پرسش: خواستگاری برای دختری آمده که ولایت فقیه را قبول ندارد، آیا این شخص جزء گمراهانی است که نباید با آنها وصلت کرد؟
پاسخ: نکته اول آنکه دست کم اعتقاد به ولایت فقیه در امور حسبیه (مالی) است که همه علما بر آن توافق دارند. در این مورد باید تفحّص کرد که مراد از اینکه «او ولایت فقیه را قبول ندارد»، چیست. اگر کسی ولایت مطلقه فقیه را قبول نداشته باشد، منکر اصل ولایت فقیه نیست.
نکته دوم اینکه در بسیاری از موارد انکار ولایت فقیه، بحثی سیاسی و اشتباه در مصداق است نه بحث اعتقادی، در هر صورت وظیفه افراد در مقابل چنین کسانی ارشاد در جنبه نظری و نهی از منکر در جنبه عملی است.
اگر سؤال شود که آیا انکار این مسئله، مانع ایجاد استحکام خانوادگی است یا نه، آیا در آینده زندگی مشترک اثر منفی دارد یا نه، میتوان پاسخ داد که همه این بحثها بستگی به رفتار خانواده دختر دارد.
چه بسا خانوادهای که این شخص با آن خانواده وصلت میکند، با رفتار مناسب و ارشاد صحیح، در باورهای اعتقادی و سیاسی او تأثیر گذارند. البته باید دقت داشت که اگر نتوانند خوب رفتار مناسبی داشته باشند، همین اختلاف سیاسی، میگوید منجر به اختلاف های خانوادگی بعدی شود.
بر اثبات ولایت فقیه براهین عقلی واضح و نیز دلایل نقلی وجود دارد. توصیه میشود که این مطالب با روشی نیکو و توسط افرادی که آشنا به این مباحثاند، به این خواستگار منتقل شود تا این مشکل حل گردد. البته این گونه بحثها را میتوان به عنوان بحثهای درجه دوم به بعد از ازدواج هم موکول کرد. معیارهای درجه اول در انتخاب همسر، ایمان، تقوا، اخلاق نیکو و اصالت خانوادگی است که در کنار اموری مثل نزدیک بودن سطح علمی و فرهنگی لحاظ میشود.