زینت زن

زينت زن

پرسش. با توجه به اینکه حضرت فاطمه زهرا علیه السلام نیز گردن‏بند داشت (و البته بعدها آن را به فقیری هدیه کرد) و با توجه به توصیه آراستن زن برای شوهرش، استفاده کردن از زینت آلات تا چه حدی جایز است و اگر زنی اصلاً به‏ کار نبرد چه حکمی دارد؟

پاسخ: زینت کردن زن برای شوهرش امر مستحبی است. در روایت آمده است:
از زینت آلات طلایی برای زنان سؤال شد و امام معصوم علیه‏ السلام پاسخ داد: اشکالی ندارد و سزاوار نیست که زن زیورآلات را کنار بگذارد؛ هر چند به بندی (گردن‏ آمیزی) باشد.    (حسن بن فضل طبرسی، مکارم الاخلاق، قم، انتشارات شریف رضی، ۱۴۱۲ ق، ص ۹۴.) 
و در روایت دیگری آمده است: «هر چند به نخی باشد که به گردن بیاویزد».   ( مستدرک الوسائل، ج ۱، ص ۳۹۴.)  
الگوگیری از حضرت فاطمه زهرا علیه السلام باید در همه موارد باشد؛ هم در زینت کردن که امر مستحبی است، هم در صدقه دادن و انفاق که آن گردنبند را در راه خدا داد و هم در دوری از تجمل‏گرایی و فخرفروشی.
پس مستحب بودن زینت کردن نباید موجب انجام کارهای حرام بعدی شود مثل اینکه خضاب کردن زن دستانش را مستحب است، (بحارالانوار، ج۱۰۰، ص ۲۶۰.) در عین حال باید موضع زینت شده را از نگاه نامحرم دور نگه داشت. زینت کردن برای شوهر مستحب است امّا نباید در این امر زیاده ‏روی کرد و با چشم هم‏ چشمی به خریدن زیورآلات عجیب و غریب و بیرون از حد توان شوهر دست زد. افزون بر اینکه تجمل ‏گرایی، مصرف‏زدگی و اسراف امور ناپسندی هستند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

اشتراک گذاری این صفحه در :
ما را در رسانه های اجتماعی دنبال کنید
اسکرول به بالا