راه های موفقیت در یک مصاحبه استخدامی

راه هاي موفقيت در يک مصاحبه استخدامي

خانواده سالم – روح و روان
مصاحبه استخدامی در واقع بررسی توان و تجربه کاری شما نیست. بررسی شما و شخصیت شما و رفتارهای اجتماعی شماست. یک چیزی هست در راه های شناخت که بهش “اثر اولین برخورد ” میگن و تو روانشناسی سازمانی این طور تعبیر می شه که “اولین برخورد، مهمترین برخورد” ! پس خیلی خیلی در اولین ملاقات و اولین مکالمه حساس باشید .
چند تا اصل کلی رو می گم که خیلی موثره و حتما بدرد میخوره …۱- مودب باشید: معمولا اول باهاتون تماس میگیرن و ممکنه در همون حال چند تا سوال کلی و اولیه رو هم بپرسن . اون سوالا یکسان نیست و بسته به شغل و شرکت فرق میکنه . اما خیلی مختصر و در عین حال درست به اون ها جواب بدین. ۲- کنجکاوی نکنید: چه در صحبت تلفنی ، و چه در مصاحبه حضوری ، لطفا زبون به دهن بگیرید و خیلی کنجکاوی نکنید… مطمئن باشید سر فرصت همه اطلاعات لازم رو بهتون میدن و یا خودتون می فهمید. هیچ سوال اضافه ای نپرسید مگر اینکه ازتون بپرسن که آیا سوالی دارید و یا چیزی هست که مایل به دونستنش باشید.۳- وقت شناس باشید: لطفا لطفا سر وقت مقرر  برید. تو ترافیک موندم و جای پارک نبود و گم کردم ، اصلا عذر موجه و توجیه خوبی برای دیر رسیدن نیست. هرچند همیشه زمان مصاحبه کمی معطل می شید ، اما سروقت رفتن شما نشون دهنده تعهد شماست . ۴- آراسته باشید: لطفا آراستگی رو با عروسی پسر خالتون اشتباه نگیرید. منظورم بسیار تمیز و مرتب و در عین حال رسمیه . خیلی وقت ها شما نمی دونید محیط شرکت چه جوری هست . پس بهترین کار رعایت اعتداله. برای آقایون همون تیپ فرمال معمول یعنی شلوار پارچه ای و پیراهن توصیه میشه. حالا بسته به فصل میتونه کت وشلوار باشه و یا شلوار تک و پیراهن آستین کوتاه … خانم ها هم لطفا اون تیپ های عجیب و غریب رو فراموش کنین. یک مانتوی مناسب فصل که خیلی عجیب و غریب هم نباشی. آرایش ملایم … روسری و یاشال مناسب. اگر مشکوکید و نمیدونید چه جوی داره ریسک نکنید… مقنعه سر کنین. فوقش بعدا که دیدین اوکی هست هرچی بخوان میپوشین… اما حیفه یک موقعیت خوب رو بخاطر چهار تا شوید از دست بدین! ۵- مجهز باشید: معمولا وقتی برای مصاحبه میرین ، شرکت های فرم های استخدامی خودشون رو دارن که مجددا اطلاعات رزومه رو از شما می خوان . جیب و کیفتون رو دنبال یک مداد و خودکار نتکونین. از قبل یک خودکارو یا روان نویس راحت همراهتون داشته باشین . این ریزه کاری ها گاهی نجاتتون میده ! ۶- صادق باشید: لطفا لطفا لطفا هیچ دروغی نگویید. نه در زمینه سطح کارتون ، نه در آمدتون ، نه تحصیلات ، و مخصوصا در مورد علت ترک و یا تغییر شغلتون به شدت صادق باشید.
صداقت از اون چیزهاییه که انقدر در موردش گفتن کلیشه شده ، اما مطمئن باشید اگر از راست ضررکنین ، بهتره تا از دروغ ! من خودم از همون شرکت خارجی پست قبل به یک دلیل مسخره استعفا دادم. شرکت بعدی مدیر عاملش تعجب کرد وقتی فهمید من از اونجا امدم و دلیلش رو پرسید. من هم خیلی صادقانه گفتم. بماند که یک ساعت خندید ! حدود یکسال بعد ما با همون شرکت یک قرارداد کاری بستیم و مدیر ارشدی که مسئول کار بود خیلی چیزها رو نفهمید و انداخت گردن من . بعد هم برای اینکه خودش رو تبرئه کنه کلی دروغ بافت در مورد من … اما چون من قبلا همه چیز رو گفته بودم ، نتیجه اش این شد که اون مدیر نامحترم رو انداختن بیرون و من ارتقاأ حقوقی گرفتم. یعنی چنان انداختنش بیرون که ساعت ۱۱ جلسه بود بهش گفتن تا ۲ وقت داری بری.و بعدا مدارک و وسایلت و تسویه حسابت رو می فرستیم برات !!۷-محکم باشید: سعی کنین خیلی با آرامش و اعتماد به نفس حرف بزنید. مخصوصا برای افراد فروش و بازاریابی که بیان محکم و سلیس مهمترین کلید موفقیت شونه ! ۸-در مورد حقوق صریح باشید: وقتی در مورد دریافتی فعلی و توقعتون میپرسن همیشه یادتون باشه جابجایی هزینه داره. ترجیحا هیچ وقت به کمتر از دریافتی فعلی رضایت ندید و اون رو مرز حداقل بگذارید. اما اگر احساس کردید مزایای خاصی شامل اون کار میشه و یا بر اساس میزان کارکرده .و اگر احساس کردید جای پیشرفت داره کمی انعطاف پذیر باشید
من خودم این قانون رو رعایت نکردم ودر ابعاد گسترده ای به خودم و اقتصاد خانواده کوچولومون ضرر زدم! ۹-موفق باشید: این آرزوی منه برای همه و طبق تجربیاتم به این نتیجه رسیدم که ” سازمان ها آدم ها رو بر اساس تجربیاتشون استخدام می کنن و بخاطر رفتارشون اخراج !”
تجربه رو هر کسی میتونه بدست بیاره با کمی تمرین. اما تلاش کنین چنان شخصیت منحصر بفرد و قابل احترامی باشین که هیچ کس نتونه جای شما رو پر کنه !
 ریحانه دانشور

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
به بالا بروید