ارشد تغذیه در باره تغذیه زمان افطار اظهار کرد:با نوشیدنیهای ولرم مانند شیر کم چرب ولرم یا آب ولرم افطار کنید و مصرف سوپ و آشهای کم چرب و کم نمک به مقدار متعادل و کم توصیه میشود.وی ادامه داد: هرگز روزه خود را با آب بسیار سرد باز نکنید، زیرا منجر به بروز اختلال در دستگاه گوارش میشود و هضم و جذب مواد غذایی را به تعویق میاندازد.اسلامیان گفت:دریافت مقدار زیاد نوشیدنی سرد میتواند منجر به شوک عروق خونی در معده شود که خطرناک است.وی ادامه داد:نوشیدنیهای گازدار نیز منجر به اختلال در هضم مواد غذایی و نفخ میشود.به گفته وی بهترین زمان برای نوشیدن حجم زیاد آب به طور تقریبی ۲ ساعت پس از افطار است و در وعدهها و میان وعدههای بین افطار تا سحر از میوهها و سبزیهای تازه استفاده کنید.اسلامیان همچنین اضافه کرد :در فاصله افطار تا سحر آب و مایعات کافی بنوشید و نوشیدن ۱ تا ۲ فنجان آب در هر ساعت بسیار مفید خواهد بود.
راهکارهای مقابله با تشنگی در ساعات طولانی روزه داری

- آبان 21, 1392
- 00:00
- No Comments
- تعداد بازدید 208 نفر
- برچسب ها : بهداشت و سلامت, تشنگی, تغذیه, روزه داری, وعده افطاری, وعده سحری
اشتراک گذاری این صفحه در :

عادت به مطالعه
۱۴۰۴/۰۱/۲۱
نکات ضروری در دوست داشتن همسر
۱۴۰۴/۰۱/۲۰
مدت زمان شیردهی نوزاد
۱۴۰۴/۰۱/۱۹
هم کفو بودن در ازدواج
۱۴۰۴/۰۱/۱۸
از زندگی تا شهادت سید حسن نصرالله
۱۴۰۳/۰۹/۱۲
مفهوم «کوثر» در قرآن و ارتباط آن با شخصیت حضرت زهرا (س) چیست؟
۱۴۰۳/۰۸/۳۰
رعایت حریم خصوصی دیگران در قرآن، احادیث و آثار امام
۱۴۰۳/۰۸/۱۶